Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 11, 2008

I love to repeat myself, therefore...

Ikke for å gjenta meg selv, men.. Jo, forresten, la meg gjøre akkurat det. I helgen innrømmet den tidligere presidentkandidaten for Demokratene, John Edwards, å ha vært utro mot sin kreftsyke kone. Ryktene begynte før Edwards hadde trukket seg fra nominasjonskampen i februar i år, men ble ikke kringkastet av de største amerikanske mediene.

Samtidig som ryktene om Edwards florerte, som altså viste seg å være sanne, så rapporterte The New York Times friskt på rykter om den republikanske presidentkandidaten John McCain. Uten at de fant noen hold i disse og enda ikke har gjort det. Disse ryktene ble kringkastet bredt.

John Edwards beroliger eventuelle kritikere med at han kun var utro for å få seg et ligg, for det var aldri kjærlighet med i bildet (via hablog). Han hevder også at han ikke er far til sin tidligere elskerinnes barn, det er det visstnok hans tidligere kampanjemedarbeider Andrew Young som er. Stilig.

Men for all del. Mediene er sikkert uhildede i sin dekning av kandidatene (les også om hvordan falske rykter om Obama og McCain forskjellsbehandles av Dagbladet, og bla deg gjerne gjennom VGs dekning av den amerik.. unnskyld, Obamas presidentvalgkamp), selv om en oversikt over økonomiske bidrag til valgkampanjen fra journalister i de nasjonale mediene i USA viser at donasjonene til demokratene er omtrent 15 ganger høyere enn til republikanerne. Selv hos Fox News er det kun registrert valgkampbidrag til demokratene (via Minerva - Snoen).

7 kommentarer:

andyq sa...

Enig i at fremstilling i norsk media er skjev, og jeg ville selv stemt på en (tidligere) replubikansk kandidat.

Nar det er sagt... Har det betydning om vise- og presidentkandidater er utro? Virker som om du kritiserer ham for hans utroskap, ikke hans flørting med USAs ytterste venstreside.

VamPus sa...

Republikanere og Demokrater kan ha sex så mye de vil for min del, bare de ikke later som om de er moralsk overlegne alle andre.

Det jeg vel først og fremst kritiserer er at beskyldningene mot McCain ukritisk blir kringkastet, mens ryktene rundt Edwards ikke blir nevnt. Beskyldningene mot McCain var usanne, ryktene rundt Edwards var riktige.

spenn sa...

"Har det betydning om vise- og presidentkandidater er utro?"

Vel, man kan jo tenke seg at Andrew Young, Fred Baron, Rielle Hunter eller andre med kjennskap til affæren kunne brukt kunnskapen som et pressmiddel på et senere tidspunkt.

Lene Johansen sa...

You know, John Edwards was right, there are TWO America's. There is the one where he loves his wife, and then there is the real one...

Just sayin'

OK da, low blow, men det var bare alt for enkelt å gjøre det...

Tor sa...

Så lenge Obama vinner valget er jeg fornøyd :)

Henrik Akselsen sa...

Det er vel lite tvil om at McCain var utro med sin nåværende kone Cindy da han fortsatt var gift med sin første kone som var invalidisert etter en ulykke.

Hvem som vil være utro med en populistisk ål som Edwards er jo et bedre spørsmål, men amerikanske kvinner er kanskje enda rarere enn norske?

Kosialist sa...

Jeg synes egentlig det er greit at McCain blir hardere behandlet av mediene.

Det er tross alt McCain som har kjørt i gang med gigantiske løgnkampanjer mot Obama.

Man bør jo veie opp for fascistens løgnpropaganda.