Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 04, 2008

Hvor var de alle sammen?

Et femtitall kurdere demonstrerte mandag utenfor Utenriksdepartementet (UD) og den iranske ambassaden mot Irans praksis med dødsstraff.

De ellers så demonstrasjonsglade folka i SU, AUF, LO i Oslo, Mellomkirkelig Råd, Norges Fredsråd, Fredsinitiativet, Juvente, Changemaker, Press, Nei til Nye NATO, IKFF, Bestemødre for fred, Norges Fredslag med flere - var ikke tilstede og ingen bilder ble tatt.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Har du undersøkt om demonstrasjonen overhodet var kunngjort på forhånd, og om det i så fall er PKK eller en av frontorganisasjonene deres som arrangeret?

Det var ingen høyrefolk der heller, men de har jo sitt på det tørre, siden de beviselig "ikke pleier" å demonstrere.

Jeg er litt satt ut av at du ikke klaget over skatten samtidig. Glemte du det?

VamPus sa...

anonym; Jeg klaget ikke over skatten, skrev ikke om global oppvarming, snakket ikke med Pusedyr, og skrev ikke en bokanmeldelse samtidig, nei.

Poenget ditt (og navnet ditt) var?

Tor sa...

Insuerer du at SU, AUF, LO i Oslo, Mellomkirkelig Råd, Norges Fredsråd, Fredsinitiativet, Juvente, Changemaker, Press, Nei til Nye NATO, IKFF, Bestemødre for fred, Norges Fredslag, ol ikke avskyr regimet i Iran - eller at de har mer til overs for regimet enn dere? Det tviler jeg i så fall på. Men de kunne jo vært mye flinkere til å fordele oppmerksomheten sin, og ikke bare fokusere på hva USA og Israel gjør galt.

spenn sa...

Er man i opposisjon til USA og Israel får man carte blanche fra raddisene.

Engasjementet for fred og menneskerettigheter brenner aldri så sterkt som når det kan brukes mot store eller lille satan.

www.baksiden.net sa...

"Blogger spenn sa...

Er man i opposisjon til USA og Israel får man carte blanche fra raddisene."

Og noen fler kanskje?

Henrik Akselsen sa...

Ville det ikke sett litt rart ut om Juvente demonstrerte mot dødstraff i Iran?

Henretter de folk i fylla?

Tiram sa...

En del av "de vanlige" var nok på jobb, rett og slett -- det er sjelden sterkt oppmøte på demoer før kl. 16.30, tidligst (17-18 er bedre), så det er ikke så rart plassen ikke blei fylt opp.

Demoen var forøvrig arrangert av PJAK og PCDK.

Nicolai Alexander sa...

Noen burde demonstrere mot at folk må være på jobb i steden for å demonstrere.

Gjerne i arbeidstiden...

VamPus sa...

Det er mulig at min hukommelse svikter, men jeg kan faktisk ikke huske at de som mer enn gjerne demonstrerer mot USA noensinne har demonstrert mot overgrepene fra Taliban, Saddam Hussein, eller noen andre enn de som faktisk forsøker å gjøre noe med jævelskapen som disse setter i gang - nemlig USA.

Tor: Ja, jeg insinuerer faktisk det, i all den tid opp til flere av dem mener at Iran er i sin fulle rett til å skaffe seg atomvåpen - og imperialister som USA skal bare holde kjeft.

Henrik: Juvente en av de mange som alltid signerer på demoene til commiene i fredsinitiativet.

tiram; Trodde de av commiene som jobber var det offentlige og tok seg fri til alle demoene som fantes..

LordMarius sa...

Det minner meg om da jeg rett etter den blinde volden mot Kadra sente mailer til en rekke organisasjoner, og spurte dem om de kunne ta initiativ til en støttemarkering til Kadra og alle andre muslimske kvinner som blir tråkket på. De ENESTE som svarte var FpU, som forståelig nok sa de ikke ønsket å ta initiativ av frykt for å bli kalt rasister. Ingen andre gadd svare engang, blant dem var Kvinnefronten, Islamsk råd, RU, SV, AUF og Unge Høyre. De gadd ikke engang nedverdige seg til å SVARE på mailen min engang.

Fredrik Mellem sa...

Jeg for min del ville mer enn gjerne sluttet meg til denne demonstarsjonen, om det hadde vært praktisk mulig for meg på det aktuelle tidspunktet. Etterpå kunne vi gått videre til Saudi Arabias ambassade.

Ghost of Goldwater sa...

fredrik: Det er i overkant langt å skulle gå til Stockholm...

Tor sa...

"Ja, jeg insinuerer faktisk det, i all den tid opp til flere av dem mener at Iran er i sin fulle rett til å skaffe seg atomvåpen - og imperialister som USA skal bare holde kjeft."

Det var dumt å meg å stille meg tvilende til at de generelt har mer til overs for regimet enn dere. Men jeg tror nok de fleste innenfor disse orginisasjonene avskyr regimet i Iran også. De er bare dårlige til å fordele fokus. Men ingen vits av meg å bruke tid på å forsvare dem - jeg tillhører jo ikke noen av dem selv :P

Eivind M. sa...

Hei!

Hyggelig å bli nevnt. Men i likhet med flere av de andre her, kan jeg ikke si å ha hørt om denne demostrasjonen før jeg leste om den i etterkant.

Forøvrig, til de som har lurt i tidligere innlegg, er Juvente en fredsorganisasjon like mye som en avholdsorganisasjon. Vi har blant annet vår egen bistandsorganisasjon, og er involvert i flere nettverk av fredsorganisasjoner.


Med vennlig hilsen
Eivind Marienborg
Forbundsleder, Juvente
:)