Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 15, 2008

Spåmenn

Norske forskere regnet seg fram til at republikaneren John McCain kommer til å tape med 48 prosent av stemmene mot demokratenes Barack Obama. Så da var den valgthrilleren over.

Barack Obama selv har også en unik evne til se inn i fremtiden, og "Out of many, One"-talen hans fra partikongressen i 2004 avsluttet på følgende måte:

America! Tonight, if you feel the same energy that I do, if you feel the same urgency that I do, if you feel the same passion I do, if you feel the same hopefulness that I do — if we do what we must do, then I have no doubts that all across the country, from Florida to Oregon, from Washington to Maine, the people will rise up in November, and John Kerry will be sworn in as president, and John Edwards will be sworn in as vice president, and this country will reclaim its promise, and out of this long political darkness a brighter day will come.
Yup.

12 kommentarer:

t!g sa...

Nå må det legger til at dette var akademikere som gjorde noe så sjeldent som å uttale seg om amerikansk politikk på faglig bakgrunn.

For all del, de kan ta feil.

Men, det er ikke den vanlige fordomsfulle synsingen.

Øystein sa...

...og det bør også nevnes at den nevnte akademikeren, førsteamanuensis Gunnar Grendstad, fra første stund har sagt at demokratene kommer til å vinne, uavhengig av hvem som var kandidatene. Videre uttalte han for et lite år siden, på samme bakgrunn som han nå sier at Obama vil vinne (historie, gjentakelser, etc), at Edwards ville bli den neste presidenten. Førsteamanuensis Grendstad har det med å gå bombastisk ut, men han har trynet tidligere, og jeg ser ikke bort ifra at han gjør det igjen.

spenn sa...

Demokratene har lange tradisjoner i å velge persidentkandidater som ikke har sjanse til å vinne valget, men denne gangen har de virkelig overgått seg selv.

Shoaib sa...

Spenn, jeg er enig med deg i at de siste valgene har man fra demokratenes side valgt ledere som ikke greide å inspirere noe voldsomt. Men jeg undres litt over det du sier om Obama. For Obama er nettopp det motsatte av de fleste demokratiske kandidater siden Clinton.

Han har karisma, kan snakke og har et budskap som ikke får folk til å sove. Om det er dybde i det han sier eller ei er en helt annen sak, og det kan bare amerikanske velgere bestemme.

Chris Joy sa...

Shoaib, Norge har en toppolitiker som sliter med nogelunde de samme skavanker som Obama. Obama har like krøkete talegaver, fri for spontane formuleringsevner og ellers banal argumentasjon som Jagland! De er dessuten temmelig like flinke til å sette trykket på riktig sted i setningene. Og for ikke snakke om de unaturlige pausene med rart uttrykk i ansiktet som gir assosiasjoner til et menneske som ber en stille bønn om å redde dem fra en ellers pinlig situasjon. Det er omtrent like sannsynelig at flertallet amerikanere skal dyrke anti-helter som at Obama skal vinne presidentvalget.

Hva har dessuten Obama fått til i sin politiske karriere? Han har gjulpet sitt tidligre nabolag med å tilrive seg midler fra staten for å drive noen kommunale fritidsklubber. That's about it. Hvis amerikanerne stemmer frem denne veslevoksne drittungen til president skal ikke jeg si noe pent om amerikanere resten av livet.

Shoaib sa...

Det er vel bare å vente og se da Chris Joy :)

Henrik Akselsen sa...

Chris Joy sammenligner Obama med Jagland...

...og mister deretter all kredibilitet i alle politiske og oratoriske spørsmål. På livstid.

Chris Joy sa...

Oi, det var voldsomt, Henrik. Det finnes altså ingen sjanse for meg å forbedre meg? Traff jeg virkelig så godt på spikeren?

andyq sa...

Henrik A:

Jeg synes din post var langt mer dustete enn Chris Joys. Hans innlegg var en humoristisk sammenligning mellom Jagland og Obama, som begge er hjelpesløse figurer. Du bedriver bare et uinteressant sutrete angrep på Joy, og har ikke kommentert selve artikkelen i dine siste 2 innlegg.

spenn sa...

shoaib

Hvis du har et par timer å avse, gå inn på cnn.com, søk på "saddleback", velg "cnn videos" og se part 1 til 4 med pastor Warrens intervjuer med hver av kandidatene.

Du trenger for så vidt ikke ta stilling til kandidatenes meninger (selv er jeg enig i mye av Obamas sosiale politikk, men grunnleggende uenig i hans økonomiske politikk), bare se på substansen, erfaringen ærligheten, humoren.

Man forstår grunnen til at Obama ikke har villet møte McCain til debatt så langt ved å se på disse intervjuene. Obama er jævlig flink til å lese av en teleprompter foran 100.000-vis av mennesker. Men ta vekk showet, og det er ingenting igjen.

McCain kommer til å knuse ham i de tre debattene som er planlagt før valget. Han er rett og slett en mye mer "likanes kar", og en av de best kvalifiserte presidentkandidatene i USAs historie (eneste minus er manglende erfaring fra privat sektor).

Jeg tror ikke media vil klare å bære Obama over målstreken. Jeg tror den eneste sjansen han har er ved å velge Hillary som VP.

...men da kommer sannsynligvis Air Force One til å styrte i løpet av de første månedene. ;)

Kosialist sa...

spenn: Hvor har du det fra at Obama ikke vil møte McCain til debatt?

Åja, du er nok en naiv McCain-elsker som har falt for løgnene fra McCain?

Kondolerer.

Kosialist sa...

Skuffet nå, VamPus? :)