Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 13, 2008

Hvem hater hvem?

Dagbladet har en balansert og nyansert artikkel om den republikanske presidentkandidaten John McCain i dag.

Eller PRESIDENTKANDIDATEN SOM HATER RUSSLAND. Ifølge Dagbladet.

Gleder meg til opptrappingen av valgkampen. Dersom den dekningen i norske medier er i nærheten av hva den pleier, så vil alle bli dypt sjokkert og overrasket når McCain vinner i november.

12 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

Ah, det var morsomt å lese Dagbladet etter forrige valg. Journalistene virket jo til å være sjokkskadet fordi Bush fikk fornyet tillit.

Anonym sa...

McCain er en stor mann.. Håper folk som gir seg ut for å være interessert i USA-valget leser seg opp litt andre steder enn i norske medier..

George sa...

Dagbladet hater McCain, kan man trygt si... ;)

Henning sa...

Kollegaen i Aftenposten legger heller ikke skjul på sine sympatier:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/usavalg/article2590151.ece

"Obama på sin side håper å kapre velgere med antydninger om en mindre konfrontasjonspreget, mer pragmatisk utenrikspolitikk, i kontrast til McCain, som fremstilles som en viderefører av den katastrofale utenrikspolitikken til Georg W. Bush."

VamPus sa...

"om en viderefører av den katastrofale utenrikspolitikken til Georg W. Bush."

Hoi!

s sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
s sa...

Til alt overmål skal den retarderte, imperialistiske cowboyen nå sende tropper til Georgia!!!11!1

NO WAR FOR OIL!!!11!

Øyvind Strømmen sa...

"NO WAR FOR OIL!"

Litt usikker på hva du egentlig mener her? Forsøker du å ironisere over tåpelige venstreradikalere ved å påpeke at Georgia får amerikansk hjelp uten at de er et viktig oljeland? I så fall har du kanskje glemt at det går en ikke ubetydelig liten rørledning gjennom Georgia; en rørledning som av mange - både tåpelige venstreradikalere og andre - regnes for å være en sentral brikke i "det nye store spillet" om Sentral-Asia.

Nok om det. VamPus ser ut til å ta det for gitt at McCain vinner valget.

Det tror jeg er omtrent like lite lurt som å ta det for gitt at Obama gjør det, slik det ser ut til at en hel del folk av min profesjon (journalist, altså) gjør. Det er imidlertid en del momenter som gjør at McCain stiller svakere enn Bush, blant annet manglende støtte fra de gærneste av de konservative kristne (som ikke liker McCain etter at han gikk i klinsj med dem i valgkampen 2000).

Så der er han avhengig av en "god" visepresidentkandidat. Jeg håper bare ikke vi blir sittende med Mike Huckabee som amerikansk president fra 2011 av.

Også Obama trenger en god kandidat dersom han skal ha håp om appellere bredere i en del vippestater. Så tiden fremover blir spennende, særlig for de som velger å lese andre aviser enn bare Dagbladet.

VamPus:

Hvis det er sjokkerte nordmenn du har lyst å se, er det bedre å satse på at Obama vinner. Tipper det er en del SV-ere som snart nok oppdager at også Obama kan føre stormaktspolitikk og være verdenspolitisjef. Men så er han hakket vanskeligere å kritisere ideologisk enn det Bush er; dersom man ligger fra sentrum og til venstre iallfall.

adrion:

Det du siterer er et sitat uten sitatstrek. Det sies at Obamas leir fremstiller McCains politikk som en fortsettelse av Bush´katastrofale utenrikspolitikk. Det er liten tvil om at Obamas leir understreker nettopp disse to poengene:

- McCain vil fortsette å føre Bush-politikk
- Bush-politikk er katastrofalt

Følgelig: Ch... ch... changes

Å påpeke nettopp dette røper lite om journalistens egne oppfatninger, selv om jeg ingenlunde tviler på at også denne journalisten håper at Obama vinner heller enn at McCain gjør det. Skulle jeg tippe, gjelder det for et solid flertall av de i den norske befolkningen som faktisk gidder å bry seg.

Jeg synes Obama virker som en litt sleip fisk, men gudene skal vite at jeg foretrekker litt "Ch... ch... changes" i Sambandsstatene.

VamPus sa...

Jeg er fullt klar over oljeledningen, men du synes kanskje artikkelen i Dagbladet med overskriften "PRESIDENTKANDIDATEN SOM HATER RUSSLAND" er nyansert og balansert - som er hva jeg påpeker.

Og jeg ville ikke hatt noe imot å se Obama som president, faktisk. Jeg tror ikke han klarer å få gjort så stor skade på de fire årene han vil sitte, og når de realpolitiske valgene i utenrikspolitikken skal tas så vil han, som presidenter før han, sikre amerikanske interesser og således mest antakelig vise seg å være nærmere de onde republikanerne enn de gode norske sosialdemokratene.

Anonym sa...

Haha, tenk at vi er enige for en gangs skyld, Heidi!

s sa...

Rørledningen har ikke noe med et stort, konspiratorisk spill om sentralasia å gjøre, det handler om å svekke Russlands evne til å bruke energivåpenet overfor Europa. Enkelt og greit.

Så når jeg skriver NO WAR FOR OIL, er det for å ironisere over venstresiden ja. Hvorfor er ikke de på gatene og protesterer mot Russlands oljekrig?

Øyvind Strømmen sa...

"Jeg er fullt klar over oljeledningen, men du synes kanskje artikkelen i Dagbladet med overskriften "PRESIDENTKANDIDATEN SOM HATER RUSSLAND" er nyansert og balansert"

På ingen måte; jeg synes den først og fremst er tøvete, men det har jeg etterhvert blitt ganske vant til fra dagbladet.no.

Min referanse til oljeledningen var uansett en reaksjon på spenns innlegg, som jeg syntes fremstod som et noe forvirret forsøk på å ironisere over venstresiden (og selv om jeg tilhører venstresiden ønsker jeg faktisk spenns budskap - slik han(?) forklarer det - velkommen).

Jeg tipper at oljeinteresser spiller en rolle både i russernes og i amerikanernes politikk ovenfor Georgia; og at det også må betraktes som en del av den maktkampen som foregår i Sentral-Asia.

"Det nye store spillet" er omtrent like lite (eller like mye) konspiratorisk som det gamle store spillet, det handler om rå geopolitisk maktkamp. Og ettersom verden kanskje kan sies å være i ferd med å bli mindre unipolar er det noe vi sikkert kommer til å se mer av. Jeg tror kanskje en del på min politiske banehalvdel kommer til å måtte svelge et par hatter når det viser seg hva som kommer etter Amerika.