Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 15, 2008

Definisjonen av rasisme

Hvordan vet du at republikanerne er rasistiske? Jo, hvis de kaller Obama ved hans fulle navn, viser til at han er bekjent av den gamle Weather Underground-terroristen Bill Ayers og ved å ta han i forsvar og kalle han en "decent guy" dersom noen kaller han araber. På det siste er man selvsagt ikke rasistiske mot Obama, men mot alle arabere ved å insinuere at de ikke er "decent guys".

Uansett - det viktigste er tross alt å bekrefte at uansett hvordan du vrir og vender på det, så er republikanere - og har som kjent alltid vært - rasister.

Og skittkasting er det som kjent kun republikanerne som driver med - "Palin is a cunt"-t-skjorter og tegninger av krigsveteranen McCain som blodtørstig krigshisser må de jo bare regne med, for det er jo faktisk det de er. Så det kan du jo, som hablog sier, se helt bort fra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nå begynner du å bli like sutrete som en gjennomsnittlig FrP-representant. Jeez, du blåser deg opp skikkelig om noen skulle komme til å si noe som kan tolkes negativt om republikanerne. Til og med Sarah Palin tar du ukritisk i forsvar, du vet hun som sier hun har utenrikspolitisk erfaring fordi Alaska har sjøgranse mot Russland.

Anonym sa...

Det er stor forskjell på noe som kan "tolkes negativt" og de hat-ytringene som Palin og McCain utsettes for, Men det er kanskje litt vanskelig å forstå for enkelte på venstresiden.

JK sa...

Hvor vil du her?
Hvem i Norge har sagt at det er rasisme å koble Obama og Ayers? (det er ikke rasisime, det er bare dumskap)
Hvem har sagt at alle republikanere er rasister? Eller hvem har sagt at det ligger bak Bradley- effekten, problemet der er jo i tilfelle demokrater som ikke vil stemme på en svart mann

Kort sagt: Hvor er denne hårreisende fordreiningen av republikanere i norske medier? Jeg er enig i at norske medier dekker amerikansk politik så dårlig at det er til å gråte av, men hvor har de kalt alle republikanere for rasister?

Abraham Lincoln ville forøvrig vært regnet som rasist i "vår" tid. At han kjempet mot slaveri betydde ikke at han støttet raseblanding eller likhet mellom rasene.

Anonym sa...

Det er riktig at jeg tilhører venstresiden, men jeg tillegger hverken høyresiden i Norge eller republikanere standardmeninger. De eneste jeg gjør unntak for er FrP-folk, og det er ikke VamPus.

Jeg er til og med fullstendig klar over at Lincoln var republikaner og at det var de som kjempet mot slaveri.

Vet dere at jeg hadde en, nå død, kompis som var morder? Jeg kjente ham både før og etter at han begikk drapen han ble dømt for, Gjør det meg til morder? Eller sagt på en annen måte: Blir Obama terrorist av å ha kjent Ayers?

Og hvorfor er det så viktig for enkelte republikanere, som Palin, å hele tiden bruke mellomnavnet Hussein og samtidig snakke om muslimsk terror og lignende negativt? Men, selvfølgelig, jeg er ekkel som påstår at koblingen gjøres i den ene hensikt å lage en feilaktig negativ profil om Obama.

Jeg skulle anta at det er fint mulig å finne negative ting om Obama uten å ty til skitne triks.

McCain virker definitivt som en "decent guy", men det er ikke de republikanerne som buet på ham da han påsto at Obama også var en "decent guy". Styrken på buingen etterlater liten tvil om at det var et godt stykke mer enn en enslig republikaner som ikke tålte det.

Anonym sa...

Republikanerne er jo såklart ikke rasister. Det mener heller ikke jeg.

Når det kommer til skitkasting er det mye skittkasting mot republikanerne også, men omtalen av kitkasting som jeg regner med at du henviser til dreier seg jo om presidentkampanjene, og der er det jo republikanerne som har kastet mest dritt.