Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, oktober 16, 2008

Skattelistene - grafsende eller gravende

DERSOM MEDIENE er interesserte i hemmelige nettverk og skumle forbindelser, så er det for øvrig ikke skattelistene det lønner seg å snoke i, men i årsrapportene som selskaper er forpliktet til å sende inn til Brønnøysundsregisteret. Her rapporteres det både om eierstruktur og administrerende direktørs lønn og frynsegoder. Her kan det også nøstes i hvem som sitter i hvilke styrer, sjekke ut mulige nettverk og få en oversikt over gutteklubben Grei. Årsrapportene for 2007 har vært tilgjengelige lenge, men er noe mer krevende å gå gjennom enn å kunne stave navnet på en finanskjendis riktig i søkefeltet hos skattemyndighetene. Kritisk søkelys?

Les hele kommentaren hos ABC Nyheter.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Eventuelt de utfyllende kredittrapportene man kan kjøpe for 3000 kroner om man ringer D&B, men får for en tohundrings hvis man bare bestiller på 1881.no.

Anonym sa...

www.purehelp.no

Fint å sjekke litt før man poster kommentarer om hvor dumme media er :)

Anonym sa...

Utlegging av skattelistene er et sykdomstrekk grunnet i misunnelse, sosialt avvikerhat, sosialisme.
Hva en person har av inntekt er en privatsak som INGEN burde ha innsyn i.

Anonym sa...

Argh! Jeg klarte å poste siste kommentar i feil kommentarfelt! Bare sett i gang og slett. Dette med flere tabs i FF er et tveegget sverd...

Anonym sa...

Kan ikke noen benytte skattelistene til å vise at det ikke er de rike som har formue som kommer til beskatning. Se f.eks. Rune Bjerke med over 5 mill. i inntekt og 0 formue. Det er av sine venner man skal ha det Jens.

Anonym sa...

Når avisene legger ut 20.000 personer på en nettside, nekter jeg å tro at det er fordi de forventer at folk leser hele listen.

Derimot vil søkemotorene registrere samtilige navn, og senere Google-søk vil gi referanser til avisen og dertil reklameinntekter.

Kanskje noe å spørre avisen om er tilfelle?

http://www.aftenbladet.no/innenriks/okonomi/skatt/930308/De_20.000_med_hoeyest_inntekt_i_Rogaland.html

Anonym sa...

Riktig link til Stavanger Aftenblad, ref. innlegg over:

20000 personer

Anonym sa...

Mye kan skje på svært kort tid, det er det bare å se på Vampus sin blogg.

Fra å ha vært anonym kjendisblogger, til å være redaktør på en nettavis der du på humoristisk vis fronter inntekten din. Tv-karriere har det også blitt. Kan du delvis takke bloggen for utviklingen?

Morsomt å følge med i andres liv er det i alle fall. Spesielt når det går bra! Inspirerende.

VamPus sa...

Uten bloggen hadde jeg ikke blitt rekruttert til ABC, og neppe vært med i Studio 5, nei :-)

Så det man ikke har i annonser kan man fort få igjen på andre muligheter.

Anonym sa...

Dette er jo en direkte oppfordring til ABC-nyheter ;-)

Anonym sa...

Meget godt poeng. Bloggen her har jo "omsatt" Heidi som "produkt", og det har definitivt gitt gevinst både økonomisk og personlig.

Anonym sa...

...og selvfølgelig mente jeg at dette har skjedd ubevisst. For det var neppe meningen å bruke bloggen som en markedskanal for å profilere seg selv for å oppnå de tingene du har fått til. Det er nettopp det jeg finner så fascinerende!

Anonym sa...

ABC Nyheter skal i det minste ha litt (ironisk) skryt for at de har laget et skattelistesøk som klart viser motivene. Søk opp en person, les ligningstallene og klikk deg fram til bilder av borgerens hjem sett fra øst, vest, sør, nord og ned. (Ok, den funksjonen virker ikke for dem som har telefonabonnementet registrert på arbeidsgivers adresse, men da vet vi i det minste at de har dét.)

Når det er skrevet har du selvsagt helt rett med hensyn til at opplysninger fra Brønnøysundregistrene gir mye mer matnyttig informasjon om trådene i samfunnets maktvev. Skattelistene er nærmest en avledningsmanøver.