Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 29, 2008

Norske kunstnere i klimadebatten

Steinar Lem i Framtiden i våre hender og Rasmus Hansson i WWF vil ha flere kompetente klimaforskere på banen for å fremme klimasaken.

Ooops. Sorry. My bad.

Det var norske KUNSTNERE de ville ha med på global dugnad. Hvorfor forstyrre debatten med fagkompetanse, lissom.

Det norske vitenskapsakademi inviterer for øvrig til debatt om klimadebattens faginnhold:

"Forskningssamfunnet har et hovedansvar for å finne frem til årsakene for de klimavariasjonene vi nå er inne i. Dette forutsetter imidlertid at alle tilgjengelige data og hypoteser publiseres og etterprøves i henhold til den praksis som er vanlig for forskningsresultater. Den vitenskapelige debatten må kunne føres på et fritt grunnlag der enkeltforskere eller hele forskningsmiljøer ikke mistenkeliggjøres eller utsettes for sosiale og andre straffetiltak."

Men for all del. Et klimapanel bestående av SUV-eieren Jahn Teigen, komikeren Jon Schou og dikteren Morten Øen ble jo brukt på Protestfestivalen i fjor sommer, så hvorfor ikke supplere med for eksempel Marianne Aulie, Sverre Anker Ousdal og Marit Larsen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Og ute så snør det... Bare nevner det.

VamPus sa...

Ekstremvær.

Anonym sa...

Tar ikke Steinar Lem hensyn til fagkompetanse? Er det det du prøver å si?

Det er jo ikke den vitenskapelig klimadebatt det er snakk om her, men debatt med det forskere annslår lagt til grunne.

Forøvrig litt rart å høre klaging på denslags fra deg hvis det Hablog sier er sant:

"VamPus skrev en gang at hun skulle begynne å tro på den menneskeskapte klimakrisen når de som kommer med advarslene begynner å leve som om de tror på det selv."

Anonym sa...

Ha ha! Jeg ler meg i hjel! Vampus vil ha "kompetente klimaforskere". Snakk om å kaste stein i glasshus!Snart kommer nok hun drassende med Bible-thumperne sine igjen! Ha ha!

Anonym sa...

hmmm
Marianne Aulie har riktignok en særdeles kunsterisk rumpe, men er det ikke FRYKTELIG mye CO2 i den champagnen hun skvetter rundt med til stadighet?
Tor de må finne en annen

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Bare nevner at vi idag betaler klimaavgift for å ha aircondition i bilen... trenger ikke fagfolk i debatten lenger da.

Henrik Akselsen sa...

"Hvorfor forstyrre debatten med fagkompetanse, lissom."

De har prøvd det en stund, men det funka ikke.

George sa...

Marit Larsen er vel bare koselig? Hehe.

Anonym sa...

"De har prøvd det en stund, men det funka ikke."

Haha! Nydelig kommentar :P

Anonym sa...

Hei,

Jeg var ikke med som klimaekspert i det panalet, men som språk-ekspert:-) Jeg mente at språkbruken i klimadebatten bar mer preg av religion enn vitenskap. Gro Harlem Brundtland mener at "det er umoralsk å tvile på at mennesker har forårsaket klimaendringene". For meg er dette et religiøst standpunkt. Jeg ville si noe om at vi må være forsiktige med språkbruk som hindrer seriøs forskning.
Det er vel unødvendig å si at jeg var den eneste i panelet som ikke ble referert i avisen dagen etterpå. Jeg kunne like gjerne latt være å stille opp. Protestfestivalen er et sted for opplest og vedtatt enighet, og bør endre navn eller nedlegges.