Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 15, 2008

Fremsynt?

- Jeg vil ikke legge hele skylden på banken, men jeg etterlyser mer kontroll. At de ikke klarte å se lenger inn i fremtiden enn som så er utrolig.

Sier Rune (42) til VG etter at han søkte om, og fikk tilslag, på et lån fra DnBNOR på tre millioner kroner og nå er redd for å miste huset fordi han ikke tenkte tanken om at kanskje renta kom til å øke.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det er mulig at jeg er både døv og blind og full av forvrengt hukommelse, men jeg har da virkelig hørt i minst to år at vi må ta høyde for klekkelig renteøkning.

Men klart det er synd på Rune som ikke fikk det med seg i fjor. Nåja, bankene, som økonomiske rådgivere, bør vite hva de råder folk til å gjøre, men folk må da kunne tenke litt selv også.

Nei, der var jeg for storforlangende igjen.

Anonym sa...

Idiotien og idiotene lenge leve...

Darwin Awards - jeg lurer på hvor mange forslag til "mottagere" de får basert på finanskrisen...

Anonym sa...

Refererer til tidligere innlegg på bloggen og tillater meg å bruke samme setning i denne sammenheng: "Selv de fleste idioter uten grunnskole" bør forstå at renten kan øke, og ta høyde for dette. Når man er 42 bør man ha fått såpass med seg. Men som vi vet, noen leser "Se og Hør" og ser på Dorthe Skappel. Heldigvis leser de fleste av oss aviser, ser Dagsrevyen og klikker oss inn på ABC Nyheter. Men hvorfor ikke spørre ånden i lampen ELLER RINGE EN SPÅKONE...

Anonym sa...

Alt jeg trengte å vite om finans har jeg lært av Tatcher: Bruk ikke mer enn du har i håndvesken.

Anonym sa...

Hvis lånet hadde hefta ved boligen istedet for personen, så hadde kanskje banken brydd seg?

Anonym sa...

Forresten, la dere merke til mellomnavnet hans?

Anonym sa...

Det er vel slemt å harselere med folk som sliter, men:

1)"Det er helt horribelt at de øker inntjeningen på oss vanlige husboere og familier, sier han til VG Nett".

Javel, tror han bankene er sosialkontor? Tror han de skal drive non-profit? Hvis ikke: Hvem tror han egentlig de tjener på til daglig?

2) "For å overleve har familien nå kommet frem til at de skal selge den dyreste bilen, samt å kutte ned på klesbudsjettet".

Dakkar! Men de beholder i det minste 1 bil, og øvrig forbruk består?

Anonym sa...

Og noen lurer på hvorfor opplaget på VG (og Dagbladet) synker. Spar meg for håpløs journalistikk (og folk som våger å si at de har dummet seg ut så til de grader).

Anonym sa...

Det var vel ikke noen bombe for noen at renta kom til å gå opp. Bortsett fra for de dummeste idiotene blandt oss, samt flertallet av bankenes "rådgivere" (les: selgere).

Selv fikk jeg tilslag på 3mill i lån av en sober rådgiver i Nordea som mente at det burde jeg kunne håndtere uten store utfordringer. Jeg begrenset meg selv til 2 mill og idag vurderer jeg å selge bilen og kjøpe et billig vrak. Hadde jeg gått for bankens "råd" så hadde jeg antakelig vært huslaus.

Man kan si hva man vil om folk som er kommet i problemer. De er selvsagt skyld i det selv. Men at ikke flere sliter er ihvertfall ikke bankenes feil.