Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 29, 2008

For syk til å fengsles?

Dersom du er "godt kjent" av politiet for vold, narkotika og bråk, så burde man kanskje forvente en rettsak og fengsling?

- Vi har pågrepet en 36 år gammel somalier som er godt kjent av politiet fra før i forbindelse med vold, narkotika og bråk, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Kanskje han var en av de femti navnene som politiet hadde på sin liste over mulige gjerningsmenn etter knivstikkingen på 17-trikken i 2004, der en døde og fem ble skadet? Aftenposten skrev (ikke på nett) at en rekke av dem hadde hatt betydelige psykiske problemer og begått kriminelle handlinger.

Dersom samtlige er for syke for å fengsles, men for friske til å tvangsbehandles, så burde man kanskje vurdere andre tiltak utover det å la det skure og gå?

Oppdatert: Det kan jo hende at vi faktisk nå er nede i bare 46 potensielle drapsmenn på frifot i Oslo.

10 kommentarer:

Arnfinn Pettersen sa...

Man har vurdert denslags og kommet frem til følgende: Hvis de går løs på medlemmer av regjeringen, får de forbud mot å nærme seg det aktuelle regjeringsmedlem. Så kan de gå løs på oss andre i stedet.

Anonym sa...

Når en person som har kommet til Norge begår en kriminell handling, må han/hun få en rask dom og bli utvist. Somalieren burde vært sendt ut av landet for lenge siden.

Anonym sa...

Kan ikke noen få ham siktet for underslag av offentlige midler eller noe slikt? Det ville uten tvil ha medført varetekt og et lengre opphold på en straffeanstalt.

kjell

Sigrun sa...

Nok en gang må jeg bare konstatere at jeg og psykiatrien er svært uenige om hva som er sykt her i verden.

Anonym sa...

Finner du rett tiltak her, Vampus, har du gjort noe stort. For dette er en gruppe som lovmessig faller utenfor både hos politi og psykiatri. Det har blitt gjennomført utredninger for å finne løsninger, men såvidt jeg vet er situasjonen stort sett den samme.

For å kunne behandles på tvang er det naturlig nok et krav om at behandling antas å kunne bedre tilstanden. Ellers er det jo ikke behandling, men bare frihetsberøvelse. For å kunne fengsle, må vedkommende være soningsdyktig.

Ordningen i dag er ikke bra for hverken samfunn eller den enkelte.

Anonym sa...

Jeg skal medgi at jeg har vanskelig for å skjønne hvorfor svært syke og voldelige individer ikke kan tvangsbehandles. Trodde det var akkurat slik vi hadde tvang til.

-nessie som ikke får publisert kommentaren under eget nick

Anonym sa...

Fyren var sikkert dritt forbanna på norske kvinner av en eller annen dum grunn fordi han er dum i hodet. Så da synes han det var lurt å gå ut å gjøre dette.

Nå er bror parten av det norske folk dritt frustrert på folk som somalierkompisen her med rulleblad som lager kvalm. Så da går vi ut og gjør ikke noe med det.

Hvorfor? Fordi vi klarer å styre oss. Fordi vi har respekt for at andres ønsker å leve sitt liv i fred fyllt med velvære. Og ikke fucker det opp fordi vårt eget liv kanskje ikke er like godt. Fordi vi ikke er fullt så egoistiske og selvsentriske. Fordi vi respektere loven. Osv osv osv.

Anonym sa...

Skulle kunna tänka mig att det är det klassiska problemet för personer med dubbeldiagnos: psykiatrin vill inte ha dig för du har rusproblem och institutionerna för rusmissbrukare vill ta emot dig för du har psykiska lidelser.

Om alla garderobsrasister kunde visa sin ilska mot det allt för dåliga vårdutbudet för folk med dubbeldiagnos (där inkluderat en avsevärd andel etniska nordmän) istället för att dra alla somalier över en kam så kanske det skulle kunde hända något konstruktivt utöver att hela afrikas befolkning svartmålas som mördare och banditer.

Men nu får jag väl ge mig innan det är dags att skicka ut alla svenskar också.

Anonym sa...

Hallo ola dunk!!! Hvor dumme er vi..Selvsagt er mannen syk, alle som begår slike lignende saker er ustabile psykisk.10 dager på dikemark, hva er det, han blir ikke frisk på 10 dager, isåfall er han ikke syk.Jeg blir flau av å jobbe i helsevesenet, ingen kan sette en diagnose på 10 dager.Han kan vel da heller være på lukket avd i fengselet, med en psykriater som følger hen opp der. Men nei da, det er for mye forlangt. Hakke penger til det vi her i norge, blir så sint på sånt. Da får vi heller la vær å ta imot slike mennesker,og bruke de 10 dagene på dikemark til å utrede om de får bli eller ikke.Som en slags opptaksprøve. Og for all del ikke sy puter under armene på folk, krev at man skal lære språk og komme seg i jobb som i Usa.Men desverre er systemet lagt opp sånn at man ikke trenger å jobbe, man bare samles og isolerer seg fra resten av samfunnet.Og det er en veldig uheldig situasjon for en med traumer. Da er det bedre å ikke slippe inn til landet, det skader flere enn den enkelt individet som vil inn, det er jo det her bevis for.Og lurer veldig på om disse stakkars menneskene som er skadet får det de trenger av helsevern etterpå? Neppe for det har vi ikke penger til.

Anonym sa...

Psykiatrien svikter!!
Hvorfor har ikke mannen fått hjelp/behandling? Hvorfor svikter psyikiatrien stadig vekk både overfor etniske norske og innvandrere? Mange med psykisk sykdom får ikke nødvendig behandling. Det hender endog at alvorlig psykisk syke blir tvangsutskrevet. Når man er psykisk syk,uten familie, forvirret, gjerne paranoid, psykotisk, vettskremt og fremmed i det norske samfunn da kan det gå alvorlg galt. Psykotiske personer må få hjelp uansett om de er etnisk norske eller innvndrere!!!