Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, august 25, 2009

Grenser for politikk

Inge Lønning oppsummerer konservatisme på utmerket vis i forbindelse med 125 års-dagen i dagens Aftenpoften:

En holdning som tar det for gitt at det finnes grenser for politikk, og som legger vekt på at politikkens oppgave er å forandre for å bevare de fundamentale verdier samfunnsfellesskapet hviler på, vil aldri la seg friste av syvmilsstøvler. De mange små skritts reformpolitikk krever måtehold, tålmodighet og vilje til å ta vare på balansen i samfunnsregnskapet.

Selv insisterer jeg fortsatt på at vi er 29 år... og noen måneder.

6 kommentarer:

Jostein sa...

Det er ei subtil grense mellom det å insistere på noko, og det å tviholde på noko. (Dette har sjølvsagt ingenting med ditt innlegg å gjere, berre ein umotivert tanke som dukka opp ....)

Bjørn sa...

Nettopp - bevare "de fundamentale verdier". Og enda har du ikke noe klart svar på hva som bør gjøres med rassikring i Ravnkollen? :-)

(Til eventuelle andre lesere: spørsmålet gir kanskje ikke mening for andre enn de som var til stede på valgmøte i Grorud Samfunnshus i kveld.)

Anonym sa...

Konservatisme kan aldri lage det perfekte samfunn, bare det gode, men konkurrentene har i praksis bevist at de kan lage det perfekte helvete. Og det gjør de når de får sjnsen.

kjell

Anonym sa...

Jøss, trodde Håkon Lie hadde rekorden, jeg.
Men 125!!, skal si han holder seg godt :-)

Cassanders
In Cod we trust

Helén Ingrid Andreassen sa...

Hm, vil heller si at Høyre har tradisjon for å stritte imot alle viktige samfunnsreformer: Fellesskolen, allmenn stemmerett, rett til videregående opplæring m.fl. Historien viser at de konservative til fortsatt la de velstående ha makt og ikke utvide demokratiet med skumle reformer.

Jorunn sa...

Høyre forsvarer godene til de sterkeste ved å velge seg en fiende som det er lett å bekjempe, den fascistiske sosialismen. Men det finnes flere alternativer. Mennesker har sjelelig behov for å fungere som frie,helhetlige enkeltindivider. Derfor må et viktig mål for samfunnet være å gi den enkelte så stor kontroll over eget liv som råd. Da må ikke makten selges til Kapitalguden.