Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, august 06, 2009

Avvisning og avslag

Lederen i Oslo Høyre, Michael Tetzschner, mener grunnlaget for avvisning av asylsøkere bør skjerpes.

- Det bør være slik at asylsøkere som oppgir falsk identitet per definisjon har fått avslag, sier han til Aftenposten.no

Tiltredes. Avslag uten mulighet for å anke, med samlet retur til opprinnelsesland for de det gjelder og kutt i eventuell bistand til land som nekter å ta imot eller trenerer arbeidet med å godkjenne hjemsendelsen. I stedet for å binde opp politiressurser ved å bruke to politimenn per utsendelse av en person, kjøp et fly som kan gå i rute til de landene som topper listen over grunnløse asylsøkere og send ut større grupper av gangen. Krev at flyselskap returnerer personer som ikke kan identifisere seg når de kommer til Gardermoen (de har måttet legitimere seg for å gå om bord). Obligatorisk oppmøte hos UDI for å søke asyl innen 24 timer etter at man har ankommet landet, automatisk avslag til alle som har oppholdt seg her lenger enn det uten å melde seg. Alle som har fått automatisk avslag sendes til lukket mottak umiddelbart for hjemsendelse. Alle som ikke kan identifisere seg settes inntil videre på lukket mottak, de som aktivt samarbeider for å avklare identitet øker sjansen for å få opphold.

Skal vi se. Innfør en "Green Card"-ordning der mulighet for opphold og arbeidstillatelse årlig loddes ut, der nasjonalitet ikke spiller noen rolle, men ingen sosiale rettigheter blir gitt før det har gått to år. Evaluer godkjenningsrutinene for utdanning, slik at innvandrere raskere kan komme seg i relevant arbeid, og betal frivillige organisasjoner en god slump penger per innvandrer/flyktning de klarer å få i arbeid innen ett år etter ankomst/innvilget opphold.

Det burde vel være en grei begynnelse for å begrense de som misbruker asylinstituttet og forsøker å bruke det som bakdør inn i Norge, samtidig som man hever innvandringsstoppen fra 1977 og ønsker folk velkommen til landet på en ordentlig måte.

Andre forslag? Hvilke land burde Norge se til for å utvikle en ny, bedre migrasjonspolitikk?

Les også: Innvandrere - vi trenger dem!

12 kommentarer:

Milton Marx sa...

Det var da utrolig som denne valgkampen skjerper intellektet til både den ene og den andre! Plutselig er det penger til veier, og jaggu skal man ikke gjøre noe med asylpolitikken også.

Hva med valg hvert annet år?

VamPus sa...

Ja, tenk det - rart med det, gitt!

nessie sa...

Ja her var det mange interessante forslag.

Om å kjøpe fly og skytteltrafikk:
Interessant forslag men er det så mange grunnløse asylsøkere fra de samme landene at dette vil lønne seg? Fly er ganske dyre selv om det ikke vil være en jumbojet. Med mindre det ikke er en hel del asylsøker kan det bli dyrt å "samle opp"?

Om ingen sosiale rettigheter før 2 år: Hvordan skal arbeidsinnvandrere finansiere helsehjelp i denne perioden? Vet ikke hva forsikringer og slikt koster og dekker i Norge, muligens vil det kunne bli kostbart?

nite sa...

Håndheve regelen om første asylland i utvidet forstand og absolutt. Avvise alle asylsøkere som har reist gjennom trygge land uten å søke om asyl der, og kun akseptere asylsøkere som kommer direkte fra flyktningeområdet. Det vil i det store og hele bety på flyplassen med klargjort identitet.

Og for guds skyld nekt asyl og opphold til alle mindreårige som blir sendt rundt halve kloden bort fra familie, klan, kultur, religion og språk. Denne praksisen fører til at flere barn blir utsatt for dette overgrepet av sin familie. Ingen mindreårige klarer å arrangere og bekoste en slik reise uten hjelp fra voksne, og vi kan ikke godta en slik praksis. Gi de midlertidig opphold uten rett til familiegjenforening mens vi leter etter familien. Finner vi ikke familien eller klanen, returneres de når de blir myndig. Da garanterer vi at vi ikke fører en politikk som medfører at flere barn blir sendt alene rundt hele kloden på denne måten. Det er helt forferdelig at vi støtter en slik praksis.

Deretter øk FNs kvoteflyktninger med et passende håndterbart fastlagt årlig antall, f.eks tilsvarende 1 promille av Norges befolkning. Da tar vi i mot et større antall flyktninger enn Norges befolkning utgjør i forhold til antallet mennesker i verden, men det er håndterbart. Det finnes ca 30-40 millioner flyktninger i verden, og det er nok å velge mellom. Vi kan velge personer som er kompatible med vårt samfunn, som har lignende kultur og religion og forutsetninger for å fungere i vårt samfunn. Vi er kristne og ateister, og kan ta i mot slike. La andre kulturer og religioner fjernt fra oss, ta seg av sine egne. Vi kan uansett ikke hjelpe alle, og det er ingen grunn til at vi også i samme slangen skal hjelpe oss selv med å ta i mot folk vi faktisk har bruk for og som det er liten sannsynlighet for at blir en belastning eller undergaver tilliten i samfunnet. Det multikriminelle samfunnet fungerer ikke. Jo før vi inser det, jo bedre.

Gjenopprett kontrollen av grensene våre med ID-kontroll. Alle schengenborgere plikter å ha gyldig ID-dokumenter på reisen, enten nasjonalt ID-kort, eller pass. Da Norge ikke har nasjonalt ID-kort, plikter nordmenn faktisk å ha med pass når vi reiser i Europa.

Gullstandard sa...

Løsningen på spørsmålet om sosiale rettigheter heter Friborgerskap !

http://onarki.vgb.no/2009/04/friborgerskap/

Ståff sa...

"men ingen sosiale rettigheter blir gitt før det har gått to år."

Nei - ingen sosial erettigheter bør gis før man har vært skattebetaler - og det i minst 5 år.

Og for at ikke Oslo skal overtas av den korrupsjonslignende sammenkobliongen av innvandrere og invandringspartiene på vesntresiden - ingen stemmerett før statsborgersskap.

Og intet statsborgerskap før man har:
1) Har levd uten noen form for sosial støtte i minst 10 år
2) Har betalt skatt i minst 10 år
3) har hatt plettfritt rulleblad i minst 10 år

- Da kommer vi nærmere en vellykket innvandrings- og integrerimgspolitikk!

Snorre Valen sa...

Vampus: Innvandringsstoppen ble vel vedtatt i 1975?

At den bør oppheves? Tiltredes! Norsk innvandrings- og asyldebatt ødelegges av denne merkelige og særnorske ordninga. Den har beredt grunnen for Rps grums og gjør at partiets motstandere ribbes for troverdighet. Hvorfor skal vi ikke danse etter Frp, når Stortinget selv har bestemt at innvandring per definisjon er et onde?

Er verdt å merke seg at innvandringsstoppen i 1075 ble lagt fram som et "midlertidig vedtak". Indeed.

VamPus sa...

Snorre: 1975 - nettopp. Og dere i SV er de jeg virkelig savner i denne debatten. Jeg tror at alle ville vært tjent med at dere kom på banen og anerkjente problemene og var villige til å ikke late som om de 10 000 asylsøkerne er politisk dissidenter på flukt fra despoter - men at asylsinstituttet blir misbrukt grovt og derfor må beskyttes gjennom aktive tiltak.

Morten Drægni hadde et supert utspill - det er ikke å spille opp på FrPs banehalvdel, men å ta ballen og sørge for en ordentlig debatt. Og jeg mener SV kunne levert et viktig bidrag der!

pB sa...

Denne debatten er det FRP som tjener på, så lenge de andre partiene holder tyst. Ikke bra

Anonym sa...

.. forøvrig mener jeg at sosiale rettigheter utelukkende bør kobles til skattebidrag også for folk flest, ikke bare asylsøkere! Har man ikke betalt over feks 80K i skatt hvert år de siste fem årene burde man få merkbare reduksjoner i sosiale ytelser/bidrag. At man er født i Norge burde ikke alene være nok til å få støtte man ikke har bidratt til.

Anonym sa...

Snorre Valen bør merke seg at den stalinistiskelandbrukspolitikken vi har som dreper i u uland og sørger for at vi kaster bort 25 mrd i året på dyr og dårlig mat og høye skatter, også var midlertidig på 30-tallet!

Thomas sa...

Justert mot folketall. Her er den totale listen over land som innvilger FLERE asylsøknader enn Norge:

Kypros. Malta.

Disse landene innvilger færre enn Norge: Østerrike, Belgia, Bulgaria, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia , Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia

I fjor tok vi inn over 540% mer enn EU-snittet. Det er ikke bærekraftig i lengden.

Høyre står for en linje med en "strengere" asylpolitikk. Men jeg vi gjør oss selv en bjørnetjeneste med å bruke slike begrep. Jeg vil si det riktige er at Høyre står for en linje som er _moderat_.

Her er listen (med folketall): http://bit.ly/dckE0e