Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 19, 2009

Storberget burde jages!

I kveld avholder Oslo Arbeiderparti folkemøte med justisminister Knut Storberget ved Vaterland bru under parolen "ta gata tilbake". Den frekkhetens nådegave den mannen må være utstyrt med. Hadde han gjort jobben sin hadde vi ikke trengt å "ta gata tilbake".

De siste fire årene har åpenlys omsetting av narkotika eksplodert i det området Aftenposten kalte "marerittmila", vi har hatt voldtektsbølge på Grünerløkka og Beboeraksjonen på nedre delen av Løkka har tryglet, grått og bedt om at ressurser fra politiet skal hjelpe dem. Foreldre måtte en stund følge barna sine til skolen for å beskytte dem mot aggressive narkotikaselgere, vi fant plakater på dørene til gårdsplasser der barna lekte med reklame for "billig afghaner, sjekk med din selger".

På grunn av ustanselig press fra beboerne gjennomførte politiet noen aksjoner, men hadde ikke ressurser til å følge opp. En mann hørte beboernes rop om hjelp. Det var ikke Storberget. Det var Erling Lae.

Byrådet i Oslo har tilbudt å betale 200 millioner for å få mer ressurser til politiet og gjøre Oslo til en tryggere by. Knut Storberget ble rasende. Han ville heller at borgerne skulle hjelpe han med å foreslå hvilke oppgaver politiet burde nedprioritere.

Byrådet i Oslo valgte i stedet å ansette lokale vektere, også kalt bomiljøvakter, for å gjøre gatene på Grünerløkka tryggere. Nedre del av Markveien ble da kalt Dopsgate på folkemunne. Rødt, SV og Arbeiderpartiet stemte mot vekterordningen lokalt i bydelen, men vi tok saken videre til byrådet og bydelen ble heldigvis overkjørt.

Det har skjedd en radikal forbedring gjennom samarbeidet og engasjementet fra beboerne selv og bomiljøvaktene. At Knut Storberget og Arbeiderpartiet i det hele tatt tør vise seg i området er helt fantastisk.

Knut Storberget burde jages.

13 kommentarer:

Nadia sa...

Er det mulig? Er poenget å se hvor mye slum vi kan lage av de pene områdene våre, for så å komme inn og leke reddende engler når det passer dem, kanskje?

Nei, tusen takk for ivrige beboere som bryr seg om området sitt.

CasparB sa...

Nå har vi jo muligheten til ikke bare å jage halvmeter'n i Justisdepartementet, men også resten av den tafatte regjeringen. Heldigvis er det snart stortingsvalg!

Lasse Gulbrandsen sa...

Dette er jo den sosialdemokratiske idé i satt ut i praksis. "Først skaper vi klienter, så soler vi oss i glansen fra alle de lykkelige klientene som mottar trygde- og sosialstønadene våre".

"Først ødelegger vi bydelen, så soler vi oss i glansen fra de lykkelige ansiktene til beboerne som i elendigheten ser våre flotte planer for en bedre bydel".

Fy og æsj!

narkotika? fysjameg sa...

trodde liberalister var for fri omsetning av narkotika, jeg?

erling lae, not! sa...

jada, ikkeno' problem å slenge rundt med hundrevis av millioner. Og 600 mill ekstra for holmenkollen-anlegget tar vi også på strak arm!

(Er Lae med i samme parti som pleier å snakke om skattebetalernes penger?)

VamPus sa...

Det var FrPs byråd som gikk av på grunn av overskridelsene og som satt med det politiske ansvaret. Dette skal dekkes uten hjelpe fra staten, fra en kommune som drives godt av dyktige politikere.

Vi driver ikke og kjører hele kommuner utfor stupet.

Unknown sa...

Ja, dette har blitt en helt uholdbar og eksplosiv situasjon. Det er rett og slett et mareritt å ta seg til fots fra Grunerløkka og til sentrum. Selgerne har også spredt seg fra elva og nedre G. Nå sitter de under busker og trær mellom boligene i Sofenberg og tilbyr meg dop. Om natten sover de der. (Og det er bare trist.) Jeg blir tilbudt dop ca. ti ganger hver dag. Fem ganger på vei til byen og fem ganger tilbake. Jeg har til og med opplevd å bli tilbudt dop med en politibil med politifolk i, stående bare ti meter unna. Det er fascinerende skrekkelig. Men jeg tror vi ikke har sett noe, ennå. Det kommer til å bli mye, mye verre, før det blir bedre.

Lene sa...

Hmm med dette innlegget begynner portrettet av Grønnland som et farlig sted for tidligere U.S. special operators å bli mer forståelig, selvom jeg fortsatt synes det var en latterlig dramatisering.

http://www.lenejohansen.com/?p=1441

VamPus sa...

Lene: Ha ha ha, jo poeng der. Men de kunne gjort som alle andre journalister - ringt på døra til Krekar, mannen er jo mer enn villig til å gi intervjuer - i stedet for å overvåke bakgården...

Anonym sa...

Jeg får en fornemmelse av "Dead parrot sketch" hver gang jeg ser og hører Storberget/Killengreen forklare kriminalitetssituasjonen i Norge.

kjell

Ask Burle sa...

Si meg,

er ikke Grynerløkka sprekkeferdig av rød-grønt valgkveg? Hæ?

I så tilfelle har de fortjent hver eneste hasjselgende, id-løs afrikaner.

Steik i eget amfetamin, jævler.

Jeg har ikke tenkt å ta gata tilbake for dere all den tid dere med åpne øyne har gitt gata fra dere til bogus asylanter.

Stupide naivister!

geirronimo sa...

Nei, Knut Digerberget burde blitt stilt til ansvar. Gjerne i beste sendetid, og det burde ikke være AP-journalister som stiller spørsmål. Oppfølgingsspørsmålene til Trude Teigene foreks. er totalt håpløse - og vitner også om lite kunnskap.

Hadde man hatt folk med bakgrunn innen økonomi som stilte spørsmålene så hadde vi hatt en ren FRP-regjering allerede.
Norge har det godt grunnet oljepenger, ikke pga. dyktig ledelse...

Nei til nodde-gjengen! (for dere som ikke har sett stoltenberg grynte på TV, sjekk hue når han prater).

Staten sa...

For 20 år siden klaget Vampus over at den slemme Staten ikke avkriminaliserte hasjbruk. Nå klager Vampus over at den slemme Staten ikke jager hasjselgerne.

Hvorfor er det alltid slik at Staten (tm) er så dum, uansett sak?