Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 12, 2009

Verdighetsgaranti

Når Arbeiderpartiet går ut med garantier så er det verdt å følge godt med. I 1985 gikk de ut med en jobbgaranti, der målet var å få mindre en 30 000 ledige. Like etter økte ledigheten i Norge til over 100 000. De innførte ventelistegaranti for sykehusbehandling i 1997 uten merkbart resultat.

Med en "verdighetsgaranti" i eldreomsorgen frykter jeg for mormors liv og helse. Hva er en garanti verdt om den ikke følges opp?

Les Stig Ove Volls utmerkede innlegg om saken.

11 kommentarer:

frr sa...

Uten at du behøver å frykte for bestemor, håper jeg i alle fall, har du rett i poenget. Garantier fra Arbeiderpartiet forteller bare at de ikke vet hva ordet garanti egentlig betyr. Det høres bare så fint ut.

Anonym sa...

morsom ironisering over Israel boikotting

http://www.youtube.com/watch?v=saeky9I5T9c

Sebastian sa...

Var det ikke Høyre som var først ute med ventelistegaranti?

En del av den såkalte verdighetsgarantien er rett til enerom. Har vi hørt den før? Arbeiderpartiet ga samme løfte i 1993. Resirkulering er i det minste god miljøpolitikk...

geirronimo sa...

Du gav kun eksempler som alle politikere lider av, de skjønner ikke rekkevidden av det de starter - ikke et kvidder.

Igår såg jeg debatten mellom stoltenberg og jensen, DET BØR IKKE VÆRE STORE PROBLEMER MED Å AVSLØRE AP! Men AP fikk hjelp av debattleder, igjen.
Trude Teige angrep FRP med hvor mye "skattelette" i kroner, mens AP unnslapp et slikt kritisk søkelys.
Bla. tullet med at alt av skattelette går utover helsevesenet, veier, skoler, etc.. Og at når AP styrer er alt av utrolig kvalitet, bla,bla, bla...

AP har tidligere nektet for at ved å senke utgiftene til bedriftene, så vil produksjonen øke i Norge, noe som bondevik-regjeringen beviste. Teige er kunskapsløs og mer opptatt av sminke enn å "nagle" sittende regjering - pinlig!

Du tar opp løfter som ikke er innfridd, det er ikke problemet. Norge må nå begynne tilværelsen sin uten den voldsomme avdhengigheten til olje. Politikere er naive hvis de tror at det skal bli lett å erstatte slike inntekter - for det må vi, skal "velferdsstaten - Norsk modell", i verdens dyreste land, opprettholdes!

Spenol sa...

They're going to pull the plug on grandma!

Av og til virker det som om VamPus bare snapper opp noen talking points fra amerikanske konservative, og aktualiserer dem for sine norske lesere etter beste evne, selv om det ikke nødvendigvis pågår noen offentlig debatt om saken i Norge.

Artikkelen om "verdighetsgaranti" som hun linker til er datert 28/06, så hvorfor nå?

Jeg må innrømme at jeg ikke er særlig oppdatert eller interessert når det kommer til norsk politikk (det er rett og slett for kjedelig), men pågår det virkelig en debatt om dette nå?

Jeg beskylder ikke VamPus for å være en wannabe-republikaner - I'm not sayin', I'm just sayin'.

VamPus sa...

Spenol: Fordi Gro Harlem Brundtland ble brakt inn for å gi "verdighetsgarantien" et ansikt i går. Følger du ikke med?

Spenol sa...

Vampus,

OK. :)

Å ikke få med seg hva Gro Harlem Brundtland sier til pressen til enhver tid er vel boten jeg må betale for å kun følge med på FOX News Channel, MSNBC, The Young Turks, Hot Air og Huffington Post. Hvis du tror jeg tuller, bør du tro om igjen.

Gi meg gjerne beskjed dersom Siv Jensen begynner å snakke om "death panels", så skal jeg heller vurdere å følge med.

Anonym sa...

En ting er at garantier ikke følges opp. Men garanti forutsetter faktisk konkurranse.

geirronimo sa...

Jeg finner det rart at Gro er den eneste politikeren fra AP som ikke nikker hue til side eller frem eller rundt når det skal understrekes noe. Resten av AP's ledelse nikker noe voldsomt, liksom for å vise at de er engasjerte - tenk om det er den effekten som får AP til makten - noddy-trikset fra noddy-gjengen..:-)

Det blir ihvertfall pinlig hvis de store strateger mener at dette hjelper for å vinne et valg....

IvarE sa...

"Ventelistegarantien" som Gro i sin tid innførte betød i praksis at du var garantert å måtte vente, ikke at du var garantert behandling innen en viss tid.

Når BHH nå sier at "minstestandarden for de eldres tilbud blir da lovfestet", så skal det vel på Ap-speak bety at "noe bedre enn dette skal du faen meg ikke noensinne kunne få".

geirronimo sa...

Vi hadde minsteprisingen i 50-åra som medførte at omtrent alle små-butikker gikk under. Norge hadde samtidig produksjonsøkning på intill 22% samtidig som de hadde gjennomsnittlig inflasjon på 17%, pr. år. Dette var bestemt ene og alene av AP - ikke rart de har behov for å kontrollere media som de gjør....

Nå har vi minstestandard på skole, helse, og justis, og alt utenom blir skydd som pesten - alle annerledestenkende blir hysjet ned, også innen kulturen...minner dere dette om noe?