Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 19, 2009

Krimkonkurranse

Vinn en krimbok etter eget ønske dersom du klarer å treffe riktig på hvor mange dager det tar før politiet henlegger en anmeldelse og trussel via sms som ble levert inn kl. 20.20 i kveld.

Her er svar på fire tidligere anmeldelser, der melding er bevart (skrevet inn i sin helhet i anmeldelsen) og mobilnummer på avsender oppgitt:

"De underrettes om at forholdet er henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken. På grunn av arbeidsmengden i strafferettspleien må det dessverre skje nødvendige prioriteringer av hvilke saker som kan behandles. Etter retningslinjene for slik prioritering blir dette saken ikke tatt under behandling.

Skulle det senere fremkomme nye opplysninger som fører til at etterforskningen blir gjenopptatt, vil de få ny underretning."

Ikke at jeg mener at sjikane og trusler mot meg skal prioriteres i forhold til hatvold, voldtekter, organisert kriminalitet, drap og overgrep. Politiet har nok mer enn nok å henge fingrene i.

Legg inn dato på brev med underretning om avslag og bokønske i kommentarfeltet under.

Henleggelser x 4:

28 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm, jeg skulle så gjerne sett et par gode forslag først, så kunne jeg endelig få benyttet: bensinstasjonslokaliseringsprinsippet. Veeldig kjekk metode i slike veddemål/gjettekonkurranser :-)

I mangel av lødige forslagsstillere får jeg bare hive meg ut i det og tipper 17 dager.

Hvis jeg mot formodning skulle vinne kan du heller skylde meg en øl. Krimbøker interesserer meg midt der hvor ryggen skifter navn.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Tipper den er henlagt i morgen, selv om brevet kanskje ikke kommer før til uka.

Linnformasjonen sa...

Har ikke bry til å tippe, men stiller med en "there there" og tilhørende klapp på skuldra. Personen som sendte den er nok defekt.

Arnfinn Pettersen sa...

Ti dager. Herodes Falsks krimdebut.

Og du må da skjønne at du ikke skal plage politiet med å anmelde slike uvesentligheter. De har altfor mye å gjøre med ikke å oppklare innbrudd som det er.

Ca.Strømsnes sa...

Jeg tipper det tar 38 dager til henleggelsen kommer

VamPus sa...

Jeg vet det er dårlig gjort å plage politiet med automatisk papirarbeid. Måtte nesten le litt av det franske paret som sto i kø foran meg og anmeldte et overfall. De trodde oppriktig at noen kom til å sjekke det opp. Forsøkte å få smilet til å se ut som et medlidende "at slikt kan skje i Oslo"-smil...

Unknown sa...

Én dag.

Som krimromanpremie ønsker jeg meg en innbundet utgave av arbeidstidsavtalen fra juli i år "....som sikrer økt politiinnsats, større tilstedeværelse og mer trygghet for folk." Som er Storbergets egne ord:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/aktuelt/taler_og_artikler/ministeren/justisminister_knut_storberget/2009/mer-politikraft.html?id=571235

Shoaib sa...

tipper du får henleggelsen samtidig med, eller dagen før brevet om at saken er registret kommer.

Antall dager, tja posten er jo effektive, tipper 8 dager.

George sa...

Tallet er 11.

Daffe sa...

Kanskje det er noen som har tipset Kortberget om at akkurat denne type kriminalitet kan man nedprioritere? Han var jo ute og etterlyste ting man kunne nedprioritere tidligere i år.
Håper han blir byttet ut snart.

Olve Hagen Wold sa...

Gjetter førstkommende tirsdag.

HverdagsPinUp sa...

15. dager. Den må først ligge 14. dager på pulten på et støvetet kontor før de finner ut at de ikke har kapasitet.

Få tak i en stor kjekk sikkerhetsvakt og send regningen til Storberget.

Ole A. sa...

Jeg tipper den ikke blir henlagt!

Anonym sa...

14 dager, dvs 10 arbeidsdager. Jeg vil heller ha en øl en en krimbok.

Anonym sa...

Jeg har lurt mange ganger på om dette egentlig er noe politikere kan gjøre noe med, eller om politiet har for mye makt når det gjelder slike ting? Synes det er ganske alvorlig at alt av slike ting blir henlagt. Når beviset er så klart skal det ikke mye etterforskning til... Dette er rett og slett skammelig av politiet.

Arve sa...

Du må selvfølgelig påklage henleggelsen. Derfor tipper jeg 6 mnd.

~SerendipityCat~ sa...

Utrolig... håper den ikke blir henlagt, selv om det etter erfaring ser stygt ut!

Runar sa...

Jeg sender deg en virtuell klem og tipper 29 kalenderdager. Enig med Constanse om at den blir liggende på pulten, men tror den blir liggende 4 uker i stedet for 2 før de rekker å skrive henleggelsesbrevet.

En god krimbok i denne sammenhengen må vel være en bok om hvordan Arbeiderpartiet kom til makten i Norge.

Skjegg sa...

Jeg har ikke så lyst på krimbok, men tipper likevel:
Siden politiet etter hvert har fått god trening i å henlegge, så går nok dette i en fei. Tre dager, inkludert postgang. Er det noe snuten kan, så er det å si "klar deg sjæl" kjapt.

nessie sa...

14-21 dager. Ikke noe bokønske, altfor lang leseliste allerede ;)

geirronimo sa...

Er det noen som har en oversikt over hvor mye "reduksjon av sonetid" utgjør for "reduksjon av sonekø"?

Storberget har nå stått på TV og sagt at under hans regjering er alt blitt tryggere - mens vi som bor i Oslo ser jo at det ikke stemmer. Tror rett og slett at Storberget burde komme seg tilbake til gamle jobben sin som leder for Juvente...

Marius sa...

Jeg tipper 0 dager - altså at saken ble henlagt samme dag som den ble anmeldt. Det var i alle fall det som skjedde da naboene hadde innbrudd for noen uker siden...

Spenol sa...

Politiet kunne spart seg for mye arbeid ved å la alle telefoniske henvendelser bli besvart av en automatisk telefonsvarer som sier "Saken er henlagt".

Anonym sa...

Jeg har stor sympati med deg som offer for trusler og håper saken etterforskes, men synes du ikke det singler i et glasshus et sted når du i ditt forrige innlegg tok til orde for fysisk kjeppjaging av en navngitt person?

Stian D sa...

Jeg lurer på hvor stor innvirking din utblåsning mot storberget har på saken..

Så jeg vurderer gjensidig hat mot Justisministeren så stort at personen blir huket inn til avhør, for så å bli henlagt av politiadvokaten.

Premie? To gode brukte bøker doneres til et fritt valgt bibliotek.

Anonym sa...

Vi må huske på at vi har Verdens Beste Politi(tre år på skolebenken), Verdens Beste påtalemyndighet og Verdens beste domstoler, og ikke minst Verdens beste Kriminalomsorg(Ikke fengsler som de dumme utlendingene har).

Så slutt med sutringa di!

kjell

Stig Ove Voll sa...

Litt sent ute, men jeg tipper 22 dager. Mitt krimbok-ønske må bli den nye boken til Karita Bekkemellem.

kvinnen sa...

Hehe... regner ikke med at det kommer noen brev i postkassen på ennå noen dager, så jeg hiver meg på!
Skriftlige henvendelser til statlige kontorer har pålegg om å bli besvart (om ikke annet med en redegjørelse for når det endelige svaret kommer!) innenfor 14 dager. Så da gir vi det 16! (Postgangen, må vite...)
Jeg vil verken ha krimbok eller øl! VIN, derimot! :)