Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 07, 2009

Takk til troppene våre!

Oberst Ole Asbjørn Fauske leder den norske kontigenten i Afghanistan og sier til Dagbladet:

- I fjor begynte 400 000 jenter på skolen for første gang i Afghanistan. I år begynte 500 000 jenter. I slutten av 2009 vil 2,5 millioner jenter gå på skolen. For fem år siden var det ingen, starter han.

- Barnedødeligheten i Afghanistan er redusert med en fjerdedel siden 2002. Det er 90 000 levende barn som ikke ville gjort det om ikke vi hadde kommet. 90 prosent av befolkningen har i dag tilgang på helsetjenester, mens bare ti prosent hadde det i 2001. Det er mange slike eksempler som aldri når overskriftene hjemme.

Les også Vox Populis "SVs svik mot det afghanske folket" og Blå Daniels "Støtt troppene våre".

Jeg har snakket med folk som har tjenestegjort i andre kontigenter og tilbakemeldingen var at våre soldater var profesjonelle, empatiske og svært dyktige. Det fortjener de å høre!

Varm støtte til Fauske og hans kvinner og menn: Oppdraget er riktig, bra og verdt stor risiko!

Jeg var nede på Høyres Hus i går sammen med kampanjelederne i Oslo. Om kort tid åpner vi stand i Spikersuppa - kom innom og plukk med deg Oslo Unge Høyres button med "Jeg støtter troppene våre i Afghanistan" - en klar favoritt blant valgkampmatriellet vårt så langt.

Hærens jegerkommando i Afghanistan. Begge foto: Forsvarets mediearkiv

PS: Kan ikke noen lage en sånn nettbutton med "Støtt troppene våre" til bruk på blogg?

24 kommentarer:

Sigurd sa...

Har vi noe ala USO i Norge? Jeg har allerede donert til Amerikanske tropper, så da må de norske også få noe.

VamPus sa...

Tror ikke det (har lett etter det før), men skal sjekke...

Yosemite Sam sa...

Dine oppfordringer tiltredes!

Anders sa...

USO er bra. Vi kunne også ta lærdom av IDF Pizza eller Pizza IDF (hvor man kan gi pizza til israelske soldater). Her er donasjoner over $250 fradragsberettiget i USA.

Uansett er det klart marked for organisasjoner som støtter våre styrker i utlandet. Med den rødgrønne regjeringen kan vi imidlertid glemme skattefradrag til slike formål.

Anonym sa...

For dem som måtte ønske å støtte en god sak:
SIOPS.

De fleste som kommer hjem går det som regel godt med.

Dessverre er et ikke alle det gjelder.
Noen har fått fysiske skader, enda flere mentale.

Og i årenes løp er de blitt mange.

Ideelt sett skulle det offentlige hjelpe, men det gjør de bare ikke så godt som de skulle.

Ta en titt på hjemmesiden, og støtt gjerne opp!

kjell

Unknown sa...

Gjorde et forsøk på nettbutton. Kanskje litt stor, men du kan se den her. :)

Nyland sa...

Støttes 100% !
Etter 12 mnd i UNPROFOR og 6 mnd i KFOR vet jeg litt om belastningene soldatene står ovenfor i internasjonal tjeneste. Soldatene i Afghanistan går en kjempejobb og fortjener all den støtte vi kan gi dem.

Henning sa...

Tiltredes 100%. Troppene våre gjør en svært god og viktig jobb. De får mye kjeft av mennesker som ikke vet hva troppene driver med. Jeg husker fortsatt godt en gang jeg var hjemme på perm fra tjeneste i KFOR og en venstrevridd tulling skjelte meg ut for USAs inngripen i Afghanistan høsten 2001. Tullingen skal være glad for at undertegnede var godt opplært i fredens tjeneste og ikke som den blodtørstige simple mannen han prøvde å fremstille meg som.

Harald Hansen sa...

Høres ikke "troppene" litt feil ut? "Støtt styrkene våre" eller "støtt soldatene våre" høres mer riktig ut i mine ører. En tropp er tross alt en avdeling av en bestemt størrelse.

JK sa...

Enig med Harald. "Troops" på engelsk betyr soldater, alternativt styrker. "Tropp" på norsk er bare en avdelingsbetegnelse.
Ellers full støtte til soldatene fra både Norge og andre land.

Marius sa...

Det bør kanskje være "Støtt styrkene våre!"? Og jeg er aldeles enig. Norske soldater gjør en god og viktig jobb i Afghanistan.

Anonym sa...

Ja, de norske troppene gjør en kjempeinnsats med å forsvare verdens største opiumproduksjon og -transport. Husk at eksporten av opium under talibam var 0% av verdensmarkedet. Nå, under NATO-beskyttelse, er den nær 90.

Takk for at mine skattepenger går til dette.

VamPus sa...

Støtt styrkene våre hadde vært et bedre slagord, ja.

Siste anonym: så du ser overhodet ingen verdi i at jenter nå får lov å gå på skole, helsetjenester blir bygget opp og gjort tilgjengelige, tilgang på rent vann m.m? Da tror jeg faktisk jeg ikke kan hjelpe deg..

Viking33 sa...

Anonym:

Jeg blir noget frustrert over disse endeløse (og noe innsiktsløse) referansene til Talibans kamp mot narkotika. Det er riktignok korrekt at Taliban kuttet drastisk ned, hellende mot null, produksjon av opium i Afghanistan, men om du tar deg tid til å sette deg inn i de virkemidler som da ble brukt, og de lidelser som det påførte uskyldige bønder, så tror jeg ikke det er et eksempel til etterfølgelse. Talibans korstog mot bøndene gjorde ingenting for å ta grep om bakmennene for narkotikaproduksjonen, og påførte død og sult blant uskyldige personer som ikke gjorde annet enn å prøve å brødfø seg og sine i områder hvor opium er en av ytterst få avlinger som kunne selges, ga godt monn og til og med kunne gi flere avlinger i sesongen.

Er det virkelig noen som ønsker at norske soldater skal rulle frem og tilbake på landsbygda og skyte ned bønder som bare prøver å overleve? Eller brenne avlingene deres og sette de i valget mellom å ta opp enorm økonomisk gjeld eller sulte ihjel?

Det er ikke alltid at selv jeg kan støtte fullt opp under påstanden om at man må være villig til å knuse noen tusen egg for å få seg en god omelett, på tross av min over snittet pragmatiske natur.

VamPus sa...

viking 3-3: har du ikke skjønt det at bare man ikke dyrker opium så er det helt ok at man nekter kvinner skole, helsetjenester og andre basale rettigheter, driver folk ut i sult og undertrykker på verst tenkelige måte.

Mussolini fikk togene til å gå på tid i Italia - derfor må han vært en glimrende diktator, eller hva?

Synes forresten Fauske gjorde et utrolig sympatisk inntrykk i nettmøtet i dag - raus, reflektert og svarte ordentlig på hvert spørsmål.

Heidi sa...

Antall sivile som ble drept av ISAF-styrkene (eller våre tropper om du vil) økte med over 40 prosent fra 2007 til 2008. Kritikkløs støtte til norske soldater i krig er det siste vi trenger. Vel og bra med jenter på skole, men har dere glemt hvorfor vi egentlig er i Afghanistan? Det var George W. Bush sin krig mot terror. At man nå begynner å fokusere på skolegang viser hvor falskt grunnlaget for denne krigen er. Hvis jenter på skole er målet, har vi mye å ta tak i i resten av verden også.

Anonym sa...

Og så meldte den første konspiratorikeren seg på.

Anonym sa...

En enkel nettbutton er jpg bildet til unge høyres button:

http://butikk.ungehoyre.no/images/tropp.jpg__%5B100px%5D.jpg

Runar sa...

Heidi - det var vel først og fremst Al Qaidas krig mot den siviliserte verden som var årsaken til at man måtte gå inn i Afghanistan. At terrorforebygging resulterer i at sivilbefolkningen der nede får det bedre kan bare være et gode. Sivile blir drept i konflikten, men hva med alle de sivile ofrene under Taliban - hvor er din omsorg for disse? Og er det flere sivile som lider i Afghanistan nå enn som led under Talibans styre?

Runar sa...

Kommentaren var forøvrig til signaturen Heidi, og ikke til Vampus, men det regner jeg med går fram av sammenhengen. :-)

Anonym sa...

Norge støtter optiumsproduksjonen i Afghanistan. Denne var på 0% under Taliban. Nå er det den størst i verden.

Inger grunn til å juble.

VamPus sa...

Siste anonym: Så eneste måten å få ned opiumdyrkingen på er et ekstremistisk diktatur som nekter kvinner helsetjenester, jenter skolegang og som halshugger de som ikke vil leve etter Talibans lære?

Da så.

Kanskje du har lyst til å lese kommentaren til viking 3-3 en gang til, eller er informasjon helt uten interesse?

Anonym sa...

Kjære VamPus
Jeg har nettopp tegnet ny kontrakt med Forsvaret for seks måneder i Afghanistan. Tidligere har jeg tjenestgjort både i Libanon og på Balkan.
Slik tjeneste gir en innsikt som kan gjøre det til tider svært krevende å følge norsk debatt.
Derfor takk til deg som skriver det du skriver. Det trengs.

VamPus sa...

Anonym - det er deg jeg skriver for.