Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 17, 2009

Helsereform på 1-2-3

Når Dagbladet skal gi en nyansert fremstilling av hvorfor så mange amerikanere ikke vil ha Obamas helsereform og foretrekker private initiativer lar de Ole O. Moen argumentere for hvor bra reformen egentlig er og har overskriften på motstanden: "Frykter for viagrapillene sine."

Fordi det finnes jo bare en måte å organisere samfunnet på, eller hva?

29 kommentarer:

Olds69 sa...

Tenk om de kunne forsøkt å gi en balansert fremstilling i stede for å bruke Obama propagandaen som sannhet...

De kunne blant annet lest Snoens artikler:
http://www.minerva.as/?p=6253
og
http://www.minerva.as/?p=5900

Ellers så er det ikke måte på hvor rasistisk og slemme folk er som velger å sammenligne Obama med Hitler eller Jokeren, hørte ingen klager når Bush ble kalt det samme...

Olds69

Erik T sa...

Artiklene til Snoen burde komme frem i media men de drukner i alt maset om de samme unyanserte tallene på uforsikrede amrikanere. At Dagbladet er ensidig og udugelig er jo normalt. Men at DN også er så til de grader unyansert er skuffende. Har vi ikke noen landsdekkende avis med en bedre dekning av slike saker? NRK har jeg gitt opp for lenge siden.

Vampus, hvordan kan Snoens vurderinger komme bedre frem? Hvor er det norske FT eller Economist?

Erik T sa...

Artiklene til Snoen burde komme frem i media men de drukner i alt maset om de samme unyanserte tallene på uforsikrede amrikanere. At Dagbladet er ensidig og udugelig er jo normalt. Men at DN også er så til de grader unyansert er skuffende. Har vi ikke noen landsdekkende avis med en bedre dekning av slike saker? NRK har jeg gitt opp for lenge siden.

Vampus, hvordan kan Snoens vurderinger komme bedre frem? Hvor er det norske FT eller Economist?

Anonym sa...

Kommentarene i DB viser ellers at det nordmenn ikke vet om USA kan fylle mange tykke bokverk, selv om vi innbiller oss at vi "vet" noe gjennom norske media og "usa-eksperter".

kjell

George sa...

Heidi, du må iallfall gi Dagbladet litt ros for at de endelig - endelig - innrømmet for leserene sine at det finnes bred motstand i USA mot noe som helst Obama har planlagt.

Inntil nå har de kun slengt seg på svertekampanjen Obama og Pelosi har ført mot sine meningsmotstandere, ved å henge dem ut som raringer, swastika-bærere, astroturfere, og uekte.

Kan ikke huske spesielt mye skrevet om de svære demonstrasjonene landet rundt mot Obamas økonomiske politikk, heller.

I det hele tatt, har jeg ikke sett at norske kommentatorer har opplyst det norske folk om at Obama nå har høyere misnøye enn Bush hadde på samme tid i 2001.

RCP har han ved 53-40 på oppslutning nå; Bush hadde 56-33 på samme tidspunkt i 2001.

Man skulle tro en overskrift som "Verre oppslutning enn Bush" hadde solgt seg selv, men da må man visst tro om igjen.

This is not the criticism of Obama you're looking for.

George sa...

Jaja, det er fint at demokratene fortsetter svertekampanjen sin: http://www.huffingtonpost.com/2009/08/17/frustration-mounts-dem-re_n_261443.html

snoen bekrefter sa...

hvor ille det er:

2. Om de uforsikrede: “Dersom de blir syke, må de betale rådyre privatsykehus av egen lomme for å få behandling.”

For det første har ingen sykehus rett til å avvise pasienter som trenger akutt hjelp. Ubetalte regninger på grunn av dette utgjør en betydelig belastning for de kommersielle sykehusene, av OECD anslått til omkring 0,5% av BNP. For det andre finnes det både offentlige og ideelle sykehus og helsestasjoner og mange leger som yter gratistjenester.

Men det er selvsagt riktig at uten privat eller offentlig helseforsikring kan man ikke regne med å få en fullverdig helsedekning.

ha ha sa...

ha ha - Heidi "Palin rocker" Lunde klager over unyanserte framstillinger! Det er helt greit for Lunde at Palin kaller helsereformen "evil"

Er man på bærtur og ikke vil diskutere sak, kan man alltid furte og klage på mediene.
Har Lunde fått opplæring av Carl Ivar og Siv eller? Stemmer det..fpu

liberalist sa...

olds69: alle ekte liberalister applauderer obama for å ha stengt bushs statsdrevne torturleirer

Olds69 sa...

Hva har han stengt sa du?
Når har han stengt hva?

Han har ikke gjort en ting med Gitmo dersom det er det du henviser til.

Forøvrig er det lett å se hvor du hører hjemme når du kaller Gitmo for torturleir...

Olds69

George sa...

Olds69, Obama-tilhengere lever i sin egen verden, hvor det Obama sa han skulle gjøre er realitet. Hva han faktisk har gjort er ikke så nøye. Hope! Change får vi komme tilbake til...

liberalist sa...

olds69:
nive, ikke ofte jeg ser tilhengere av at staten fritt skal kunne fengsle og "avhøre" (torturere) folk uten lov og dom

DN Lørdag sa...

Snoen-fans burde også få med seg at artikkelen i DN Lørdag beskriver hvordan tvillingbarna som fikk kreft, som en bivirkning av behandlingen stoppet å vokse.

Siden dette ikke er livstruende/akutt vil de ikke få hormonbehandling, og vokse opp som dverger. Og dette var foreldrene *med* forsikring!

Snoen er en kald fisk når han skriver: "Men det er selvsagt riktig at uten privat eller offentlig helseforsikring kan man ikke regne med å få en fullverdig helsedekning."

Spenol sa...

"Inntil nå har de kun slengt seg på svertekampanjen Obama og Pelosi har ført mot sine meningsmotstandere, ved å henge dem ut som raringer, swastika-bærere, astroturfere, og uekte."

Det er ikke snakk om noen svertekampanje, men snarere en virkelighetsbeskrivelse. Disse teabaggerne er jo i sannhetens navn noen stokk dumme, uinformerte, krakilske, swastika-bærende Palinistas, astroturfere, birthers og deathers. Akkurat som deg, George.

Kan du ikke fortelle folk at du faktisk stemte på Palin i fjor, og at du er en av dem som krever å få se Obamas fødselsattest? Fortell også om alle artiklene du skrev før valget i fjor, om hvor intelligent og kunnskapsrik Palin er.

Spenol sa...

"Vampus, hvordan kan Snoens vurderinger komme bedre frem? Hvor er det norske FT eller Economist?"

Snoen slipper nok ikke til i noen seriøse norske medier før han slutter å være en republikansk hack. Jeg vil tro at hans politiske ståsted, som gjennomsyrer alt han skriver, byr de fleste nordmenn i mot. For nordmenn er den republikanske ideologien omtrent like tiltrekkende som kommunisme. Det er en grunn til at Klassekampen har et opplag på 12.000, og det er at de representerer en politisk ideologi som er uønsket i Norge.

Skrev forresten Snoen en eneste kritisk artikkel om Sarah Palin?

Anonym sa...

Dersom journalisthøyskolen og de tusen redaksjoner ikke hadde vært oppbevaringssteder for gammelmarxister, hadde selvfølgelig Snoen sluppet til. Dessverre, statsstøttede som de er, har de gitt seg selv et monopol- inntil videre. Forøvrig er republikanerne langt å foretrekke for noen vammel sosialistideologi, og Sarah vil komme tilbake, så dere på venstresiden får noen å hate, det er tross alt det dere er flinkest til.

kjell

Olds69 sa...

Imponerende hvordan Spenol et. al. ikke er i stand til å forholde seg til sak i det hele tatt....

Olds69

Spenol sa...

Det er vel heller slik at de fleste journalister stemmer Arbeiderpartiet og Venstre: http://arkiv.na24.no/Nyhet/301606/Popul%C3%A6r+Sponheim.html

Myten om at journalister er kommunister er vel kokt opp av de som misliker pressens funksjon som vakthund, og derfor må fremstille den som noe skummelt og truende for å ugyldiggjøre all den uheldige informasjonen som kommer frem. Sannheten går sjelden i de høyrevriddes favør, så det er ikke rart at f.eks. republikanere anklager pressen for å være venstrevridd når den avslører at deres representanter stort sett er idioter og psykopater. Et eksempel på dette er republikanernes sutring om at Sarah Palin ble "hetset" av mediene da hun ble stilt helt normale spørsmål, som "hvilke aviser leser du?".

Spenol sa...

"Imponerende hvordan Spenol et. al. ikke er i stand til å forholde seg til sak i det hele tatt...."

Det er mer imponerende at du våger å anklage noen for å ikke forholde seg til sak når du forsvarer townhallers og teabaggers. Vi snakker altså om mennesker som kaller den lovlig valgte presidenten i USA for "tyrann", "marxist", "fascist" og "uekte amerikaner", og som sammenligner hans helseplan med nazi-Tysklands virksomhet. Disse menneskene er noen stakkarslige klovner som ikke er i stand til å informere seg om samfunnet rundt dem - de konsumerer ikke nyheter, men får talking points intravenøst fra demagoger som Glenn Beck. De er intet mindre enn livsfarlige droner som utgjør en stor sikkerhetsrisiko og en trussel mot USA som nasjon.

Og disse menneskene forsvarer du.

Anonym sa...

Spenol? Haldol er vel mere passende. Og Sarah er mere populær enn du noengang vil bli, så det så!

kjell

Spenol sa...

"kjell",

At du faktisk liker Sarah Palin er så skammelig og flaut at du burde beskyttes mot deg selv.

Anonym sa...

Tvert i mot!

Jeg er stolt av det, i motsetning til hva fordommene på venstresiden måtte være,tror jeg faktisk at kvinner kan tenke tanker selv, uten hjelp fra bedreviterne i norske media.

kjell

Spenol sa...

Hvorfor anklager du meg hele tiden for å tilhøre venstresiden? Jeg har aldri stemt noe annet enn borgerlig; jeg er bare ikke psykopat.

Anonym sa...

Leftist is as leftist does!

kjell-stolt fan av Sarah Palin og USA evig takknemlig for Ronald Reagan.

Spenol sa...

"Leftist is as leftist does!"

Hva mener du med det? Har jeg ytret meninger som skulle tilsi at jeg er sosialist?

Når det gjelder ditt ståsted, så har det kommet tydelig frem at du ikke er noen liberalist, men en autoritær konservativ som tilber de absolutt dummeste menneskene i politikken. En person som er tilhenger av mest mulig frihet tilber ikke en abortmotstander og kreasjonist som Sarah Palin, men det gjør du.

Du forstår ikke forskjellen mellom politikk og det å heie på et fotballag. Du heier på laget ditt uansett hvor mye det dummer seg ut.

Anonym sa...

Har man ikke argumenter, så kan man alltids hente noen uriktigheter i norske media. Ja, Sarah er i mot abort. Og så? Og, nei, hun er ikke kreasjonist, selv om norske media påstår det. Tina Fey er ingen troverdig kilde, forresten.
Og Ronald, en ekte elsker av friheten, tok , sammen med Margaret Thatcher og Johannes Paul II, bl.a, rotta på kommunismen. (Dum som han vr, i følge norske media.)Dessverre er det fortsatt liv i kadaveret, som har fått god innpass i media her hjemme.

Og, ja, du ytrer deg som en godt hjernevasket og sselvgod sosialist, eller mere korrekt: sosialdemokrat.

kjell- stolt av å være i utakt med norske mediemeninger.

Runar sa...

Sitat Spenol: "Vi snakker altså om mennesker som kaller den lovlig valgte presidenten i USA for "tyrann", "marxist", "fascist" og "uekte amerikaner", og som sammenligner hans helseplan med nazi-Tysklands virksomhet."

Såvidt jeg husker ble også George W. Bush kalt en rekke av disse skjellsordene, og da var det visst greit? Det kan ikke være forskjellige regler for Loke og Tor. Hvis det er greit å bruke disse skjellsordene mot *en* lovlig valgt amerikansk president, må det også være greit å bruke dem mot en annen lovlig valgt amerikansk president. Uten at jeg dermed selv ville brukt disse ordene mot noen av dem.

RuneFraOslo sa...

Obama som Hitler plakatene stammer fra Lyndon LaRouche som kaller seg selv sosialist, men som de fleste andre kaller gærning:
ObamaHitler.

Obama som Jokern plakaten ble først laget av en som heter Firas Alkhateeb og sier Dennis Kucinich er den han ville stemt for om det var mulig.
ObamaJoker


Order 'socialist' ble lagt til av infowars.com, siden til 911/NWO ++++ konspirasjonsteoretiker Alex Jones.
Obama Joker Socialist

Spenol sa...

"Obama som Hitler plakatene stammer fra Lyndon LaRouche som kaller seg selv sosialist"

Dette LaRouche-maset er bare brannslukking fra republikanerne. Obama blir DAGLIG kalt sosialist, fascist, rasist, marxist og diktator på FOX News Channel (som jeg faktisk ser på nesten daglig), og fra 99% av de som kommenterer på konservative blogger (som jeg også leser nesten daglig). I tillegg blir Obama-regjeringen støtt og stadig sammenlignet med nazi-Tyskland av diverse galninger på talk radio, som Rush Limbaugh og Glenn Beck. (Beck har forresten tvunget ferie fra FOX nå fordi han kom i skade for å si at Obama har et "deep-seated hatred for white people", samt at han kalte presidenten for rasist.

Har du noe bevis for at ALLE nazi-plakatene bæres av LaRouche-tilhengere? Jeg tenker da på bevis i form av en rapport fra de seriøse mediene - ikke FOX, Drudge Report, NewsMax eller tilsvarende dritt.

Alex Jones er forresten "paleo-conservative", så han befinner seg ikke på venstresiden.