Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 01, 2006

Grønnsak vs. resepsjonist

Resepsjonisten på hotellet i Metkovic skinner som en sol over å ha flere gjester. Men noen kulturforskjeller har vi oppdaget. Som denne.

Grønnsak sier til resepsjonist at han må ta ut penger på kredittkortet sitt, og spør etter en bank - som viser seg å ti minutter bort i gata. Grønnsak kommer tilbake;
- Banken var stengt.
- Ja. Her stenges alt mellom 12 og 14.

Grønnsak til resepsjonist etter kl. 14.
- Banken tar ikke kredittkort.
- Nei. Vet det.

På dette tidspunktet har Grønnsak fått en pulserende åre i tinningen.
- Akkurat. Vet du om et sted det er mulig å ta ut penger på dette kredittkortet.
- Ja.
- Hvor?
- Her. Hos meg.

Vi lærte oss etterhvert i bli veeeldig spesifikke når vi stilte spørsmål?

3 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Dette var vel den samme skjeggebusen som forhørte meg i ti minutter om norske innvandringsregler OG trygdeordninger...

VamPus sa...

Han bestilte i hvertfall flybilletter til Grønnsak på kun fornavn. Fyren er et funn. Han jobber garantert i SAS service avdeling på Gardermoen.

Agile sa...

Mens dere er så godt i gang; har dere tatt en tur innom Opatija (Abizzia), 20 min vest for Rijeka ennå?

Det gamle spa- og kurstedet er adriaterhavets skjulte perle, og kalles for den kroatiske riviera. Fyret har vært tilholdssted for hele det østeriksk-ungarnske aristokratiet i flere tiår fra slutten av 1800-tallet, og bærer preg av det. Overdådige hoteller, italienske villaer (har vært under Italia flere ganger, senest rundt 2. verdenskrig, derav det italienske binavnet Abizzia) og restauranter o.l. som har Cannes- og Monaco-aktig sus over seg. I tillegg en fantastisk strandpromenade, ett av Kroatias mest legendariske hotell (Krystall Kvarner, sjekk ballrommet, det brukes stadig til kroatisk GP-finale, og der har jeg hatt meg en helaften + sjekk den tilhørende hotellparken og marinaen) og den uslåelige, middelhavsaktig deluxe, nattklubb "Madonna" (het den like før årtusenskiftet i alle fall).

Og hvis ting ikke har forandret seg siden sist, vil dere finne et av Kroatias største konferansehotell, Grand Hotell Adriatic, helt vest i byen, og har ikke ting endret seg siden 1999, så er det fortsatt fanget i et time-space continuum fra 1985-86, og fungerer således som et ypperlig kitschmuseum over den stilen som var haute couture i London og elsewhere akkurat de to årene, men dead as disco ever since...

Kort sagt: Et sjarmerende must ;-)

Ps. Primadonnaene er nesten like allestedsnærværende i denne byen som på den ekte rivieraen, men de ypperlige restaurantene, samt alt av accesories (solbriller, paraplyer you name it) er vel på rundt 1/3 av prisen. Det samme gjelder muligens de storslagne, Hollywood-aktige glamour-hotellene, men jeg betalte ikke selv, så det skal ikke sies sikkert. (Mange flotte hotellrom med balkong og utsikt nedaver adriaterhavet - nærmere bestemt Kvarner-bukta - å oppdrive, men muligens ingen ledige på sparket).