Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 01, 2006

Klar beskjed

Mail fra Stoffer;

"Når det gjelder den veggis greia di, må du se å legge den fra deg. Det passer for små goth-freakete evtuelt småkristne (har ikke glemt Holtekilen, nei) jenter i alderen 14-24, men nå er det på tide å bli voksen, og ta innover seg at evolusjonen som ga oss store hjerner aldri hadde kommet hvis vi ikke spiste animalske fettsyrer."

*glise*

20 kommentarer:

Agile sa...

Don't mean to precipitate on your parade, men tror faktisk man kan få alt man trenger av fettsyrer o.l. fra et skikkelig vegetarkosthold. En kjent svensk styrketrener har skrevet veldig mye om dette i sitt standardverk om body-building. Han har også laget et skjema som viser i nøye detalj hvordan mennesket skiller seg fra naturens carnivores (kjøttere). Vi har simpelthen ikke et fordøyelsessystem som tilsier at vi var ment til å spise kjøtt.

Ikke det at jeg etterlever noe av dette, men do as say, don't do as I do. Uansett så prøver jeg å få i meg mesteparten av proteinene fra fisk og fjærkre, samt selvfølgelig egg (og for øvrig kom egget før høna, har engelske forskere kommet fram til på en nylig konferanse etter megen krangling), men innvilget meg tilfeldigvis akkurat i dag en dugelig "English Breakfast" til middag, inkludert hele 4 - *fire* - baconstrimler, og dette kaloribombemåltidet gulper jeg fortsatt på 7 timer etter (og er ikke engang i nærheten av sulten igjen ennå... ).

Mihoe sa...

Jeg mistenker å ha lagret info om at menneskehjernens størrelse ikke er spes. imponerende tatt i betraktning andre dyrearter. Og evolusjonen har dessuten lært oss såpass mye at vi fint overlever uten blodig biff og fettdryppende bacon selv om en ikke er gother eller freaker. Men mail er alltids morsomt uansett *fnis*

andyq sa...

Selvfølgelig er det meningen at vi skal spise kjøtt. Forfedrene våre har gjort det i over hundre tusen år. Det er også liten tvil om at menneskeheten ikke hadde eksistert i dag hvis det ikke var for at de spiste kjøtt. En periode levde våre forfedre som opportunister og kjempet ofte med andre åtselsetere om rester. Delikat :)
Når det er sagt går det åpenbart helt fint å leve uten animalske produkter, men da utelukker man utrolig mye god mat...

ps!
Anbefaler BBCs glimrende dokumentarserie "Walking with cavemen".

Grimbrand sa...

En av livets store gleder er blodig biff og rødvin.
Egget kom forøvrig lenge før høna.

Kosialist sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Kosialist sa...

Kjøtt er en viktig del av menneskets kosthold. Mennesket er laget for å spise variert.

Man kan få i seg nok næringsstoffer hvis man er vegetarianer, men da må man ty til kosttilskudd, og man lever i fare for å få mangelsykdommer.

Det beste kostholdet er en god kombinasjon.

2ri sa...

Underlig hvordan mange kjøttetere blir så opprørt i møte med veggiser, og skal prøve å omvende oss. Som om de føler seg truet. Hvorfor gidder de bry seg?

Before the Flood sa...

"Hvorfor gidder de bry seg? "

Det er helt uselvisk - det er hjerteskjærende å se mennesker som går glipp av så mye god mat....

Kosialist sa...

Det kan godt være at det er vi kjøttetere som føler oss truet. Vegetarianere skal alltid prøve å omvende oss og andre med ensidig og misvisende propaganda.

Når folk begynner å snakke om hvor fantastisk det er å være vegetarianer, og hvordan kjøtt er unødvendig for mennesker, så er det en selvfølge at folk som sitter på litt mer kunnskap og informasjon kommer for å rette på feiloppfatningene.

2ri sa...

Kosialist, min erfaring er heller motsatt: Jeg nevner på tilfeldigvis at jeg er veggis, og alle kjøttetere i nærheten spisser ører og tunge. Først kommer spørsmålsrunden. Hvorfor i all verden og hva jeg da egentlig spiser osv. Deretter "argumentene" om at mennesket har spist kjøtt til alle tider osv. Naturligvis påpeker jeg da at jeg lever helt fint uten kjøtt, men jeg har da virkelig ikke noen misjoneringsagenda, og hvis det er noen som prakker sitt synspunkt på andre i denne saken, føler jeg ikke at det er meg.

Men du har kanskje møtt andre veggiser...

seilern sa...

Jeg har prøvd å forklare VamPus tidligere at hun slett ikke er vegetarianer, siden hun bl.a. spiser fisk og skalldyr i tillegg til vegetabilske stoffer.

Den engelske betegnelsen pescatarian (norsk "fisketarianer"?) kan benyttes for å beskrive slike mennesker.

Kosialist sa...

Kanskje grunnen til at de spør er at vegetarianere ofte har fullstendig irrasjonelle grunner for at de er det.

Men for min del er jeg lei av misjonerende vegetarianere. Mennesker er kjøttetere, og jeg får ikke dårlig samvittighet av det.

Agile sa...

Å si at mennesker har vært kjøttspisere i mer enn 100.000 år, er vel å strekke seg litt vel langt, er det ikke.. ?

Uansett, i den grad mennesker er carnivores, så er vi i helt nederste del av skalaen. Ja, vi kan spise og fordøye kjøtt, men det er en langt større belastning på systemet vårt enn hva vegetabilsk mat er, samt lettere kjøttprodukter som fisk og fjærkre.

Selv spiser jeg kun unntaksvis kjøtt fra annet enn fisk og fjærkre. Biff, svinesteik og lammekjøtt kan være, ehm, svinegodt det, ikke misforstå, men jeg foretrekker å nyte det hovedsakelig i høytider og ved spesielle anledninger (så som festmiddager).

Få eller ingen av de mennesker som har levd mer enn 100 år, spiste mye kjøtt, så vidt jeg vet. Det som går igjen er jo slagere som sild, fisk og yoghurt på daglig basis, når disse superseige individene intervjues om deres matvaner.

John T sa...

Som min venn Støystein pleier å si om vegetarianere:
"Meir biff på meg!"

Cassanders sa...

Agile, "å si at mennesker har spist kjøtt i 100 000 år" er ikke å strekke det for langt, det er derimot alt for kort. En kan trygt strekke dette til 5-6 mill år.

Men for å prøve å klare opp i litt av misforståelsene som florerer:
Hvis vi ser på menneskets anatomi er vi helt klart omnivorer -ALTETERE.
Vi har ikke tannsett og kort fordøyelseskanal likt det reine rovdyr har. På den annen side har herbivorer (Grasetere) vanligvis flerdelt tarm og bedriver drøvtygging (....sett inn dit politiske favorittpoeng her). Dyr som er generelle vegetarianere har vanligvis en stort gjæringskammer/tykktarm (f.eks haredyr). Disse er også ofte coprofagister (de spiser sin egen 1.gangs avføring). (.......her kan det også være muliheter for billige poeng)

Men altså. Altetere er vi.
Nuff (nøff) said.

Bernt sa...

agile skrev:
Få eller ingen av de mennesker som har levd mer enn 100 år, spiste mye kjøtt, så vidt jeg vet. Det som går igjen er jo slagere som sild, fisk og yoghurt på daglig basis, når disse superseige individene intervjues om deres matvaner.
_______________________________


Isåfall regner jeg med det er godt dokumentert. Har du noen kilder på det?

andyq sa...

Cassanders

Du har selvfølgelig rett i at "menneskeapene" som til slutt utviklet seg til homo sapiens spiste kjøtt i millioner av år.
Grunnen til at jeg valgte 100.000 år er at det er omtrent tiden da man begynner å finne homo sapiens øst i Afrika.

Elvis Bling Laden sa...

- "Hæ? Er du veggis? Hvorfor i alle dager vil du være noe så dumt"?

Pinlig stillhet..

- "Vil du virkelig vite det"?

Forvirra ansikt. Jeg er streng.

- "Ja, selvfølgelig."

Lang, streng og arrogant forklaring utgreing om grunnleggende moralske prinsipper følger. Men de har bedt om det.

Agile sa...

"Du har selvfølgelig rett i at "menneskeapene" som til slutt utviklet seg til homo sapiens spiste kjøtt i millioner av år."

Rent bortsett fra at denne evolusjonsrekken aldri en gang har vært i nærheten av å være tilstrekkelig bevist... I beste fall en hypotese. Men la gå, hvem gidder hefte seg med detaljer? Page me når du har funnet the missing link'a!

Anonym sa...

I really enjoyed of your site. I like to go blogging to find new sites and was glad to come across yours. You can visit mine at lucid dream if you like