Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 24, 2007

Grisefest

Selv om det er mulig å få tak i svinekjøtt i Pristina, selv under ramadam, er det nesten obligatorisk med en "grisetur" ut i en av de serbiske enklavene rundt byen. De som har vært i noen av de balkanske landene, vet at selv med fantastiske forhold for jordbruk og dermed frukt og grønnsaker, så er det kjøtt alle former og formater som står på bordet ved et tradisjonelt måltid.

Joda. Og fritert ost og min favoritt - "Copska"-salat - tomater, løk, agurker og revet ost. Om det er den utarma uranen som NATO bombet området med som gjør tomatene til de beste i verden, vites ikke, men gode er de!

Og grisefest er jo ikke grisefest uten mengder med plommebrennvin (de bruker i hvert fall frukten fornuftig) og øl for å skylle ned dette. At røykeloven ikke eksisterer på Balkan bidrar også til en god fest, men kanskje ikke akkurat en god dagen derpå. Au.

I tillegg kunne man ha skrevet om Bil Klinton Boulevard (yup, han, ja), plakatene som gratulerte George W. Bush med dagen, verdens styggeste universitetsbibliotek. Det ser ut til at alt man trenger for å starte en gravlund er en ledig grønn flekk og en spade. Hus bygges i rød murstein sånn cirka til de er ferdige, eller til byggherren går tom for penger. Dermed ser store deler av Kosovo bomba ut, selv om det altså er nybygd. Og så kunne jeg skrevet om Balkan-mage, og - ikke i sammenheng - nam-nam børeken og verdens beste eplejuice fra butikken i første etasje.

Men akk, ei. Hjemme nå. Jobbe nå. Sove nå...

1 kommentar:

Anonym sa...

Miletic, the former ambassador to the Hague, showed and told me things that wanted to make me puke my guts out. While working for the tribunal he set up a website that I am warning is not for the weak stomached, you can see pictures and videos of Islamist activity right there in Europe by visiting the following link:

http://www.rs-icty.org/gallery%20eng.htm