Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 27, 2007

Skriv under for Burma

Mens Stoltenberg utsondrer varmluft i FN, Gahr Støre mener vi ikke kan gjøre noe for Burma før Kina er på banen, Erik Solheim betaler for koranskoler i Pakistan og FN utviser sedvanlig handlekraft, kan jo kanskje DU gjøre noe nyttig.

Skriv under her og vis din støtte til folket i Burma. Gjør det NÅ - og legg ut oppfordringen på egen blogg og videresend til venner.

Dersom "noen" tar initiativ til en norsk variant der vi krever at Norge kommer på banen, så er jeg med.

Takk til Øyvind Strømmen for link via mail på vampus [a] gmail.com.

Oppdatert: I morgen kl. 18 arrangerer Nobels Fredssenter en felles markering sammen med blant annet Burmakomiteen og Amnesty International på Rådhusplassen i Oslo. Har man ikke mulighet til å møte opp der, kan man sammen med tusenvis av mennesker ta på seg en rød skjorte for å vise symbolsk solidaritet med demonstrantene i Burma. Selv om man vanligvis kan styre sin begeistring for røde skjorter...

42 kommentarer:

s sa...

Done.

Anonym sa...

Det er også lagt ut en aksjon på Amnestys side hvor du kan signere: http://www.amnesty.no/web.nsf/pages/C26C9BDFB84698C6C1257363002FB358

VamPus sa...

cat: Supert, takk. Skal forsøke å samle opp linker, også til Facebook-grupper, og oppdatere med hvor folk kan delta - men sitter i tidsklemma på jobb..

Anonym sa...

Støttet:) Bra tiltak Vampus.

Anonym sa...

Fint tiltak ( også lenke til Amnesty's)
Been there,
done that.

Cassanders

Anonym sa...

Dette stedet finnes også:
http://www.opprop.no/opprop.php?id=reddburma

Anonym sa...

Alle, inkludert militærjuntaen i Myanmar/Burma vet at vesten ikke liker diktaturet der. Hva er da poenget med at vi her i vesten viser det i form av en signatur? Jeg ser absolutt ingen poeng i dette. Dersom dere virkelig vil gjøre noe, får dere gi penger til motstandsbevegelsen der, eller noe. Dette er noe av det mest overfladiske tullet jeg har sett på lenge. (Og nei, jeg er ikke sosialist, men liker de fleste innleggene til Vampus).

VamPus sa...

steffen: Poenget mitt er faktisk ikke juntaen i Burma, men den jeg linker til ønsker å oversende dette til FN med håp om at det "internasjonale samfunnet" gidder å løfte en finger på tross av Kina og Russland. Akkurat nå er de så handlekraftige at de har tenkt å sende en spesialutsending dersom de får flybilletter, og håper han blir godt mottatt av myndighetene i Burma.

Anonym sa...

Ang. Facebook fikk jeg i alle fall en invitasjon i dag til denne:
http://www.facebook.com/event.php?eid=18267307704

"Red Shirt For Burma"

Bær rødt på fredag!

Og joda Steffen, det betyr noe og kan påvirke at mange nok engasjerer seg i forskjellige saker.. selv om man ikke får gjort all verden på avstand.

Anonym sa...

Signert. Vet dog ikke om jeg rekker å vaske den røde t-skjorten til i morgen. Hmm, kanskje dra på t-skjorteshopping i morgen :D

Lasse sa...

Endelig er vi enige om noe, Vampus - jeg visste det måtte komme. Synd at underskriftaksjonen har MySQL-feil, den har visst sluttet å ta i mot underskrifter.

Og jeg skal ha på rød skjorte i morgen. Det blir en SV-skjorte, da det er alt jeg har, men jeg skal ha en rød jakke utenpå for å skjule partilogoen. For dette er større enn partipolitikk.

Godt å se at Norges fremste blåblogger også ser det.

Lasse sa...

Edit: underskriftaksjonen ser ut til å ha blitt reparert.

Anonym sa...

De kunne ha valgt oransje...

Anonym sa...

Flott initativ. Her er en facebooklink:
http://www.facebook.com/group.php?gid=24957770200&ref=nf

Anonym sa...

Man kan også støtte Amnesty's aksjon ved å sende tekstmelding
"appell 'ditt navn'" til 1960.

Anonym sa...

Tror faktisk det finnes en gammel original orange burmesisk munkekappe et eller annet sted i familieklenodiene, men jeg finner den neppe tidsnok. Har ikke knall-røde plagg tilgjengelig, men har en vinrød genser som likner litt på dagens munkekapper. Den får gjøre nytten.
Og ellers er det fint å se at flere vil overskride partipolitiske hensyn -enten det nå er markeringsmuligheter eller idiosynkrasier.
Cassanders
In Cod we trust

VamPus sa...

anonym: Rødfargen er valgt fordi de burmesiske munkenes kapper er rødt.

Anonym sa...

"For dette er større enn partipolitikk."

Det har åpenbart ikke Rød Ungdom skjønt, som klovner på som vanlig idag (les det i VG).

Anonym sa...

Heldigvis har SV-ere flest bedre gangsyn enn RU-ere...

Det er riktig som Lasse sier at dette er større enn partipolitikk, og forsøk på å slå politisk mynt på dette eller å gjøre det til "sitt" partis sak blir for dumt. Her er det tverrpolitisk enighet i Norge, så får vi heller profilere partiene der vi er uenige og ikke bruke denne ekstremt viktige menneskerettighetsmarkeringen til slikt.

Jeg går naturligvis også med rød skjorte i dag.

Anonym sa...

RU har åpenbart misforstått totalt når de gjorde et desperat forsøk på å bli arrestert og skifte fokus til dem selv...

Jørgen sa...

Det er ekkelt at Roar Flåthen skal gjøre støtte til det burmesiske folk til en fagforeningsgreie.

Les forøvrig mer utdypende om Frederikstad Forums syn på dette på http://magvol.blogspot.com

Anonym sa...

RV gjorde det eneste riktige, som Vampus selv sier i bloggen sin: Påpeker det absurde i at noen nå ikke er å få tak i meningsmessig.

Poenget er ikke å gå i rød skjorte. Poenget er at man har de rette meningene.

Anonym sa...

sitat: "Selv om man vanligvis kan styre sin begeistring for røde skjorter..."

Sier dama som er en kopi av
Ann Coultier. Ang. Burma og militærregimet der, har rødfargen
på munkenes kjortler ikke en dritt å gjøre med sosialisme som du frykter så fælt. Du har ikke stått for noe nytt tiltak, dette har Amnesty stått bak lenge, og jeg håper den blå siden i deg støtter disse.

Anonym sa...

Kan styre min begeistring for røde skjorter ja -men tok den på i dag i solidaritet. Noen engasjerer seg og prøverå få fokus på ting -andre kritiserer og gjør ingentig.

Anonym sa...

...munkenes kapper er oransje

Anonym sa...

Vampus- Ann Coulter(ikke Coultier)?

Hmm.

Mørkhåret- Blondine.

Lange legger- vel, de Vampiske ben vet jeg intet om.

Treffende og til tider en viss skadefryd- vel, her har jeg ingen motforestillinger.

Anonym sa...

støtter dette fult ut, synd at en generell støtte blir ødelagt av grupper fra venstresiden som prøver å gjøre dette til sin "sak"...

Anonym sa...

Dette er en viktig sak å støtte, og jeg reagerer med avsky på Borgen som prøver å få dette til å bli en kampanje mot "privat næringsliv som støtter junta" - enn så lenge støtten fra Kina er 100* større enn noe selskap har forårsaket!!!!!!

Anonym sa...

Borgen er så vridd som det går an å bli, jeg har sluttet å ta den mannen seriøst for lenge siden.

VamPus sa...

whimsical: Har du fått ut bjelken i ditt eget øye enda? Eller tror du fortsatt at jeg er av den oppfatning at buddhistmunker er sosialistiske fordi de får med røde (rødoransje) kapper? Hva med masaiene i afrika? Tror du at jeg også mener at de går i røde kapper fordi de er sosialister? Klarer du i det hele tatt å lese bloggen min uten at det går helt i klikk for deg?

Salt sa...

Jeg for min del går i røde strømper, men det gjør meg ikke til en rødstrømpe!
Opposisjonen i Burma kjemper for markedsøkonomi og demokrati, noe de har til felles med de fleste liberal-konservative partier i vesten.
Ellers håper jeg man kutter ut snakk om embargo (boikott) av Burma. Det rammer kun folket, og ikke lederne. Embargoer er umoralsk for det hindrer noe som er godt: Handel og velstandsvekst.

Vi bør handle mest mulig med Burma for å støtte folket!

Anonym sa...

1m706e Your blog is great. Articles is interesting!

Anonym sa...

1tDQXI Wonderful blog.

Anonym sa...

Hello all!

Anonym sa...

Please write anything else!

Anonym sa...

Hello all!

Anonym sa...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Anonym sa...

Good job!

Anonym sa...

Hello all!

Anonym sa...

Magnific!

Anonym sa...

Gim87p Good job!

Anonym sa...

Thanks to author.