Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, september 02, 2007

Ja til mangfoldige Grünerløkka

Ap og SV vil stenge utelivet kl.22.00. SV vil i tillegg innføre begrensninger på etableringer og regulere husleier - også til en butikk som omsetter for 40 millioner i året.

Mangfoldet på Grünerløkka utgjøres også av menneskene i bydelen, ikke bare butikkene. Det har hele tiden vært folk som har kjempet mot utviklingen på Grünerløkka. Som rynket på nesen av for mange kaffebarer, deretter at McDonald's kom. Og nå finnes det hele tre 7-Eleven, og tror du ikke Lidl er kommet også. Man kan formelig kjenne grøsset fra eliten på Løkka. Mangfold for dem betyr små, eksklusive butikker med spesialdesign - ikke at småbarnsfamilier har råd til å gå ut og spise eller at kneippen til 4,90 på Rimi gjør at mange får hverdagen til å gå opp. Ikke alle har råd til å betale 40 kroner for økologisk speltbrød med et hint av følelse av å være bedre enn andre.

Les hele innlegget i Aftenposten her.

Oppdatert; mens folk på Grünerløkka sutrer om at det er tre 7/11 i en avstand av rundt 300 meter, så har bydel St. Hanshaugen fire hospits omtrent innen samme radius. Kanske vi skal bytte en 7/11 med et hospits fra dem? I mangfoldets navn. Mon tro hva sossene - altså sosialistene - på Løkka synes om det...

8 kommentarer:

Anonym sa...

St hanshaugen er dessuten villig til å bytte fire hospits mot en ambassade. Men jeg tror ikke Geelmuyden liker det heller.....

s sa...

Godt innlegg. Jeg har stor sans for UNIK. Bevisste forbrukere har veldig stor makt i et fritt marked. Venstresiden ønsker ikke fokus på dette.

Anonym sa...

"I mangfoldets navn. Mon tro hva sossene - altså sosialistene - på Løkka synes om det..."

Kanskje litt som Inga Marthe Torkildsens dype bekymring over konsekvensene av at Plata ble sprengt:

- Dette var dårlig. Nå er det narkomane overalt - til og med oppe på Tøyen, der jeg bor.

Huffameg.

Bra innlegg!

Deerstalker sa...

Deerstalker, reaksjonær som han er, har bodd på eller ved Grünerløkken siden slutten av åttitallet og har hatt rikelig anledning til å observere utviklingen.

Det meste har utvilsomt vært til det bedre, inklusive Narvesen (som kom tilbake), Lidl (en velsignelse for de av oss som liker å berike vårt kjøkken med et og annet tysk innslag), McDonalds, storkioskene (som det rett nok er for mange av, men det går nok over), alle kaffebarene (selv om det ikke er så mange som det gjerne hevdes, tell selv) og vellet av utesteder.

Det forhindrer ikke at det er en fin balansegang som skal gåes når man skal kombinere uteliv med menneskers boende. Vampus med flere ynder å gjøre narr av barneforeldre som vil legge seg (og ungene sine) tidlig og de som måtte bo i området som ynder å leve et roligere liv enn den frenetiske single-ungdommen i alle aldre.

Men de bor altså på Grünerløkken de også. Noen av dem har til og med bodd der svært lenge. Det er ikke slik at alle har flyttet dit de siste årene, slik den liberale ungdommen tenderer mot å utlegge det. ("Når man flytter til en urban og ungdommelig bydel som Grünerløkka, må man tåle en del bråk.") Selv kjenner Deerstalker mennesker som har bodd der siden tidlig åttitall. Og de flyttet ikke dit på grunn av imperiet til Vardøen eller slektningene til Hagen.

I Deerstalkers (rett nok middelaldrende) øyne, har det gått noe for langt i én reting nå. Det er blitt ekstremt mange utesteder og svært mange holder åpent svært lenge. Og hva mer er, de ligger i de tettest befolkede delene av Grünerløkken, og ikke i Schous-kvartalet (som det ble henvist til et sted her. Gråt forøvrig gjerne en tåre for Schous-hallen).

En viss grad av regulering er i den øreklaffeds øyne på sin plass, først og fremst i form av innskrenkning av åpningstidene. Rundt eller noe etter midnatt burde være en akseptabel stengningstid for steder som ligger midt i boligstrøk. Så får det heller være at Tamara vil tape litt penger. (Det fortjener de for å ha malt over de gamle veggmaleriene.)

Og for å ha gjort det klart, og derved ha avverget beskyldninger om at Deerstalker meler sin egen mor: Intet av dette plager ham, han har flyttet i rekkehus en kilometer eller så østover.

John T. sa...

Du var veldig pen på Dagsnytt 18 i går. Han mannen var fryktelig kjedelig.

Anonym sa...

igår? ikke for ca 5 min siden?

VamPus sa...

Pen? Erm.. jo takk, men jeg føler liksom det er dårlig gjort at vi med radiotryne nå må på tv også.. :-)

John T. sa...

Ja, det var fem minutter. Unge lovende her var litt i koma her om dagen.
Vamp: Tell me about it. Jeg har tross alt fått hele radiokroppen min på tv.