Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 13, 2007

I tråd med SVs politikk

Dagbladet skriver i dag at miljøvernminister Helen Bjørnøy ikke kan engelsk, eller som Kjetil Alstadheim i DN visstnok beskrev det - når hun må snakke høres hun ut som hun har gått på språkkurs hos den svenske kokken i Muppet Show. I tillegg kommenterer Bellonas Fredric Hauge:
– Helen Bjørnøy er et sympatisk menneske. Det er ikke hennes feil at hun verken har politisk eller miljøfaglig erfaring.
Så hun snakker ikke engelsk, har ingen politisk erfaring og kan heller ikke miljøvern. Men hun er et sympatisk menneske. Og med det oppsummerer man jo egentlig hvordan Norge hadde sett ut om SV fikk innført sin skolepolitikk med fokus på lek i skolen, frukt i midttimen og uten karakterer.

"VamPus er sympatisk i matte"... but it doesn't really get you anywhere...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Da Jan Balstad ( LO og Ap) var Handelsminister(!) på sluytten av 80-tallet var det heller ikke greit å være byråkrat i UD/ Handelsdepartementet under EØS-forhandlinger etc Balstad snakket ikke et kløyva ord engelsk og i alle semi-sosiale sammenhenger satt han derfor bare sammen med LOs rep, og deltok ikke i samtaler med politikere fra Eu. For en lettelse for byråkratene da Kaci tok over i 89. Hun snakket både engelsk, tysk og fransk...

VamPus sa...

Jo, jo - cand. polit i statsvitenskap, snakket tre språk og hadde lang politisk erfaring. Men var hun SYMPATISK?

Unknown sa...

Vel, det er jo "...hennes feil at hun verken har politisk eller miljøfaglig erfaring". Hvem sin feil skulle det ellers være?

Hvem sin feil er det at Børge verken har politisk eller miljøfaglig erfaring? Var det bestemoren min sin feil? Kong Haralds?

Hauge prøver nok å si at det ikke er hennes feil at hun sitter der hun sitter. Men... Hun kunne jo ha takket nei.

Å være nasjonal politiker i dag og ikke beherske engelsk står for meg som like absurd som å være prest i middelalderen og ikke beherske latin.

Hvordan holder hun seg oppdatert på den globale miljøfronten? Ved å få alt oversatt?

Anonym sa...

Tidligere utenriksminister Svenn Stray (H) kunne ikke engelsk han heller, etter hva jeg husker.

Anonym sa...

Carl I. Hagen er jo en jævel på engelsk. Jeg tror ikke jeg vil ha han som miljøvernminister likevel.

For øvrig snakker jeg engelsk og nederlandsk, litt fransk og en del tysk. Jeg har også "miljøfaglig" erfaring og har stått på fylkestingslisten hele -to- ganger.

Det er ikke all verden, men siden jeg også er grunnleggende usympatisk, gjennomført slem og fikk en sekser i matte på gymnaset regner jeg med full støtte fra VamPus når Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen ringer meg i løpet av helgen. Eller?

VamPus sa...

Øyvind: Så lenge du går inn i den rødgrønne regjeringen så holder det vel mer en nok?

Anonym sa...

Heh, skulle nesten tro miljøvernministeren skal overta styrevervet i statoil etter AP's Bjørndalen?