Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, desember 19, 2007

Brixton Blues

- What the f***!

VamPus står lamslått igjen da en tjueradd lener seg over disken, rapper mobilen hennes og spurter av gårde. Hun sto i Brixton med mobil tom for batteri og tenkte at det kunne være greit å kjøpe en hurtiglader for å være tilgjengelig. En god tanke. En ikke fullt så god tanke var å legge fra seg mobilen på disken for å sjekke pluggene.

For å gjøre en kort historie lang - mobilen ble stjålet, har en nødtelefon og gamle nummeret er oppe og går. Så dere søte små puser som kjenner meg kunne kanskje vært noen darlings og sendt meg en sms med navnet deres i meldingen (gjerne etternavn også - kjenner mer enn en Morten, liksom)...

Og ja.. det er heeelt typisk VamPus. Så har du sendt melding eller ringt mellom fredag kl. 12 og tirsdag kl. 18, så kan du anse meldingen som tapt...

5 kommentarer:

Mathias sa...

Dette er ikke bare typisk Vampus, men typisk nordmenn i utlandet. Nordmenn i utlandet er drittlett å "loppe" for penger og verdier, for nordmenn er så naive, at de tror det alltid går bra. Min erfaring fra et år i Madrid er at "hold på lommeboken" og mobilen selvsagt. Enhver person i Spania og andre europeiske land, er for meg en potensiell tyv. Jeg erindrer en gang jeg skulle flytte fra en leilighet til annen i Madrid, og for å spare penger tok vi metroen. Foran billettluken traff vi på to "hyggelige" latinamerikanere som skulle "hjelpe oss", men jeg skjønte raskt at de var ute etter lommeboken, noe de prøv flere ganger, men jeg skrekt til dem på spansk at de måtte bare stikke. En annen gang, under en reise i spania med min nåværende ektefelle, svoger og svigerinne ble vi forsøkt ranet av fire sigøynerjenter på Plaza Colon i Madrid som hold hver sin avis opp foran oss, og tilbø oss avis, og stakk den opp i ansiktet for å da komme under med hånden for stjele penger. Den gangen skjønte jeg også at det var noe muffens så jeg ba dem dra til helvete. Og jaggu fikk jeg rett, min svoger ble frarøvet 10 000 pesetas,men han klarte å ta de igjen og fikk heldigvis pengne tilbake. Mine erfaringer er at vær velidg skeptisk og forsiktig med verdisaker, en potensiell tyv kan være innenfor en radius av enhver kvateratmeter en beveger seg.

Martine Votvik sa...

Husket at du en gang fikk stjålet lap toppen din da du satt på kafee, tror i alle fall det var det du skrev, og det var i Norge var det ikke?

Uheldige du :)

Anonym sa...

Spørsmålet må jo være hva du gjorde i Brixton in the first place? ikke akkurat den hyggeligste delen av Londres :)))

Anonym sa...

Fikk selv mobilen stjålet i en taxi i Manila for et par dager siden. Hadde akkurat snakket i mobilen og prøvde å grave frem penger til taxituren mens jeg hadde mobilen på låret. På et eller annet tidspunkt ble mobilen borte uten at jeg tenkte mer over det før taxien raste avgårde. En annen taxi klarte å ta igjen bilen, men sjåføren nektet, selvom det var åpenbart at jeg ikke hadde mistet mobilen på de 2 meterene jeg hadde gått før jeg oppdaget at den var borte.
Dette har til min skrekk blitt oppfulgt av diverse oppringninger og meldinger til en rekke personer fra min kontaktliste fra en dame med brebrokken engelsk som lurer på om de er "nice man"...
Heldigvis hadde jeg nettopp satt i lokalt simkort, men det er likevel døvt at venner og areidskollegaer skal plages av dette.

andyq,
som betaler straffen for å følge dårlg med i på mobilen i uland.

Linnformasjonen sa...

stresset medført av en ferie der samtlige ukjente er potensielle tyver > stresset å miste mobiltelefonen fra tid til annen.

På en annen side, nå har du påskudd for å kjøpe iPhone.