Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, desember 10, 2007

Sånn helt uten Widerøe

- Nå høres jeg sikkert gal ut, men jeg mista flybussen og har akkurat ikke nok til taxi til flyplassen. Du kan få 200 kroner dersom du kjører meg ut.

Blakk, blek og fyllesjuk står VamPus halvt i svime på Førde rutebussstasjon. Flybussen gikk for to minutter siden, og grunnen til at hun ikke rakk den var at hun hadde gått på feil buss. De ser jo så fordømt like ut, disse timeekspressene. Tre dager før lønning er de siste grunkene fordelt akkurat slik at hun hadde penger til øl etter foredraget dagen før, og så akkurat nok til å komme seg til og fra de respektive flyplasser. Nå er det ikke gode råd som er dyre, men taxien ut til flyplassen. VamPus har akkurat ikke nok penger til å komme seg ut.

Desperat forsøker VamPus å ringe bekjente i Førde for å sjekke om noen er kjørbare, men når det ikke er tilfellet drar hun opp en tohundrelapp og løper bort til en dame som er i ferd med å sette seg inn i bilen sin. Damen gir VamPus "gal person snakker til meg"-blikket, og sier hun ikke har tid.

UÆH!

Men så. Der borte. Ut av hotellet. Stiger kapteinen og hans besetning. På vei inn i en ventende taxi. VamPus setter avgårde i en lett sprint og dytter en tohundrelapp under nesen på kapteinen mens hun trygler om å få være med.

Snille, snille besetningen på Widerøe WF124 i går. Klemt mellom styrmannen og flyvertinnen fikk VamPus ta plass i baksetet på drosjen og kom seg ut til flyplassen med god margin og nok penger til en kaffe og noe å spise. Å sitte og tygge på sin egen ølånde fra Førde til Oslo var heller ikke fristende.

Så det er sant som de sier. Man kommer seg ikke frem i Norge sånn helt uten Widerøe.

17 kommentarer:

Knut Sparhell sa...

Bra. Sånne poster liker jeg. Helt på kornet. Vet hvordan du hadde det der og da. Takk for den.

Knut Johannessen sa...

Vampus i Førde? Herre Gud, så dypt trodde jeg aldri du skulle synke. Du fikk nesten straff som fortjent. Jeg håper du fikk et klekkelig honorar for tiden i "Lyskrysset". Snakk om å kaste perler..... :-)

Anonym sa...

Herregud Vox, intet honorar i verden er vel klekkelig nok for oppdrag i Lyskrysset?

Jorunn Solli sa...

Du er ett skikkelig solskinnsbarn du. Fint med et litt lys&varme i disse mørke tider (var ikke det en fenomenal metafor kanskje? :~)))

Anonym sa...

perler for....... hjorthen? :-)
...er ikke dette mer eller mindre innfor hjorthens territorium?

Forresten, da kan jeg kanskje få orden på en geografisk glitch.
En gang i verden var jeg på en liten oddysse opp langs Vestlandet, Sogn, og Møre. Syntes jo Kvamshestene var riktig så staselige, jeg da, men da vi dro videre litt utafor den vanlige alfarvei passerte vi noe som av en eller annen grunn har festet seg som "Heilvongstaurane"(?). Riktig så dramatisk og alpint var det, som en slags Hurrungane rett opp av (sørsida) av en fjord.
Kan Hjorthen oppklare om noe slikt i det hele tatt finnes?
Kan det være nordkanten av Blægja?
....eller er det simpelthen noe jeg har drømt i hop?

Cassanders
In Cod we trust

VamPus sa...

knut: Godt å vite at det ikke bare er meg som er et virrehue. Det som var mest irriterende var at jeg var tidsnok ute, flybussen hadde ikke kommet enda da jeg forvillet meg inn i en lignende buss som sikkert ville tatt meg til en (annen) avkrok av landet..
Vox: Syntes egentlig at flybillett, middag og hotell var betaling grei nok. Og et hyggelig gavekort til vinmonopolet :-)
Hjorten: Ren idealisme, min venn!
Jorsol: Solskinnsbarn?
Cassanders: Apropos geografisk glitch: Det var flere som trakk på smilebåndet da jeg måtte løpe bort til en gruppe mennesker for å sjekke om jeg var i Førde i Sogn &.. eller i Hordaland da damen hos 1881 spurte...

Jorunn Solli sa...

Jeg tenkte (litt vagt og kanskje litt ullent) at det alltid går bra (til slutt) for solskinnsbarna.

Hjorthen sa...

Cassanders: Mer eller mindre mitt territorie ja, men når det gjelder ditt geografiske spørsmål er jeg redd jeg ikke kan hjelpe. Som innflytta østlending er mitt kjennskap til fylket begrenset til Sunnfjord. Nordfjord og Sogn er jeg ganske blank på, og Møre vil jeg helst ikke snakke om en gang. Men jeg skal høre med min bedre halvdel når hun en gang kommer hjem fra jobb.

VamPus: Hvis du noengang skulle befinne deg i en slik situasjon at du faktisk strander i Lyskrysset uten penger på ordentlig så er det bare å ringe. En seng skal jeg nok alltids klare å skaffe, og dessuten flyr du sannsynligvis billigere til Oslo fra Høljebyen.

Knut Johannessen sa...

Hjorthen: Enig. Det finnes ikke nok penger i verden.

Cassanders: Du har ikke drømt. Heilevongsstaurane inngår i fjellområdet der du finner Blægja (1305 m)og Kvamshesten. Fjorden du husker, er Førdefjorden. Og som et lite stikk til innflytteren Hjorthen: Dette befinner seg godt plassert i Sunnfjord!

Vampus: Og skulle det være fullt i herberget til Hjorthen, så har jeg et småbruk i feriemodus bare noen små mil fra Lyskrysset (Førde). Men på riktig side av kommunegrensen.

For de uinnvidde: Førde er landets styggeste klynge med bygninger (kåret av DN) som aldri kom lenger enn til arkitektens skissestadie. Men de har et lyskryss, det skal de ha.

7 mil lenger mot vest ligger en perle av en småby, Florø (Høljebyen). For å illustrere forholdet mellom Førde og Florø, så skilles de av noen fjell, populært kalt Golan-høyden. Da er det kanskje lettere å tolke Hjorthens og mine kommentarer.

Anonym sa...

HAR DU PENGER TIL TAXI HAR DU PENGER TIL 1 L RØDSPRIT SMAKER VONDT MEN GJØR GODT,SOM TRAN FEKS. GOD BLOGG

Hjorthen sa...

Vox: Hva kan jeg si, når alt kommer til alt så er jeg bare en dum østlending allikevel.

VamPus sa...

Vox: Vet ikke om jeg er imponert eller sjokkert over dine lokalkunnskaper i området... Forøvrig syntes jeg det lille jeg så var helt på høyde med norsk småby og ikke noe spesielt mer pen eller stygg. Litt utecafeer etc langs elva hadde hjulpet massivt...

Knut Johannessen sa...

Vampus: Jeg tilbrakte de 18 første årene av mitt liv i dette området. Det forklarer noe.

VamPus sa...

... men ikke alt...

Anonym sa...

@ Vox,
Det forklarer en hel del.

Takker så mye for oppklaringen. Det gjør alltid godt å gjenvinne kontrollen over terrenget. :-)
Hadde for øvrig en gang en kollega fra Bygstad (formodentlig på feil side av grensa). Men han var uansett en riktig trivelig flegmatiker.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Herlig beskrevet!! Flott å se at noen kan bruke bloggen sin til noe annet enn oppgulp av vrede ;-)

Anonym sa...

Imponerande godt takla. Men eg misunner deg ikkje flyturen. Eg veit litt om korleis du hadde det...