Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, desember 18, 2007

Gucci-sosialist?

Venezuelas innenriksminister, Pedro Carreno, ble litt satt ut da han kritiserte den onde kapitalismen og en journalist spurte om ikke det var litt hyklersk av en som spradet rundt i Gucci-sko og Luis Vuitton-slips:

- Øhm.. eh... neeei, det er ikke hyklersk i det hele tatt.. fordi jeg skulle ønske at .. Venezuela produserte dette slik at jeg kunne kjøpe det her, i stedet for at vi importerte 95% av alt vi konsumerer.

Det må være det commiene kaller "den tredje vei", selv om "hyklersk" i grunn var meget treffende.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Han skulle bli en verdig medlem i den norske gutteklubben,,,

Anonym sa...

Så de lager altså ikke sko og slips i Venezuela?

Mathias sa...

Og hva sa han mer? Det sier ikke intervjuet noe om.

Fredrik Mellem sa...

"...det er ikke hyklersk i det hele tatt.. fordi jeg skulle ønske at .. Venezuela produserte dette slik at jeg kunne kjøpe det her..."

Jeg går ut fra at han også mener det skulle vært produsert i en form for kollektivbruk. Dette er kort og godt en variant av nasjonalsosialisme - mer i ordets rette forstand egentlig. Vi hadde tilløp til lignende politiske feberfantasier her i landet under en viss debatt for 13 år siden.

Det er kort og godt idioti, som jeg advarer på det sterkeste mot. Vi selger fisk, olje og aluminium til hele verden. Da er det selvsagt helt greit, faktisk veldig flott - at andre produserer slips, sko, vaskemaskiner og mopeder som vi kan kjøpe.

Stig H. sa...

Festlig, ja. Og det verste av alt er at han innrømmer at 95% blir importert, en konsekvens av at prisene er regulert i Venezuela og dollar selges til halv pris for import, noe som har ført til at lokale produsenter for lengst har gått dukken.

Greiest er det jo når alle er avhengige av revolusjonen for mat og klær.

Anonym sa...

Gucci-kapitalister er i alle fall ærlige, de driter jo i de fattige rent ideologisk.

Gjervan sa...

fredrik mellem; den 'tredje vei' (som jeg har hørt de venstreintellektuelle snakke om i det siste), var ikke det hva Mussolini kalte fascismen, opprinnelig?

Anonym sa...

Det spiller vel ingen rolle hva du kaller ideologien din så lenge du kommer til makten ...?

Anonym sa...

5) Hypocrisy Defined
American politicians aren't the only ones who try to dodge YouTube. Footage of Venezuela's interior minister getting nailed for apparent hypocrisy has gone viral on the online video sharing site. Viewers have watched nearly 100,000 times as Pedro Carreno blasts capitalism then becomes tongue-tied when a reporter asks him how he can say such things while wearing Gucci shoes and a Louis Vuitton tie. "I don't, uh ... I ... of course," Carreno stammers, nearly cracks a smile and then recovers stating: "It's not contradictory because I would like Venezuela to produce all this so I could buy stuff produced here instead of 95 percent of what we consume being imported." Hummina-hummina what?

Anonym sa...

Nok et eksempel på at ekstrem sosialisme også er ekstremt miljøfiendtlig. Ikke akkurat "bærekraftig ressursutnyttelse" å gå inn for at hvert land skal produsere alt de trenger selv, uavhengig av naturgitte forhold...

Elvis Bling Laden sa...

Er det hyklerisk? Fordi man må boykotte gucci for å få lov til å være motstander av det økonomiske systemet? Fordi sosialister helst bare skal bruke islender og palestinaskjerf?

Av og til kan man bli målbundet av dumme spørsmål også. Det trenger ikke bety at spørsmålene er gode.

Fredrik Mellem: der røyk du på en hitling. Du mener ikke sjølv engang at importproteksjonisme er nazisme, vel?