Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, desember 28, 2007

Unmikistan

Mens norske journalister skriver med bankende hjerter om FN og deres fantastiske innsats verden over (spesielt med nordmenn i spissen), så hiver deres svenske kollegaer litt malurt i begeret.
Det var FN:s stora chans och största uppdrag. Missionen, Unmik, skulle bygga framtidens Kosovo från grunden. Åtta år senare vill många i Kosovo kasta ut den ljusblå kolonialmakten. I fyra reportage granskar DN:s Maciej Zaremba ett gigantiskt misslyckande.
Å, kom igjen alle sammen: Det er ikke FN, det er U.. (fill in the blanks).

3 kommentarer:

Henning sa...

Jobbet der nede et års tid og maken til varierende kvalitet på personell har jeg aldri sett. Politiet som vel skulle kjempe mot den svarte økonomien handlet piratkopierte filmer og musikk i store kvanta. Nå var selvfølgelig ikke alt personellet fra land med samme rettssystem som det norske, og det vil hele tiden være FNs problem. Personell fra deler av verden som kun har noe å lære om samfunnsoppbygging, ikke noe å lære bort, skal da være ledende i arbeidet. Desverre blir det slik når ting absolutt må være politisk korrekt og ikke politisk fornuftig. I bunn og grunn oppsummerer prosjektet venstresidens drøm som svært urealistisk.
Norge ut av FN.

VamPus sa...

Du påpeker ting jeg har sagt hele tiden. Når Pakistan er en av de som sender flest kontigenter til FN-operasjoner og skal lære bort demokrati, så er ikke det nødvendigvis lurt. Dessuten stiller jeg store spørsmålstegn ved å likestille demokratier med diktaturer når det gjelder stemmeforhold. Samtidig ser jeg nødvendigheten av å ha en møteplass hvor man kan legge press på jævlene, men når de er i flertall så skjer det fint lite. Om vi må ut av FN er jeg ikke så sikker på, men at noen snarest bør tenke opp nye møteplasser er jeg ganske sikker på...

Og så har jeg handla to-tre cd'er på Film City, sjøl..

Henning sa...

2-3 cd-er var heller få, ikke mye mafiaen sitter igjen med da.

Paradoksene er mange innen FN-systemet. Likestillingen mellom demokratier og diktaturer som du nevner f.eks.

Tror neppe Norge melder seg ut, men noe må gjøres for at systemet skal fungere for verdens beste.