Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, desember 07, 2007

Mistenkelig kjent

Dette hørtes da mistenkelig kjent ut:

Etter å ha lest gjennom alle numre av Ny Tid fra avisas start i 1975 og frem til Berlinmurens fall i 1989, tegner det seg et tydelig bilde. Overtramp i Øst kunne påpekes, men det innebar nesten alltid en pussig form for balansekunst. Kritikk ble fulgt opp av påstander om at landene hadde sosiale ordninger som var på høyde med, eller til og med bedre enn de vi kjente. Når Sakharov skildret elendigheten i sovjetisk helsevesen, svarte avisen at tilstandene i Distrikts-Norge var verre. En annen form for motvekt var å peke på USA.

17 kommentarer:

Kongen på Haugen sa...

Intent nytt under solen... Vært på tur til Berlin med SVs forrige ordførerkandidat i Oslo.

Hun var sjokert over å høre om selvskuddene som var lagt ut mellom perrongene på Bahnhof Friedrichstrasse "Var det så ille, gjorde de virkelig det" presterte hun å utbryte.

De røde har en fantasisk evne til å fortrenge....

VamPus sa...

Sukk.

Anonym sa...

Går det an å si at de er dumme?


Anna Nym

Anonym sa...

Det hadde sikkert vært en fordel for alle parter om man hadde beveget seg bort fra det verdensbildet som rådet for 20 år siden, og sett verden som den er i dag. Hva sosialister eller kapitalister mente på åttitallet er relativt lite spennende i den globale virkelighet vi lever i i dag. Fornektelse og bunnløs naivitet har jo alltid stått på programmet til begge fløyer. Men venstresida har evnet å bevege seg i motsetning til den mørkeblå kalkulatorsekten som i liten grad har utvidet perspektivene, men fremdeles hyller Reaganomics, og bokholderiet i en ideologisk barnlig naivitet.

Anonym sa...

Og kommentaren over var fra meg

Anonym sa...

Driter'n sa:

Men venstresida har evnet å bevege seg

-------------

Du sa ikke hvilken retning. Bakover?

Anonym sa...

Når man vet at de samme argumentene i dag brukes om Cuba er det vanskelig å se at denne bevegelsen som Writer'n henviser til skulle gjelde hele venstresida. Det gjelder kanskje deler av den, men apologister for undertrykkende regimer finnes i aller høyeste grad fortsatt. Ny Tid skal forøvrig ha ros for selvransakelsen.

s sa...

writern

Det skyldes vel bare at venstresiden har et større behov for å "bevege seg" enn oss mørkeblå. Det var jo vi som vant.

Milton Marx sa...

Writer': Hvilken bevegelse er det du snakker om? Les i Klassekampa om hvilken ektefølt glede som hersker der i huset over at Chavez tapte valget i Venezuela.

http://klassekampen.no/artikler/nyheter/48805/mod_article/item/null

Anonym sa...

Writern', på tide å innse det store "tapet" sosialistene hadde med "symbolet" soviet, og kommunisme??

Vet ikke hvilken virkelighet du lever i, men bare for å si det, siden 1949 har NRK vært ledet av AP-folk. Kun Bernander kom fra Høyre.

AP har teppebombet hele Norge med sine egne folk i lederstillinger, uten annen kompetanse enn partibok. Det er virkeligheten, i NORGE, at man blir ledet av teknokratiet, og tilnærmet likt et plutokrati! Og når mesteparten av journalistene er sosialister som nekter å skrive uhildet om :
- økonomi
- Juridiske tema
- politikk
etc.
- Så vet vi at det liberale synet ikke kommer frem. Og da er det kanskje ikke så rart at man kritiserer de hegemonier som det bestående hyller/hyllet??

Anonym sa...

Heh, jeg vet ikke om Cuba, Nord-Korea, eller Kina er enig med deg Writern' - de fortsetter med kommunismen de, selv om du mener at det har de "beveget" seg bort fra - rasende festlig synes jeg.

Og bare for å si det, dette gjelder altså milliardær av folk, ikke 4.5 millioner bønder fra Norge!!

Sosialister i dette landet minner meg mer og mer om 5.kolonister, som skriver pamfletter, til den rene parodien - eller "flaneri" :-)

Anonym sa...

Plus Ultra: Trygve Hegnar, Amund Djuve, Karsten Five - er det disse sosialistene som ikke skriver uhildet om økonomi osv?

Anonym sa...

hal -da er disse de andre 30% som ikke er sosialister.
Trygve Hegnar er forøvrig AP-mann, lær deg historien din....

Anonym sa...

Plus Ultra: At Hegnar er en apemann er ikke noe nytt, sosialist derimot... (Sorry, kunne ikke dy meg)

Anonym sa...

muren skulle beskytte øst tysklands økonomi ref en nkp 86

Anonym sa...

så et bilde i dagbladet,der var en fange som ble sendt til tannlege.hadde bare det alle som på guatamano.

Anonym sa...

DET ER NÅ FAKTISK KALKULATOR SEKTEN SOM DRIVER VERDEN VIDERE INDIA CHINA BLA DE FÅR DET BEDRE I SITT LIV ALTERNATIVET.SPØR FORMER AKP NKP SU SUL HAR DE SKAPT NOE.SVAR HER ,HVIS DET ER I ORDEN FOR VAMPUS