Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, desember 27, 2007

Jula over

Raaap! Da var jula over. Dersom du er en av klimahysterikerne som jevnlig frekventerer denne blogg, så regner jeg med at du i klimaets navn har avstått fra juletre, gavepapir, gaver og andre matrielle goder. Hvis ikke er du en jævla hykler. Eller er det bare "de andre" som skal ta ansvar?

Dere andre håper jeg har hatt en riktig så innbringende jul. Jeg kan akseptere at jeg får julekort med beskjed om at "min" gave i år gikk til Leger uten grenser, men hvis noen forsøker å kjøpe en geit til en familie i Afrika for å bøte på sin egen dårlige samvittighet i stedet for å gi MEG gaver, så vanker det bank. Bare nevner det.

Utover gavekort til skobutikk (JIPPI), så var gavene fra rottene Steffen (rødvin) og Halvor (champagne.. som alltid skrives champagne uansett hva Norsk Språkråd måtte mene), kanskje mest vellykket. Lord of the Rings-kalenderen fra 2005 har nå blitt erstattet av en Nemi-kalender. Kalenderen fra Any Soldier (support the troops!) skal selvsagt henges på jobben, noe som utvilsomt vil bli satt pris på blant kollegaer. Gjør seg fint sammen med pennekoppen med det amerikanske flagget. Litt skuffende forøvrig, kalenderen har masse bilder av amerikanske soldater sammen med barn og sånt kliss. Hva skjedde med "hunks with guns" liksom... som, når jeg tenker over det, bare er hakket mindre slibrig enn Vekterns kalender med "women in waders".

Pusedyr gikk fra å være mammas lille baby til å bli en hårball med tenner og klør i det han fikk gaven fra fetterne sine (ja, altså dette med at dyr kan snakke, blogge, kjøpe gaver etc er helt normalt i min familie.. omtrent på linje med at Boney M's julealbum er vår offisielle juleplate), og sover for tiden ut rusen av kattemynte på sofaen.

For min del har jeg spist ribbe for første gang på syv år, og det var omtrent like ekkelt som jeg husket det. Norsk julemat har virkelig ingenting for seg.

13 kommentarer:

John T. sa...

Siden du hostet opp det amerikanske flagget, kos deg med denne:
http://www.dagbladet.no/kultur/2007/12/26/521876.html

Anonym sa...

Hva er det egentlig som er galt med å donere penger til veldedige organisasjoner?

Esquil sa...

takk for din omsorg for vårt forbruk, jeg antar at du da heller ikke vil plages særlig om noen skulle stille spørsmålstegn ved ditt.

siden du spør: dette er listen over samtlige julegaver jeg har kjøpt dette årtusenet:

- en fjernstyring (som erstatning for en som gikk istykker).

.. og thats it, på åtte juler. Da overdriver jeg ikke.

ellers: pga gunstig kost og losji var mitt totale forbruk i 2002 på tohundreognoen kroner (prisen av et pondusabonnement). Et annet år var en TV det eneste jeg kjøpte. De fem første årene av årtusenet kjøpte jeg ingen klær, så da jeg startet 2005 var fortsatt hele garderoben fra forrige århundre.

jeg sier ikke at alle skal leve sånn. for min del må du gjerne leke imelda marcos-leken. men det må være lov å ytre dissens når du poster bullshait om klima.

Ghost of Goldwater sa...

Jeg har hatt stressfri jul (dvs gitt f... i hele greia) i femten år. Smarteste avgjørelse jeg noen gang har tatt.

Jeg har imidlertid donert til en veldedig organisasjon i år, dvs anysoldier.com. Enkelt og praktisk for de av oss som støtter amerikanernes frigjøringskrig, men bor i et land styrt av puddinger.

VamPus sa...

John t: Takk for link. Litt gammelt nytt her. Innvandrere i Europa har generelt dårligere muligheter fordi våre "snille" systemer holder dem utenfor. Allikevel. Alltid greit å bli minnet på.
Lordmarius: Ingenting galt med å donere til veldedige organisasjoner. Forskjellen på meg og de som evt kjøper geiter for å bøte på dårlig samvittighet er 1) jeg gir jevnlig hele året og er medlem av Røde Kors, Leger uten grenser og WWF + 2) jeg har over hodet ingen dårlig samvittighet for fattigdommen i Afrika - som ikke skyldes mine antall sko, men komplett udugelig ledere som holdes ved makten gjennom vår u-hjelp.
Esquil: Snilt av deg å leve spartansk på vegne av planeten. For det er derfor, ikke sant?
Ghost: Stresser ikke noe særlig. Og skulle jeg gjort det, så er vin et fint botemiddel. Kalenderen ble satt pris på, men neste gang mer hunks & guns, altså...

Esquil sa...

det er mest en metode å gre auraen min på.

nei, hm, jeg kom jo hit for å redusere fordommene dine.

Anonym sa...

Det er to grunner til å spise ribbe:

-svoren
-akevitten

Resten er staffasje. Ellers godt å høre at du har kuttet veggis-livsstilen.

Anonym sa...

Spis pinnekjøtt, Vampus! Utmerket til mørkt juleøl og gylden akevitt.

VamPus sa...

Kjell: urk og hikk.. Ikke godt nok..
anonym: pinnekjøtt? Og tilbringe resten av kvelden med å rape sau? *gurgle*

Nemo sa...

Desverre var denne posten et absolutt lavmål - at du kaller folk for klimahysterikere og hyklere på grunn av at en tar inn over seg hva klimafagmiljøene faktisk advarer mot, har fått meg til å innse at din troverdighet nå er lik null. zero. zip.

At du setter likhetstegn mellom at folk skal enten gi faen slik som du tydeligvis gjør eller gi avkall på alt, viser at du er tilhenger av prinsippet om alt er ingenting. Patetisk. Absolutt patetisk.

At du innehar verv i Høyre er en liabilitet for partiet.

Anonym sa...

Mangler argumenter, har skjellsord. Gammelt debattknep.
PS. Nyere målinger tyder på at jordkloden er i ferd med å bli kaldere, men slike argumenter biter vel ikke på de klima rett-troende.

Anonym sa...

God jul til deg og :-)

Tenkte faktisk på å gi deg en geit, men da måtte det jo ha blitt en levende en - til deg.
:-D
Men var inne på tanken at det kunne bli oppfattet personlig, så jeg lot det være.
Det er tanken som teller :-D

Ellers har jeg ikke fått så mange presenter (2), men det var jo også forventet, i og med at familien i mange år har praktisert ideen om at julen er for barn og ikke for voksne. Og de fleste av familiens krapyler har nå passert 20 (jippiii, julen blir enklere for hvert år!).

Anonym sa...

Spiste lutefisk, deeeeeeeeeeeeilig...;-)
Tror det lille som er igjen av luten renser kroppen min for synder inn i det nye året!

Godt nytt år!!!!