Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, desember 13, 2007

Ny smell for Terra-kommune

Ny smell for Terra-kommune, skriver NA24. Det burde vel strengt tatt vært "Ny smell for Arbeiderparti-kommune". For de fire nordlandskommunene er selvsagt Arbeiderparti-styrt. Frem til nå har Ap-ordføreren i Hemnes pekt på Terra-meglerne og Bondevik-regjeringen som de skyldige i kommunens spektakulære oppvisning i økonomisk inkompetanse. Eller som Ap-ordføreren Kjell-Idar Juvik sa:

- Jeg orienterte meg kun ut ifra det Terras rådgiver fortalte, og det tror jeg resten av kommunestyret gjorde også.

Hemnesordføreren leste selvsagt ikke presentasjonen fra Citigroup. Når man først skal satse hundre millioner lånte kroner på et risikoprosjekt, så er det ikke noe poeng å lese prospektet, nei. Nå har Hemnes Kommunes prestisjeprosjekt innen eldreomsorgen har fått en kostnadssprekk på hele 19 millioner kroner.

- Det verste er at vi ikke har helt oversikt over hva sprekken konkret skyldes (..), sier prosjektleder Ørnulf Skjæran Rana Blad.

Nei. De har vel ikke det.

16 kommentarer:

JK sa...

Terra-ordførerne oppfører seg som politiske klovner. Det er ganske sprekt av Juvik å skylde på Bondevik-regjeringen for at de satset pengene sine på galskapen. Kommunen hans kjøpte disse fondene i 2001, samme år som Bondevik-regjeringen tiltrådte, og før denne regjeringen hadde lagt frem et eneste budsjett. Det er jo ikke sammenheng i det han sier, allikevel er det ingen "seriøse" journalister som konfronterer han med at han bare snakker tull. Grr

I tillegg sier han at

– Det har jo vært et slit gjennom hele 90-tallet, ikke minst med den borgerlige regjeringen, som ikke så at kommunene trengte midler til å gi innbyggerne tjenester.

Nå er det slik at det var AP som styrte landet gjennom så og si hele 90-tallet med unntak av Syse på begynnelsen og Bondevik 1 regjeringen (som ga ganske mye til kommunene) fra 97-99.

Anonym sa...

Politikere som skylder på andre - hva er egentlig nytt her?

Og - er det nødvendig å skrive "politiske klovner"? Holder det ikke med "politikere"? Smør på bacon og sånn ...

Hvorfor finnes det ingen "borgerlige" journalister og medier som kan stille denne AP-ordføreren til veggs? Det er vel for dårlig betalt, kanskje? Samme grunn som at flinke folk ikke blir lærere. (Og så lurer de på hvorfor Norge får lave Pizza-scores? Hah!)

Anonym sa...

Det morsomste er vel - som Hegnar ganske riktig påpeker i torsdagens Finansavisen, - at ved å prøve å skylde på Bondevik-regjeringen så innrømmer han også eksplisitt at han kjente til den ekstreme risikoen ved investeringene. LOL , LOL, LOL, LOL, LOL, :-) :-D :-D
Jerk! Jerk! Jerk!, Jerk!, osv,osv

Anonym sa...

Et ikke helt uvesentlig moment her er at Terra fikk prospektet fra Citi oversatt til norsk, men valgte å fjerne en del viktige avsnitt som forklarte at produktet innebar høy risiko og kun var egnet for sofistikerte investorer.

Fortsatt ganske åpenbart at det dreier seg om en gjeng uvitende bygdetullinger, selvsagt.

s sa...

I følge en artikkel på arbeiderpartiet.no vil kommunene ha 20 milliarder mer "å rutte med" i 2008 enn i 2005. Jaja...

Anonym sa...

vil selge mine terra a aksjer kun seriøse henv. er det inflasjon alltid.rbk dde

Anonym sa...

hei er som har jobbet i38 år bla stat a b c kollsnes har nå 890 i nnd pc betaler min mamma ingen i
nkasso hvor kan jeg få hjelp.ikke statsansatt

Anonym sa...

Hæ?

Anonym sa...

890 mnd er lovstridig gå på nav,men ikke nevn pc,eller mora di. been there teddy

Anonym sa...

O/T, men morsomt:

Vuitton-clad Venezuela minister spouts socialism

Mathias sa...

Om de tilhørte AP eller andre partier ingenting å si. Toskeskap er toskeskap, og det tror jeg nok er likt fordelt i alle partier.

Anonym sa...

Sannsynligvis. Men det er nå påfallende at alle de kommunene som har latt seg lure har Arbeiderparti-ordførere - eller hva? *snigger*

Ellers vil jeg anta at hverken SV- eller FrP-styrte kommuner ville ha gått med i denne investeringen. Ikke fordi SV'ere og FrP'ere er smartere enn folk fra andre partier, men fordi SV prinsipielt er mot "spekulasjon" og FrP sannsynligvis ikke ville ansett det som en kommunal oppgave.

Anonym sa...

Jeg er sjelden enig med mathias, men at det finnes tosker i ethvert parti tror jeg han har jelt rett i. Det som muliggjør opplegg som den spekulasjonen "Terra-kommunene" har tapt millioner på, er økonomisk inkompetanse både hos politikerne og administrasjonen.

Anonym sa...

hadde terra-kommunene vært FRP-kommuner hadde nok kravet om avgang kommet rimelig kjapt fra "de grønne"...

Inkompetanse fra A til Å.

Anonym sa...

greit å vite hva norsk presse er optatt av (VG)

istedenfor å kommentere uhildet om Terra, bruker tydligvis noen i Norges største presse tiden sin godt! Kanskje økonomi er for avansert????

Anonym sa...

ang det amerikanske paret som brukte maiden som slave,er rasisme ett rent norsk fenomen?har lest artikkelen ca ti diverse steder men ingen nevner R ordet.sverre