Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 23, 2005

30 millioner til riking

I sin utrettelige kamp for Norges fattige har de tre nye regjeringspartiene betalt 30 millioner for en rik bergensers strandtomt på Huk. De har forhandlet direkte med forretnings- mannen, som har forsøkt å selge tomten i seks måneder uten å få kjøpere. Prisen er med andre ord langt høyere enn det markedet er villig til å betale. Men hva skal man med marked når man har en sosialdemokrater som er villige til å bla opp til overpris? Oslos befolkning har fått noen meter mer å sole seg for, åpenbart ren populisme - men VamPus er overbevist om at de aller fleste vil synes at sosialdemokratene er umåtelig snille som sikrer oss en mulighet til å sole oss på Huk.

Ifølge Kristin Halvorsen er dette bare begynnelsen. Rikinger over det ganske land som sitter på eiendommer som de tidligere ikke har fått solgt sitter antakeligvis å gnir seg i hendene nå. På spørsmål om sosialistene har penger til dette, er svaret "vi har jo penger i og med vårt flertall på Stortinget." Betryggende.

Men VamPus er optimistisk. Vi leser jo stadig om fattige studenter som synes det er urettferdig at leiligheter er så dyre på Grünerløkka (for når man lever av stipend og studielån fra staten så er det jo en selvfølge at man skal bo i Oslos mest populære områder). VamPus er herved villig til å forhandle direkte med regjeringen for å selge en ypperlig 2-roms leilighet, 3 minutters gange fra Birkelunden, uten å legge den ut til markedspris. Tør vi antyde, tja, 5 millioner? Man vil jo ikke være grådig heller...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes dette opplegget er fantastisk bra som konsept: Ök skattene for de rike, og kjöp saa eiendommene deres til overpris! Med kun cash igjen, blir det lettere for dem aa komme seg ut av landet, og det er jo sikkert til deres langsiktige fordel. Dog blir det et tap for det norske samfunn naar de starter arbeidsplasser der de flytter til, heller enn i Norge.

Saa jeg melder herved ogsaa min bolig i Oslo til salgs som fremtidig studentbolig, forutsatt et direktetilbud fra regjerningen uten aa blande disse forferdelige markedskreftene inn i det!

... men seilbaaten min faar de aldri!

Anonym sa...

Enig i at dette kjøpet er uhyre tvilsomt! Hadde det vært noe tak og tæl i denne sentrum-venstre-regjeringen, så hadde de selvsagt ikke drømt om å kjøpe den eiendommen for 30 millioner. De hadde konfiskert den, sammen med en klekkelig erstatning for den tiden rikingen han berøvet allmennheten tilgang til strandsonen, og på den måte stjålet verdier fra samfunnet. Men nei da, pusletet sentrums-venstre-folk som de er, så må de jo gi ham penger for herligheten... Pføy! ;-)

Anonym sa...

Hadde FrP gjort dette, ville det vært tatt til inntekt for dere håpløse, korttenkte populisme.