Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 07, 2005

FNs moral

Den utbredte oppfatningen på utenrikspolitikk i Norge synes å være at vi bør samarbeide tettere med FN fordi USA er slemme og "store satan" bare gjør gale ting. Tidligere bistandsminister i Blair-regjeringen, Claire Short, uttalte at "FN var den eneste organisasjonen med moralsk legitimitet i håndtering av internasjonale kriser" (fritt etter hukommelsen). Det er jo rørende, tatt i betraktning av at svært mange land som er representert i FN ledes av korrupte kjeltringer som oppfører seg som om statskassen var deres private konto mens befolkningen deres sulter. Og med Russland og Kina i Sikkerhetsrådet, så kommer FN helt sikkert til å gripe inn i konfliktene i Tsjetsjenia eller Taiwan. Jada. MEN *gni seg i hendene* - la oss se på hva magiske google kunne bringe av nyheter:

Var det FN soldater som byttet nødhjelp mot sex i Bosnia eller NATO-soldater? FNs strålende innsats i Rwanda der 800.000 mennesker ble drept i løpet av tre måneder er også minneverdig.

"Store Satan" var f.eks. til stede et par dager før FN hadde fått talt opp bandasjene sine etter tsunamikatastrofen, og var godt i gang med hjelpearbeidet før Kofi Annan fikk ut finger'n. Som Kofi sa; Ja..ørm..men vi kaller det en FN ledet operasjon for det...

Derfor er VamPus veldig glad for at vi med rødgrønn regjering vil knytte oss sterkere til FN. De er jo så moralsk overlegne. På en annen side, VamPus er ikke fremmed for å bytte moral mot sex, sjokolade og sprit, så hvem er jeg til å fordømme...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra levert. Mange nordmenn trenger en justering fra et naivistisk bilde av FN som vi er flasket opp med. De fleste har jo feiret FN-dagen behørig opp gjennom grunnskolen, så dette kan jo sjokkere noen og enhver. Man kan ikke løse problemer hvis man nekter å se at de er der.

VamPus sa...

Nettopp. Lurer på hva slags reaksjoner det hadde bydd på om amerikanske soldater oppførte seg som FN-gutta gjør.