Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, oktober 10, 2006

The Ahmadinejad Code

Uforlignelige Cox & Forkum sendte sitt bidrag til den iranske avisen Hamshahris karikaturkonkurranse om holocaust. Konkurransen ble utlyst i kjølvannet av Muhammed-karikaturene og gode norske sosialister har selvsagt også bidratt. Irans president Ahmadinejad er som kjent holocoust-fornekter og jødehater, og ønsker å fjerne staten Israel.

Tegningene nådde dessverre ikke opp til finalen. Det kan være fordi at når den snus på hodet blir Hitler til.. Ahmadinejad. Spooky.

5 kommentarer:

HPL sa...

Men er ikke å sende inn en tegning til denne konkurransen med på å legitimere holocaust-fornektingen, da? Selv om tegningen viser det stikk motsatte av det som var intensjonen med konkurransen, mener jeg.

Anonym sa...

hpl: Synes det er et brilliant, beundringsverdig stykke arbeid, helt i Platons og Aristoteles ånd. Beskrevet i et favorittavsnitt hos Pascal:
"Når de skrev om politikk, var det liksom for å bringe orden i et galehus. Og når de gav det skinnet av at de talte om en betydningsfull sak, var det fordi de visste at de gale som de henvendte seg til, trodde de selv var konger og keisere. De gikk inn i deres forutsetninger for å gjøre deres vanvidd så ufarlig som mulig." [Pascal (105, (331)]

Det var kanskje slik Schenk Graf von Stauffenberg også tenkte, da han sa og gjorde det som måtte til for å bli stabsoffiser -.

HPL sa...

Jammen da så!

Anonym sa...

Ærlig talt HPL. Når kunsten er evig og pennen er hvassere enn sverdet så må du da anerkjenne verdien av kontroversielle uttrykk! Se bare på Mohammedtegningene, har ikke Midtøsten kommet nærmere demokratiet etter publiseringen kanskje?

Anonym sa...

... for ikke å snakke om hva karikaturene har gjort for å styrke den Hellige Danske Eksportnæring.