Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, oktober 31, 2006

Kompetanse foran kjønn

Sjefsfeministen Martine Aurdal innrømmer til Ukeavisen Ledelse at hun først og fremst ansetter på bakgrunn av kompetanse, deretter kjønn:

Jeg ansetter først og fremst på kompetanse, deretter kjønn. Når jeg tenker etter er jeg heller for moderat enn radikal kjønnskvotering. Man må lete lenger for å finne gode kvinner, for de er ikke så flinke til å selge seg som menn er og det er flere menn som søker.

Tenk om alle andre gjorde det samme...

10 kommentarer:

Odd sa...

Godt jeg ikke er den eneste som bitcher om venstreside-feminisme i dag.

Anders H sa...

Hmm, ikke like interessant med feminisme som Kårebilder :) Jeg foreslår at du legger deg på en mer tabloid linje Vampus, det vil tydeligvis gjøre debattene mer "levende" i fremtiden.

sosialistsensur:
Hva f*en?
Festlig angrepsvinkel på
feministspørsmålet...

Anonym sa...

Eg håpar Vampus som respektert bloggar ikkje lar vere å blogge seriøse tema også i framtida, sjølv om det kan sjå ut som om fe-tiss(j)en til Kåre er viktigare for mange å debattere.

Har btw blogga saken (altså ikkje Kåres sak, men Vampus' sak) på
tromp.no?p=189

Anonym sa...

I praksis er det nok slik at de som ansetter stort sett setter kompetanse høyere enn kjønn i evalueringene sine. Men det er mange andre kriterier som også kan være relevante ved en sansettelse, som f.eks. om en person "passer inn" i det eksisterende miljøet. Dermed kan det hende at personer med høy faglig kompetanse blir forbigått, uansett kjønn.

Selv har jeg ved enkelte ansettelser (eller gjerne allerede ved utlysning av stillingen!) lagt vekt på at det er ønskelig med et visst kjønn, og dermed preferert kvinner fremfor menn (eller motsatt).

Anonym sa...

Kvinner som kan kunsten i å markedsføre seg er ofte andre steder enn i næringslivet. Aylar og andre damer har kanskje ikke interesse i økonomi og satser deretter. Tror vi må satse på en holdningsendring blant hu-kjønnene skal vi få dem frem i businessen.

Mvh tse tse fluen som ser at VamPus markedsfører seg veldig bra når det kommer til politikk og blogging.

Anonym sa...

tromp:

"Eg håpar Vampus som respektert bloggar ikkje lar vere å blogge seriøse tema også i framtida...."

respek't -en (fra lat. 'det å ta hensyn', av respicere 'se tilbake') aktelse, ærbødighet, lydighet ha stor r- for en / sette seg i r-

Javel?

/Meg

Anonym sa...

http://dragni.no/?p=544

Her er det en jobb for snille Norske venstreekstremister.

Svensk statsråd jager muslimer - eller er det kanskje omvendt?

Integrasjonsminister Nyamko Sabuni beskyldes blant annet for å forfalske fakta om muslimske friskoler for å skape politisk motstand og redsel hos folk flest. Dette hevder Daniel Lillmann i SvD.se. Lillmann er initiativtaker til et opprop som 36 muslimske organisasjoner skal ha skrevet under på. Organisasjonene hevder å representere om lag 80 000 muslimer som protesterer mot statsråden. Ifølge Lillmann ble protesten initiert fordi muslimer ikke har tillit til den nye integreringsministeren. Oppropet har fått Sabuni til å etterlyse hva det er med hennes politikk som tilsier at hun er islamofob. Til dette sier Lillmann at de ikke har påstått at hun lider av islamofobi, men at hun har “islamofobiska indikationer”. Men Lillmann kan ikke ha særlig kontroll med hva de faktisk mener om Sabuni. For etter å ha påstått at de ikke kaller henne islamofob, skriver han: “Om Nyamko Sabuni är islamofob så passar hon inte som integrationsminister. Om Nyamko Sabuni endast har spridit islamofobi så är detta olagligt och värre.”

Bakgrunnen for protestaksjonen er blant annet statsrådens uttalelser fra ett år tilbake. På hennes hjemmeside i 2005 skriver hun blant annet: ”Jag känner också oro för att muslimska friskolor riskerar att bli den naturliga rekryteringsbasen för framtida självmordsbombare. I kampen mot terrorismen är det alltså viktigt att ifrågasätta dessa skolor. I dag är det aktuellt med terrorister som bekänner sig till islam, men vi är inte främmande för kristna eller judiska terrorister heller. Det är främst inom religionen som fundamentalismen frodas.”

Sabuni vil blant annet forby religiøse friskoler, ha en lov som forbyr jenter under 15 år å bære slør og ønsker obligatorisk helseundersøkelser av alle barns underliv i kampen mot kjønnslemlestelse.

HRS ønsker den nye statsråden lykke til med arbeidet og håper hun får økt politisk gjennomslag for sine tiltaksforslag. Mange i det svenske folket vil vi anta støtter henne, men det er vanskelig å vite all den tid svensk media bare rent unntaksvis slipper til kritiske røster til den hittil rådende svenske innvandrings- og integreringspolitikken. Ikke overraskende er muslimske organisasjoner som ser ut til å være hennes argeste motstander mot integreringsarbeidet. Dette på tross for påstanden om at eksempelvis kjønnslemlestelse ikke er religiøst betinget - kun kulturellt. Spørsmålet er i hvilken grad disse motstanderne er representative for Sveriges muslimer?


Your comment is awaiting moderation.

November 2nd, 2006 at 11:07

Nyamko Sabuni

http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtml?id=2113182n

Searching For Jacob
“60 Minutes” correspondent Scott Pelley traveled to the Darfur region in Sudan to track down a boy whose village was destroyed by the Janjaweed Arab militia. Millions of people have been displaced. |

Anonym sa...

Litt off-topic her pus:

Kate Moss ligner på vampus, bare sjekk a:

http://www.kjendis.no/2006/10/12/479602.html?i=5

VamPus sa...

Anonym: Kan du forklare hvorfor du legger igjen beskjeder til Drægni på MIN blogg?

Anonym sa...

Reflektionerna göra sig själva