Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, oktober 03, 2006

Dagbladet - Minerva 1-0

Dagbladet! - Minerva ! 1-0.

"Vi ser at den nye vin i Høyre savner fora til å debattere borgerlig politikk med utgangspunkt i et samfunn i rask endring. De tre ungdomslederne Nikolai Astrup, Torbjørn Røe Isaksen og Nils August Andresen besværer seg i Aftenposten over at det ikke fins aviser og tidsskrifter som tar opp verdispørsmål ut fra en borgerlig innfallsvinkel. Det er de venstreintellektuelle som dominerer den offentlige debatten.

Analysen er det intet å si på. Men sytingen sier noe om hvorfor det står så dårlig til på den borgerlige siden. Tidens Tegn var et godt forum for ideologisk debatt, men ble lagt ned. Minerva er gjenoppstått, men uten den sting og kraft som det gamle hadde. Kanskje det er her det skorter. Den venstreintellektuelle overmakt skyldes rett og slett mangel på talent og interesse på høyresiden. Da Høyres intellektuelle elite virkelig betydde noe i norsk offentlighet, var det ikke fordi Høyre sto spesielt sterkt, men fordi de unge ville noe. Kanskje det simpelthen bare er å ta pennen fatt?"

Føler du deg kallet til å hamre løs på tastaturet og vise ditt talent i samfunnsdebatten? Kontakt harek [a] minerva.as hvis du vil bidra med blogginnlegg på Norges nye samlested for liberalkonservative idèer.

9 kommentarer:

Nemo sa...

Yess!
VamPus har forstått det.

;O)

Pistolero sa...

Høyrefolk har hatt nok med å tjene penger og drive med idrett, og har derfor ofret den fordypningen i samfunnsfag og humaniora som er nødvendig for å få gjennomslag og tyngde i offentlig debatt utenfor den semiprivate blogsfæren. Når de unge liberal-konservative har fått intellektuelt kjøtt på beina kan de kanskje forvente å bli tatt på alvor i annet enn lettbeinte diskusjoner om økonomi, livsstil, sko, vinglass osv.

Anonym sa...

Men trenger man egentlig å diskutere?

Vi har jo allerede vunnet for lenge siden. Vi har en blåruss som statsminister, deregulerte finansmarkeder og lave skatter for de rikeeste. Selv Dagbladet har jo blitt omorganisert etter våre prinsipper (med god hjelp fra BCG) og SVs partileder er blant våre tjenere. Husk at velferdstaten kun er omfordeling fra middelklassen til middelklassen.

Så igjen, hva er det egentlig å diskutere?

Anonym sa...

Liberalkonservativt.....veldig liberalt lite konservativt.

Anonym sa...

Jeg har et tips.

Hva med å spørre mannen bak http://ekteskapet.no om han vil skrive et innlegg om hvorfor man ikke bør innføre kjønnsnøytralt ekteskap og adopsjon for homofile. Siden man har en målsetning om å ta med flere deler av høyresiden mener jeg.

Anonym sa...

Se på tyndgepunktet for politisk debatt fra Solidaritet ble dannet i Polen (1979) og frem til i dag. Det er lite som tyder på at 'høyrefolk' ikke har hatt 'gjennomslag i den offenlige debatt'. Det har bare ikke vært reflektert i norske media.

Så stå på, venstesiden blir betalt for å skrive - det er heldigvis ikke nok.

Anonym sa...

Ja, det er heldigvis noe som har gått i riktig retning på tross av at venstresiden har skreket og hylt. Og godt er det.

Til "anonymous": Det er slett ikke alle deler av høyresiden som vi som tilhører den identifiserer oss med - langt i fra. Den erkekonservative, intolerante og sneversynte delen av høyresiden som du refererer til har svært lite til felles med de av oss som regner oss som liberale. De får finne sin egen såpeboks, spør du meg.

Anonym sa...

Dere som kaller dere "liberalkonservative" (oxymoron) har lite å gjøre med konservatisme.

Jeg kunne tenkt meg et nettsted med mer bredde som fikk med seg resten av høyresiden jeg da. Men det blir vel Snoen som setter standarden for minerva da.

Anonym sa...

Vel, hvis du kan tenke deg et nettsted som ikke finnes - lag det selv! ;-)

Et slikt nettsted ville bli veldig mye hummer og kanari. Det finnes jo svært ulike retninger/fløyer/grupperinger også på venstresiden, og det samme er tilfelle med høyresiden. Venstre-høyre-aksen er jo egentlig bare en økonomisk akse - mange andre spørsmål går på tvers av denne tradisjonelle skillelinjen.