Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, oktober 26, 2006

Mao eller OD?

Commie-Norges posterboy, Mimir, oppfordrer i dag alle som deltar i Operasjon Dagsverk om å stjele pengene fra organisasjonen for å gi det til prosjekter han selv synes er verdige. Det er visstnok OD's fokus på den maoistiske geriljaens drap av sivile som får ungkommunisten til å reagere. Han mener OD er for politisert og oppfordrer han derfor om å gi pengene til Helselag til Nepal . Kontaktpersonene Johan Petter Andresen og Bjønnulv Evenrud dukker opp i forbindelse med RV/RU organisasjoner på google, men det er jo sikkert helt tilfeldig.

Fra side 87 i en rapport fra utenriksministeriet i Danmark: "It is estimated that 10,000 people have been killed as a result of the eight years of conflict. The delivery of essential services has been disrupted in many parts of the country as a result of direct targeting by the Maoists or as a consequence of the general deterioration in the security situation of the country."

Amnesty skriver: "Local human rights organizations in Nepal reported that the CPN (Maoist) were responsible for over 8,000 abductions, mostly of students and teachers, during the first three months of that ceasefire."

Kjære OD-deltaker: Gi penga til OD, du.

Takk til D. Amundsen for tips!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det er anslått omtrent 12 000 drepte iløpet av konflikten. Av disse er det myndighetene som står for de alle fleste.

Anonym sa...

Interessant. Jeg kan ha tatt feil, og i så fall håper jeg noen gjør meg oppmerksom på det. Men jeg trodde både maoister og rojalister i krigen i Nepal var hadde et relativt totalitært fokus. Hvis maoistene egentlig er oppriktige demokratiforkjempere, har de enten dårlige PR-folk, eller også er det meg som feilaktig henger meg opp i at hjemmesidene deres snakker mye om this glorious war og lite eller kanskje ingenting om demokrati.

For den som har tid til å sette seg mer inn i saken kan det kanskje være noe å hente her: http://demrepubnepal.blogspot.com/

Anonym sa...

Og jeg synes det er helt idiotisk å oppfordre til å stjele penger fra OD. Mimir sier jo heller ikke noe om hva, helt konkret, han synes er feil med årets prosjekt. Er det det at man tar avstand fra voldsbruk?

Salt sa...

Man bør i det hele avstå fra det korrupte og umoralske i å gi penger til veldedighet i det store og hele.

Anonym sa...

Du har altfor mange tendensiøse antipatier Vampus, men her treffer du for en gangs skyld blink. Alle som har fulgt med litt veit at maoistene i Nepal henretter sine egne dissidenter. De hadde en god sak da de skulle knekke spritgaukera på landsbygda, men så oppdaga de hvor digg det er å leike konge og regjering.

Nepals maoister kjemper for demokrati, pfah!

Nemo sa...

Uheldigvis er det jo en ny-sosialistisk kongstanke i Noreg å stjele ressurser for å tilfredstille egne, det vil si egendefinerte "felleskaps", mål...

Jeg synes vi skal stjele mimirs penger og ta en tur på byen.

Anonym sa...

Synes Mimir gjør en god jobb. Han er ærlig om kommunismen, det skal han ha. Det er jo ikke akkurat noe revolusjonerende nytt i at en kommunist vil stjele penga til ordentlige folk.

Anonym sa...

Vampus farer med retorikk. Mimir har ikke oppfordret til å ta penger for seg selv eller bare gi til Helselag for Nepal. Han oppfordra til å gi penga direkte til Redd Barnas prosjekt ELLER til Helselag for Nepal.

Anders H sa...

I Vampus` verden kan selvsagt problemstillingen tolkes som "Mao eller OD", "svar eller hvitt", "søtt eller salt" osv.

marion:
Mimir skrev at det å fremstille konflikten så ensrettet som OD gjorde, mot Maoistene, kan virke veldig provoserende lokalt i Nepal. Selv om ikke Maoistene, eller royalistene for den slags del, har særlig god pr generelt i befolkningen, betyr ikke det at de ikke har tilhengere i enkelte regioner. Derfor var det veldig unødvendig å fokusere på Maoistene, som tross alt er den minste overgriperen av de to, i en humanitær sak. Når OD skal bruke pengene ville det tatt seg dårlig ut om OD ble tolket politisk og stengt ute fra Maoistiske regioner.

OD ville gi pengene til "Skuddsikker skole", Mimir oppfordrer elevene til å gi penger direkte til dette prosjektet i stedet for gjennom OD. Om han også anbefaler et humanitært prosjekt med ledere han går god for personlig, er en ærlig sak, men uansett en helt annen diskusjon.

Anonym sa...

Et bedre alternativ er å nekte å jobbe for OD, ta en vanlig betalt jobb i stedet og gi profitten til den saken du synes er så veldig fin at den må jo få litt penger atte.

Anonym sa...

Fra alvor til eh.. ja..
VamPus! Når du lokker kjæresten min med på torsdagspils så snyter du meg for kveldskos! Hrmpf. Og nei, jeg er ikke "lillepus" (hvem er det?) ;)

Anonym sa...

Anders H. - jeg har ikke lest ODs temahefte i år, men jeg synes det ville vært etisk betenkelig, for å si det mildt, å holde informasjon om maoistenes overgrep tilbake i kommunikasjonen med norske skoleelever. Å late som om overgrep er mer greit fra noen parter enn fra andre ville med rette skadet OD i langt flere øyne enn RUs.

Hvorvidt OD-prosjekter i det hele tatt bør drives i krigs- og konfliktsoner er en annen debatt. Men er man først med på OD-dagen, har man ikke mulighet til selv å disponere inntjente penger.

geirronimo sa...

Mimir kom også med en utalelse som at det var "venstresiden som stort sett drev med OD" på radio i går. Dette er selvsagt vrøvl da de fleste av elevene MÅ

Minner forøvrig på uttalelsen til en tidligere leder for NKP på NRKTV:"Hadde de fangene i Sibir under Sovietregime det SÅ ille? Hadde de det så ille som den vanlige mann i gata i Norge??" Heeeelt bort i hampen !!!!!!!

Anders H sa...

marion:
Jeg kan ikke si at jeg har lest heftet jeg heller. Uansett, hvis fokuset til ODheftet var på maoistenes overgrep, dvs. at f.eks. 7 av 10 artikler ble skrever om Maoistenes overgrep. Og når regjeringen er den parten som både dreper flest mennesker og bryter flest int. konvensjoner, så dreier det seg ikke om å "ikke informere om maoistenes overgrep", men om å legge fokuset der det hører hjemme.

Høyresiden har jo over lengere tid sunget Israels klagesang på dette punktet, at Israelsk lidelse ikke blir portretert skikkelig i norske medier. Ironien her er selvsagt at det dør langt flere Libanesere og Palestinere i disse konfliktene, enn det dør Israelere...

Anonym sa...

Jepp, å oppfordre til å stjele pengene slik at folk ufrivillig gir til noe annet enn det de TROR de gir til er jo uttrykk for veeeeldig god moral...

Anders H sa...

Hvem er det som eier og tjener pengene, OD eller elvene?

Anonym sa...

De som betaler elevene for f.eks. å utføre arbeid eller som kjøper vafler av dem, eier i utgangspunktet pengene. Elevene eier ikke pengene, de selger sin arbeidskraft på vegne av OD. Forutsetningen for den frivillige avtalen mellom arbeidsselger (elev) og arbeidskjøper (Ola Nordmann) er at pengene elevene tjener skal gå til OD. Og da skal pengene også for pokker gå til det jeg eller andre tror vi har støttet, og ikke brukes på andre ting fordi en eller annen kommunist føler seg støtt fordi hans helter maoistene kalles for det de er: Brutale voldstyranner.

Man må vel nesten være kommunist for å prestere noe slikt sludder som denne Mimir-fyren gjør i denne saken.

Anders H sa...

Per, du er objektiv og hardtslående. Jeg skal slutte med sludder.