Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 18, 2006

Stjålet Mac

Stor takk til den som stjal Mac'en min på en bar på Grønland i går kveld. Hvis du trenger ytterligere penger så kan du ferdigstille brosjyrene jeg holdt på med for en kunde og fakturere dem for det. Pengene for dette skulle egentlig gått til lån og husleie, men du har sikkert mer bruk for dem enn meg. Det ligger også et uferdig bokmanus og utallige påbegynte artikler som kan gjøres ferdig hvis du vil. Regnskapet, fakturakopiene etc som jeg trenger til skattemyndighetene som enkeltmannselskap trenger du ikke bry deg om. Du trenger heller ikke tenke på at for å råd til å kjøpe ny maskin så ville jeg trengt - ja, nettopp, den maskinen som du har nå for å få jobbet. Og det ville allikevel svidd.

Når jeg allikevel er så dum at jeg setter fra meg en veske med Mac'en mellom bena under ett bord så fortjener jeg selvsagt å få den stjålet. Litt på samme måte som at kvinner i kort skjørt og dyp utringning ber om å bli voldtatt. Dessuten hadde du sikkert en dårlig oppvekst og ble mobbet på skolen, sånn sett burde jeg jo egentlig ha gitt deg Mac'en. Håper du har stor glede av den. Når jeg er ferdig med å grine så kan det hende at jeg virkelig unner deg den også.

VamPus
PS! Hvis noen ser en 12 tommers hvit iBook til salgs på nettet, mest sannsynlig uten strømkabel eller annet tilbehør så setter jeg pris om du sender meg en link. Ikke det, jeg har ikke penger til å kjøpe den tilbake uansett.

Oppdatert: Og som ikke livet var jævlig nok, så tror jeg faktisk de spiller Barbara Streisand på QBA. Englene er definitivt ikke på min side i dag.

46 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud. Jeg har ikke ord.

Kondolerer.

Min gamle pc het Frihet i en Liten Eske, men jeg har ikke døpt Den Nye enda. Om du vil kan jeg kalle den opp etter din?

Anonym sa...

Fy flate! :klem:

Anonym sa...

Backup er en fin veske.

Anonym sa...

Trist når noe blir stjålet. Men backup er aldri feil.

Anonym sa...

For en j*velskap. Rister på hodet og håper tyven har et snev av samvittighet til å levere tjuvgodset tilbake til sin rette eier.
Trøsteklem fra tse tse fluen.

Pleym sa...

Hvis delinkventen mot formodning er virtuell kan jo han/hun tjene en liten formue på å avsløre VamPus' hemmelige liv..

Så det er best hun får den tilbake umiddelbart.

Anonym sa...

Tusen takk. Den fungerer utmerket. Litt surt det med strømkabelen som manglet, men etter en lynvisitt hos Eplehuset var det i boks.

VamPus sa...

Ordet "backup" ringte også i ørene mine, men jeg har ikke hatt penger til å kjøpe utstyr enda.
tine: navn? Tja.. "Livet mitt" :-) Men jeg synes jo "Frihet i en liten Eske" var godt navn da, kan ikke det leve videre?

Anonym sa...

Au au au! Jeg vil ellers takke deg for denne posten. Den fikk meg til å sporenstreks brenne ut backup av masteroppgaven.

Så det kom jo noe godt ut av tragedien, selv om det ikke er store trøsten for deg.. ;)

Anonym sa...

Det var noe jævlig dritt. Jeg håper selvfølgelig at du får den igjen, eller i det minste at forsikringen dekker det økonomiske tapet.

Mest sannsynlig var tyven en sosialist, siden de ikke respekterer privat eiendomsrett.

VamPus sa...

tonje: Om bare min historie kan hjelpe andre etc.. :-)
seilern: tipper han hadde en kjip oppvekst, en mor som drakk og far som slo, og dessuten er eiendomsrett umoralsk så jeg burde jo som sagt GITT han pc'en. Knurr.

Anonym sa...

Kondolerer. Stjålet/defunkt PC er mitt tilbakevendende mareritt som one woman company. Etter to dypt traumatiske data-kræsjer har jeg funnet ut at en USB-penn med godt minne er en grei og billig måte å ta backup av det viktigste: ekstern hard drive er fremdeles utenfor min økonomiske rekkevidde.

writerdude sa...

Nok en gang styrkes mitt håp om verdens snarlige undergang. Makan til frekkhet. Men det er vel samfunnet sin feil nå også. "Ooooh, jeg hadde ikke fotball. Poliikerne gav meg ingen fotbal. Det er så synd på meg."

Har én ting å si: Boom! Headshot!

Men du kan jo trøste deg med at Åslaug Haga ønsker å gi deg "gratis" vaskehjelp, og tvangskvotere deg inn som listetopp

Anonym sa...

Åh, kjære vennen, så jævlig. Da noen tok med seg veska mi på et utested for en stund tilbake ble jeg akutt overbevist om at dødsstraff er en god ting. Jeg kan bare forestille meg hva du tenker nå...

Anonym sa...

Fytte! Dette kan du ikke bare ta, sittende, vet du. Grøsser ved tanken på at jeg skulle ha vært i ditt sted.

Finnes én sjanse for god slutt på dette: Hvis du straks snakker med en journalist i en av de to tabloidene, nevner "dusør" og ber kjeltringen kontakte deg. Slikt har funket før.

Anonym sa...

Tonje: Hva handler masteroppgaven din om?

Vampus: Skriver du bok? "Mitt liv som kjendisblogger"?

Anonym sa...

"Masteroppgaven" handler sikkert om flerkulturell forståelse i et globalisert Norge: Hvorfor vi må ha toleranse for at Ali vil drepe datteren i olabukser.

Ghost of Goldwater sa...

Samfunnet bør gi deg en ny maskin, mot et løfte om at du ikke gjenopptar bokprosjektet...

Jeg har ellers ment at det eneste positive ved muslimsk innvandring er at vi kan få inn noen shariabestemmelser i straffeloven. En utstoppet tjuvehånd på peishyllen hadde gjort seg!

Anonym sa...

Jeg har en IBM-laptop du kan låne en periode hvis du lover å ikke miste den også.

Milton Marx sa...

Ghost: Vet du om Saudi-Arabia eller Iran eksporterer tjuvehender? Nå som det er forbudt å jakte gorillaer, er det jo håpløst å få en god askebegerholder.

Anonym sa...

Kalles dårlig karma, den biter deg i baken når du minst aner det...

Anonym sa...

Avv, det suger:\ Det var kjipt, damen.

Nå blei jeg litt ekstra glad i den eksterne harddisken min. Men Løwe hadde en god ide for når du får en ny maskin i henda. Og nå veit jeg ikke hva du har av dingser ellers, men noen MP3-spillere kan også brukes til å lagre vanlige filer på -- bedre enn ingenting når det kniper. (Ikke mye til trøst akkurat nå, sjølsagt, men ...)

Anonym sa...

Hadde det enda vært en pc... Men en Mac! Aiaiaiai! Kan bare forestille meg følelsen!

Anders H sa...

Nå skal jeg ikke skryte på meg den helt store respekten for eiendomsretten, men dette hørtes jævlig ut.
: /

Anonym sa...

Vampus: virkelig synd!

Er maskinen forsikret (på hjemmeforsikring, reiseforskikring)? Spør evt. forsikringsselskapet om de vil dekke gjenkjøp) av maskinen, få tips av de saksbehandlerne som vet hvordan tjuvgods omsettes på hvordan du kan gå frem for å kjøpe den tilbake, slike kompetansepersoner har alle forsikringsselskaper. Få tips om hvor i byen og hvordan henvende seg for å kjøpe den tilbake. Du bør handle raskt.

Kanskje noen som leser dette også kan gi deg konkrete tips for hvordan man kan få kjøpt tjuvgods tilbake. Det er jo ikke første gang slikt skjer.

Lykke til! Ikke gi deg med en gang.

mvh
Kai Bugge

Nemo sa...

Ai ai ai... Etter en liknende episode (men det var så lenge siden at det var en Amstrad!!!!) er jeg backup freak. Maskinen hadde forresten navn, men det er for flaut å nevne..

Idag? Tre backup. En ghost, en manuell på ekstern disk, og en automatisk på en intern disk som jeg ikke stoler på, selv om den putrer og går som en klokke.

Paranoid? Ja. Kontrollfreak? Ja. Mistet data? Nei.

Slikt er titusen ganger verre enn å miste mobilen. Genuin kondolanse.

Så da får jeg la vær å plage deg med nok et stunt fra vår kjære felles venn Hoffern. Ny sclager på gang i tyskland vet du...." Enough said.

Ujevne tanker sa...

Au, fy f for en dritt som gjør noe slikt. Kondolerer. Jeg var selv uten laptop i tre uker, uten råd til å kjøpe ny eller betale for evt reperasjon. Man kan gråte av mindre...
Måtte slike mennesker brenne et visst sted! Jeg er ferdig med å forstå meg ihjel på slike,uansett vond barndom.

Lykke til.
Anett

Anonym sa...

Svarte hvor bilige helt greie laptopper er blitt! Elkjøp selger f.eks. en ADVENT 3082NOR med 1,6 GHz prosessor for 3385 u/mva. Og den er bedre enn min IBM som jeg kjøpte for 3 år siden til pris 11 000 kr.

Og til Løwe: her får du også en ekstern Pachardbell harddisk med 160 gb for 640 u/mva. Har du råd til å la være å kjøpe?

Anonym sa...

Kjipt, men shit happens, enten det er hardwarefeil/ødlagt eller at ting blir stjålet. Husk backup!

Anonym sa...

"Mest sannsynlig var tyven en sosialist, siden de ikke respekterer privat eiendomsrett."

Ha ha - fantastisk nivå på denne bloggens lesere !

Anonym sa...

Til anonymous: Nei, det var jo nesten billig for ekstern hard drive - kanskje, hvis banken innvilger kredittsøknaden min. H .. eh ..Vampus: "Bloggedronning mister PC" (med uferdig bokmanus) - det må jo nesten være en sak for Akerspressen. Tyven kan til og med få det for seg at innholdet på maskinen er verdt noe (det er kanskje en historie eller to for Akerspressen der også?)

Anonym sa...

Sutrekjerring.. En USB stick får du for 100,-, ekstern disk for under 1000,-. Når du driver med viktige ting, og ikke tar backup, så har du deg selv å takke, når du ikke passer på maskinen din.

Kanskje du har lært denne gangen?
Og lykke til å søken etter ny MacBook ;p

Eva sa...

Fy, så sjofelt!
Jeg hiver meg i trøstekoret og håper mac´en din kommer til rette.
- Kan ikke folk bare være snille med hverandre?

Anonym sa...

Se lyst på det. Nå MÅ du kjøpe MacBook. Penger eller ei. FÅr heller dra en Toska :)

Ronny K sa...

Kjipern i lia.

Hvem i all verden vil forøvrig finne på å stjæle en Mac??? Jeg vil anbefale deg å lete etter middelaldrende damer med bart.

For fremtiden vil jeg også anbefale deg å legge ut alt du skriver (ja, absolutt alt) på internett.

Anonym sa...

ialertu er et meget nyttig alarmprogram for mac'en din, og vampus, ikke hør på de som sier en billig pc på elkjøp er minst like bra som mac'en din, mac'en din gruser de maskinene any time

Nicolas sa...

Kjipt at noen stjal maskinen din. Men at de stjal alt som var på den er bare én person sin feil, og det er din egen. Backup. Å syte over at alt på maskinen nå er borte, er som å ha tilfeldig sex og så klage over at man ble gravid når man ga blaffen i å bruke kondom eller p-piller. Du vet om det, det er ikke vanskelig å få til, og det koster ikke mye. Latskap lønner seg ikke.

Anonym sa...

Det er vel ganske unødvendig å komme med at "det er din egen feil, du skulle tatt backup", hater folk som skal være etterpåkloke. Min største medfølelse!

Forresten godt du ikke taklet problemet som meg da jeg ble frastjålet vesken med absolutt alt på London Pub for noen år siden - trøstedrikke vodkashots...spandert på av velmenende venner...Jeg ble funnet besvimt på do etter stengetid og aner fremdeles ikke hvordan jeg kom meg hjem.

Anonym sa...

Mooor da!
Du som er så uansvarlig burde vært nok ansvarlig til å ordne backup :)

Nå ble jeg lei meg. Foresten, så var du absolutt nydelig på onsdag når du valset opp løkka med en rød veske på skulderen. Å ja, jeg var på løkka, en seff ikke så lenge.

VamPus sa...

Siggy - barnet mitt: Var du på østkanten *sjokk*?

Takk ellers for trøstende ord, og de som nevner "egen feil" og "backup" - helt enig. Mange grunner til det. Dessuten bør man jo også forutsette at folk kommer til å stjæle tinga dine..

Stikker en tur på bruktmarkedet på Grønland, jeg...

Anonym sa...

Auda så kjipt! *trøsteklem*

Flere firmaer tilbyr backup over internett og denne posten inspirerte meg til å begynne å lete etter en som virker gunstig. Kanskje noe for Vampus også? Minnepinner og hardisker kan jo tross alt feile...

Anonym sa...

Barnet har gått bananas. Jeg har nemlig kjøpt leilghet på Løkka, men den skal jeg ikke så så lenge. Kan jo ikke bo der. Fysj!

Næss sa...

Må bare si: Kondolerer

Jeg lever for og av macen min, kunne hatt gleden av et serienummer, i tilfelle den dukker opp på nettet en eller anen plass

Unknown sa...

Jeg blir helt og aldeles imponert over de som framstiller det som om det er din personlige feil at det finnes dårlige mennesker i denne verden. Mener de virkelig det? Sånn innerst inne? Hvordan er man selv, med en slik holdning?

Akk.

Et konkret tips:

Jeg "abonnerer" på en amerikansk tjeneste som heter .mac. Her tas det jevnlig (ca. en gang i uken) online-backup av alt innholdet på Mac'en min.

Så i tilfelle maskinen blir stjålet, harddisken bryter sammen, you name it , er ingen ting av det som egentlig er viktig for meg, borte. Maskinen er bare et skall. Om enn kostbart. (Og vakkert, som i Mac'ens tilfelle.)

For den tjenesten trekkes det en gang i året ca. $ 80 fra kredittkortet mitt. Men det synes jeg faktisk er et lite beløp, tatt den store tryggheten i betraktning. (.mac-tjenesten kan også brukes til en rekke andre ting. Den rommer også hjemmesiden min.)

VamPus sa...

Siggy: Hey - innflyttingsfest?
Börge: godt tips, leste så vidt om tjenesten da jeg kjöpte mac'en, men glemte den.. Ja ja.. man lärer vel en gang..

Anonym sa...

Vampus!
I dag morges var det en 12" iBook på bruktmarkedet på Grønland!
Løp! :)