Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, oktober 21, 2006

Rödgrönn månelanding?

Statsminister Jens Stoltenberg skriver at han er like visjonär i gasskraftsaken som John F. Kennedy var da han ville sette en mann på månen innen tiåret var omme.

"Forskjellene er mange. Kappløpet om verdensrommet var en del av kampen mellom to supermakter. Russernes Sputnik og bemannete romferder utfordret amerikanernes bilde av seg selv og skapte et bilde av teknologisk og militær underlegenhet. De måtte vise at de var dristigere og ville klare å komme lenger.

Fellestrekket med visjonen om CO2-rensing er likevel til stede. Kennedy satte et mål for hvor de skulle før teknologien fantes, og de satte et mål i et kappløp om tid."


Men Kennedy satte vel ikke en mann i raketten för teknologien var der? Og forresten. Overskriften "Rödgrönn månelanding" er faktisk hans egen.

18 kommentarer:

Yosh sa...

jeg skulle gjerne sendt jens stoltenberg til månen. helst med en rakett som ikke hadde fullført teknologi...

Anonym sa...

Får trekke frem en gammel klassiker siden den passer så godt :)

"Senator, I served with Jack Kennedy, I knew Jack Kennedy, Jack Kennedy was a friend of mine. Senator, you are no Jack Kennedy."
- Lloyd Bentsen

Anonym sa...

En mer visjonær strategi enn å rense CO2 fra gasskraftverk ville være å sette et ekstremt høyt mål for andel av norsk energiforbruk fra fornybare kilder innen 10 år. Og så gi noen et nærmest ubegrenset forsknings- og utviklingsbudsjett for å oppnå målet (slik NASA i praksis fikk på 60-tallet!)

Knut Johannessen sa...

Jensemann glemte vel å si at uten SVs ballegrep så hadde han godtatt gasskraftverk uten rensing. Ikke mye visjonært i at ballesmerter utløser et politisk vedtak. Ellers er andyqs sitat en favoritt også hos meg.

Dadida sa...

Det ligger en vampusutfordring her

Odd sa...

"Noen har sammenlignet den rød-grønnes rensing av gasskraftverk med Kennedys visjon om månelandingen" (ikke helt sitat fra artikkelen hans i DN, men meningsinnhold inntakt).

Har en følelse av at denne "noen" jobber i Det Norske Arbeiderparti...

Herodotus sa...

Den første i verdensrommet var Lajka, sovjetrussisk hund. Stakkaren brant opp på vei hjem. Radio Jerevan hadde følgende kommentar: Hunden Lajka blir skutt opp i verdensrommet. Hun tenker: "Jeg dør, men jeg kommer ikke tilbake".
Always look at the bright sides of death!

Anonym sa...

Du. Jeg skal ikke påstå at du ikke ør ha reklame på bloggen, men jeg synes kanskje henteekteskap/ koneimport/ trafficking - kall det hva du vil - er litt drøyt å reklamere for. Nei, det er ikke "kontaktformidling" slike byråer driver med.

"Polske Damer
Polske damer ønsker kontakt. Bli Medlem nå og møt polske damer."

Anonym sa...

Burde det ikke vært "rødgrønn buklanding"?

Nemo sa...

Hm....

På meg virker Stoltenberg mer som strategen bak "Bay of Pigs"...

Uansett, betyr dette at regjeringen planlegger å bruke nesten 1000 milliarder på miljøspørsmål?

Så visjonær er han vel knapt???

Nemo sa...

Sorry, dobbel kommentar, men kom over denne (mente å huske noe slikt, ja...)

Fra "Project Apollo: A Retrospective Analysis", et genuint NASA dokument:

"Kennedy as president had little direct interest in the U.S. space program. He was not a visionary enraptured with the romantic image of the last American frontier in space and consumed by the adventure of exploring the unknown. He was, on the other hand, a Cold Warrior with a keen sense of Realpolitik in foreign affairs, and worked hard to maintain balance of power and spheres of influence..."

Jo, høres ut som Jens...

Anonym sa...

Og i likhet med det amerikanske månelandingsprogrammet, som ble kvalt på grunn av de store utgiftene til krigføring i Vietnam, så vil norsk CO2-rensing bli droppet på grunn av kostnadene ved fortsatt krigføring i Af'stan?

For Erna og Siv Magica vil vel vise at de også har baller og sende flere norske gutter inn i Helmand-provinsen?

Herodotus sa...

Har alle her betalt TV avgiften??!

geirronimo sa...

Dette beskriver ego til en AP-mann. Ingen nordmann er i nærheten av hva USA gjorde der, ingen!

Stoltenberg's beskrivelse blir like tullete som å beskrive seg selv som landsfader nr. 2, eller hva? Hvis den mannen, eller partiet, mente noe med naturvern, burde de ikke stoppet oljeutvinningen???? Bare spør?

Thomas Kenworthy sa...

Jeg synes denne artikkelen er god:
Kost nytte av Co2 rensing

VamPus sa...

Mia: har ikke filtrert bannerannonsene, men bør gjøre det ja..

Anonym sa...

Jeg liker ikke Jens eller den oppblåste, selvhøytidelige retorikken hans, men Vampus tar litt feil: Da Kennedy holdt sin berømte månelandingstale fantes ikke teknologien somgjorde det mulig å få en mann opp dit. Den fantes nesten ikke da det skjedde.
Og geirronimo som sier at ingen nordmann er i nærheten av hva amerikanerne gjorde med Apollo - jo det vi gjør i oljebransjen ute i havet hver dag kan faktisk sammenlignes i teknisk vanskelighet og risiko.

geirronimo sa...

Johny, USA boret på 3000 meter for 10 år siden, hva statoil gjør, driter jeg i! Og hvis Norge er så evnerikt, hvor er astronautene fra Norge??

Men jeg skal ikke underslå at det som blir pumpet opp har berget landet, til tross for AP!