Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, april 20, 2007

Etisk selvmord

Vi vet jo alle (ikke egentlig) at vi mennesker er i ferd med å kjøre vår vakre planet rett i dass. Gaia-teoretikere er ikke sene om å fortelle oss at vi egentlig er en parasitt på Moder Jord. En Spiked-leser har tatt konsekvensen av dette og ønsker å ta livet av seg for å redusere sin påvirkning av CO2-utslipp i atmosfæren. Men spørsmålet man da må stille seg er hva som er den etisk mest forsvarlige måten å drepe seg selv på for å ikke bidra til ytterligere forurensning? Som vi alle vet så er jo kremering menneskets siste forurensende sukk?

Heldigvis kan Ethan Greenhouse svare på de mest presserende spørsmål i vår tid: "What is the most ethical way to commit suicide?"
Anbefalt lesning.

8 kommentarer:

Martine Votvik sa...

Kunne han ikke bare latt noen utrydningstrua dyr ete seg?

Eventuellt donert kroppen sin til fattige kanibaler eller noe?

Anonym sa...

Morsomt, men han har oversett Jain-løsningen med Stillhetens Tårn!

I Indiske byer vill du se høye tårn der følgere av denne religion legger sine døde så Gribber plukker kroppene rene for kjøtt.

Da sparer man miljøet for både avgasser fra kremasjon og råtnende kropper. Med tanke på så mye krøll byggesøknader om moskeer har skapt i den vestlige verden så ser jeg ikke helt at et Stillhetens Tårn kan passere byggekontrollen i Oslo.

Det store spørsmålet her er WWFrPD? (What would FrP do?)

Nemo sa...

Forståelsen av gaia teorien er forsåvidt ikke engang forstått av tilhengerne selv. Vi er ifølge denne teorien et produkt av en naturlig seleksjon av arter på jorden, og en del av gaias biosfære.

I den grad vi er "parasitter" er det på grunn av at vi ikke har nådd vår biologske likevekt, folketall og teknologi utvikles stadig. Derfor er det for tidlig å konkludere med om vi er "liv laga". Vi har jo bare vært her i et kort øyeblikk.

Anonym sa...

å grave seg levende ned ved trær og planter som trenger gjødning er det beste. jepp.

Anonym sa...

Før man lar seg grave ned ved gjødseldepriverte trær, husk endelig på å fjerne klær som kan inneholde kunstfibre, unaturlige fargestoffer, tungmetaller og annen styggeskap.
Og for all del. Alle amalgamfyllinger må ut og deponeres på forsvarlig vis. Kvikksølv vettu.

Kosmopolitten sa...

Haha, ganske artig, ja.

Leste om de miljøfilosofene en gang. De mener at menneskebestanden helst bør bli holdt nede på rundt til millioner, alt annet vil være artssjåvinisme!

Britt M. sa...

Løsningen er vel å skyte seg ut i rommet i en selvlagd ikke-forurensende rakett. Så kan man kaste seg ut uten romdrakt, for deretter å ligge på likskue i et evigvarende kretsløp rundt jorden.
(Og om det ikke er etisk så er det ihvertfall estetisk..?)

Anonym sa...

Ikke bare karbondioksid. Fra Mountaineering Council of Scotland:

"It is worth bearing in mind, however, that ashes do not have to be scattered. Their chemical effect on the ecology of the surrounding area is reduced if they are buried rather than scattered."