Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 12, 2007

Rasjonalisering..

..var noe jeg trodde tilhørte sosialistiske stater med planøkonomi, men neida.
– Klimaproblemene gjør at vi må begrense våre sydenturer til én gang i året, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Bergens Tidende.

Hva med å begrense varmluft fra politikere?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Huff, pinlig.

andyq
- som har stemt Venstre ved flere valg på tross av denne typen utspill.

Anonym sa...

Ooops, jeg var litt tidlig ute med kommentaren. Etter å ha lest artikkelen må jeg heller si at problemet er overskriften, ikke innholdet.

Virker ikke så provoserende hvis overskriften er "Sponheim spår færre flyreiser i fremtiden" vel?

Anonym sa...

Uff, ja hva er det Sponheim har spist i påsken (og før påske), det lurer jeg på.

*sukk* når skal de gamle i partiet skjønne at rasjonalisering og tvang ikke er veien å gå? På vegne av Venstre (veldig uoffisielt, selvsagt): Jeg gremmes.

Pleym sa...

Fabelfisk er ikke den eneste som gremmes.

Les forøvrig min kommentar av gårsdagen om Venstre, på Liberaleren

Plateprateren sa...

Jeg er litt forvirra her. Sponheim mener klimaproblemer vil føre til færre sydenturer ? Er det ikke nettopp klimaproblemene i Norge som gjør at vi drar utenlands ?

Salt sa...

Vampus har en perfekt blogg, bortsett fra sproget, som er litt mangelfult til tider.

"Varmluft fra politikere" må være en slags norskifisering av det engelske uttrykket "hot air" som på norsk er "tompreik". "A lot of hot air" tilsvarer å si på norsk "tompreik" eller "pisspreik". Norskifisering av engelske uttrykk er sproglig latskap og bør unngås.

Anonym sa...

Hm, Vampus. Rasjonalisering er av og til svært fornuftig, særlig i det offentlige. Rasjonering, derimot, er nok en uting som forbindes med krig, nød og sosialisme.

Hvorfor bruke fremmedord når det finnes adekvate synonymer?

Anonym sa...

"Ooops, jeg var litt tidlig ute med kommentaren. Etter å ha lest artikkelen må jeg heller si at problemet er overskriften, ikke innholdet.

Virker ikke så provoserende hvis overskriften er "Sponheim spår færre flyreiser i fremtiden" vel?"


Setter pris på oppklaring her. Hva var det egentlig Sponheim sa? For jeg leste først denne saken på NRK-tekst TV, og i forhold til hva som stod der, så har faktisk ikke VamPus-feilsitert i det hele tatt, i dette korte blogginnlegget sitt.

(Da stod det langt verre til med kommentaren hennes til Erik Volds glimrende, veldig nødvendige voksenopplæringskronikk i Dagbladet i dag.)

JK sa...

Sponheim sa at man *bør* reise til syden en gang i året istedet for to og at han tror folk vil velge det. Det er ikke det samme som at man *skal nektes* å reise mer enn en gang. Altså en oppfordring, ikke et forbud. Ikke det viktigste tiltaket, men greit nok. Alle liberale og miljøbevisste kan trygt stemme Venstre.

Anonym sa...

Ok, takker for oppklaring.

Men det var altså ikke bare VamPus som feilsiterte, men også NRK-tekst-TV.