Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 11, 2007

Åpent brev

På bloggen Åpne Høyre fant jeg et eksemplarisk svar fra Høyres drivende dyktige stortings- representant, Andre Oktay Dahl, til en kristen motstander av homofili. Dahl svarer faktisk med samme mynt, i motsetning til hatpostene som dukker opp på norske blogger med en gang en kristen har uttalt seg svevende eller negativt om homofili. Vakkert!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nja. "Jeg konstaterer at De er en drittsekk og at det De sier er helt på jordet. også skal jeg be for Dem - at De må slutte å være en hatsk jævel. Men, øh, overlater den endelige dommen til Gud."

Sant nok, bortsett fra det siste. Men er det så elegant, da?

VamPus sa...

Carl Joakim: ?
For de som ikke gidder å klikke seg videre:
Til Arne Filtvedt
Fra André Oktay Dahl
Stortingsrepresentant
Medlem justiskomiteen(H)

Jeg viser til Deres brev datert den 10.03.2007 hvor de omtaler en gruppe mennesker i Norge på en måte som er et stykke fra den nestekjærligheten som Jesus sto for og forfektet i sitt virke her på jorden og som også den norske kirke bekjenner seg til. Som homofil og samboer med en mann som jeg elsker over alt på jord og har tenkt å tilbringe resten av livet med, har jeg medfølelse med Dem og Deres mangel på respekt for andre mennesker. Jeg konstaterer at De og Deres likesinnede er en viktig bidragsyter til at unge mennesker får psykiske problemer og går med selvmordstanker, men overlater til vår felles Gud å felle den endelige dommen over oss alle. Jeg lover i alle fall å be for Dem slik at de forhåpentligvis evner å oppnå større innsikt i andre menneskers livssituasjon fremfor å spre hat og fordommer. Jeg konstaterer for øvrig at De er svært opptatt av sex; sex er riktignok viktig, men den viktigste grunnen til at mennesker holder sammen er selvfølgelig det felleskapet og verdiene man bygger rundt seg og sitt samliv med den personen man er glad i. Jeg håper av hele mitt hjerte at De har eller har hatt et slikt samliv preget av forståelse, gjensidig respekt og omtanke for Deres hustru, slik jeg også har hatt det med min samboer gjennom snart ni år. Jeg håper De unner andre mennesker å leve et lykkelig liv uten å å bli trakassert for å være glad i et annet menneske.

Hva angår dine innspill om å fokusere på bekjempelse av overgrep mot barn, er undertegnede og Høyre svært opptatt av å bekjempe dette på egnet måte, for eksempel gjennom skjerpet lovgiving, bedre nettvett i den enkelte familie og i skolen, etablering av Barnas Hus, bedre samhandling mellom offentlige instanser, mer ressurser til politiet osv. Undertegnede har fremmet en rekke forslag for å styrke barn og unges rettsstilling og deltar aktivt i Stortingets nyopprettede barnerettsgruppe. Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å sitere Dem på Deres egne ord: "Du må komme på andre tanker, du har et stort ansvar-ikke minst overfor våre barn og ungdom. Du må forlate din holdning".

Med vennlig hilsen
André Oktay Dahl
Stortingsrepr(H)

Unknown sa...

Ah... Sweetie! Nydelig kommentar fra André Oktay Dahl! Men jeg er nå også av den hellige overbevisning at kristelige homofobraptuser er litt sånn beyond repair, og at det AOD skriver er hærli for oss, fansen, men noe som bare er vann på satanistgåsa.