Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 12, 2007

Hvorfor fortelle sannheten..

... når man kan lyve? Som for eksempel Eirik Vold fra den sosialistiske bevegelsen Latin-Amerikagruppene under overskriften "Høyre og latinofascismen" i Dagbladet i dag. Han mener Høyres latinamerikanske venner er lite kledelige for et demokratisk parti. Vi var visstnok på samme møte om Latin-Amerika på Høyres Hus, men antakeligvis fra parallelle universer. Har ikke tid til å gå gjennom hele innlegget (men det bør gjøres, noen) - bare kjapt ta tre rene løgner. På møtet deltok den venezuelanske opposisjonspolitikeren Henrique Salas, tidligere planleggingsminister i Bolivia, Ramiro Cavera, og Joseph Agostini fra IRI:
Salas er imidlertid mest berømt for sin aktive deltaktelse i det nevnte militærkuppet i 2002 (..).
Feil. Henrique Salas har tatt fullstendig avstand fra kuppet, noe Volds venezuelanske kollega, Olaf Sierralta Svorstøl, ikke protesterte på da jeg møtte han til debatt om Venezuela i Tromsø.
Agostinis sjef sendte forøvrig også et formelt gratulasjonstelegram til kuppmakerne i Venezuela for fem år siden.
Feil. IRI ledes av senator John McCain, og selv ikke på hat-sider laget av "venner" av Vold finnes det beskyldninger om dette.
Cavera har blitt kreditert for å ha beordret flere massakre på landets marginaliserte urbefolkning.
Javel? Eirik Vold briljerte med sin flytende spansk på møtet, og i likhet med sine våpendragere, hadde rik anledning til å spørre om dette. Det gjorde de ikke. Hvis jeg hadde muligheten til å offentlig stille en massemorder til veggs hadde jeg grepet den med begge hender. Vold synes kanskje det var mindre viktig enn å forsvare at den største opposisjonelle TV-kanalen i Venezuela mister sin lisens til å kringkaste fritt, men må over på kabel-tv (som så godt som ingen i Venezuela har tilgang til).

Jeg utfordrer herved mine lesere til å komme med konkrete henvisninger (regner med at dersom det hadde funnets beviser ville mannen vært dømt?) til at Ramiro Cavera ga ordre om å massakrere Bolivias urbefolkning. Et sted å begynne kan være Wikipedia (engelsk - spansk) hvor dette ikke er nevnt med ett ord.

Ja. Lurer du på hva Eirik Volds poeng er? Jo, at partiet Høyre støtter fascistiske partier i Latin-Amerika. Når man må ty til grov løgn for å underbygge dette burde det falle på sin egen urimelighet. Men til det kjenne vi vel den norske debatten litt for godt, eller hva? Det er mulig at "Høyres latinamerikanske venner er lite kledelige", men Eirik Volds innlegg kler norske sosialister ganske godt. Vi forventer ikke annet.

22 kommentarer:

Programsekretariatet sa...

Bra VamPus! En replikk til Dagbladet også kanskje?

Anonym sa...

Veldig bra!

Anonym sa...

Ang. referansen til IRI er det vel dette Vold tenker på?

On April 12, the institute’s Venezuela office released a statement praising the “bravery” of the junta and “commending the patriotism of the Venezuelan military.”

That drew a sharply worded email from NED president Carl Gershman, a copy of which was obtained by Mother Jones. Gershman wrote: “By welcoming [the coup] -- indeed, without any apparent reservations—you unnecessarily interjected IRI into the sensitive internal politics of Venezuela.”


En annen kilde finnes her.

Kanskje litt gravearbeid ikke ville skade før man sender replikk til Dagbladet?

Anonym sa...

Jeg slenger på en artikkel fra The Nation ang. ovennevnte sak.

Påstandene om Ramiro Cavero (Uriona) [sic] finner jeg ikke kilder til, og jeg mistenker at Vold blander sammen ting og smører tykt på.

Cavero satt riktignok i en regjering som brukte vold mot demonstranter og opposisjonelle, og som øvrig først ble ledet av ingen ringere enn den forhenværende brutale militærdiktatoren Hugo Banzer.

Siden jeg har kritisert Høyre (og diverse andre) for litt av det samme som Vold gjør (men forhåpentligvis med bedre ryggdekning), tar jeg gjerne debatten f.eks. her.

Anonym sa...

Bra Øyvind . The Nation. Like mye troverdighet som Klassekampen.

Anonym sa...

Klassekampen bommer oftere på analyser enn på fakta, spør du meg.

Men uansett, jeg regner med at du kan påvise de faktiske feilene i artiklene fra Mother Jones, the Nation og PRNewswire jeg viser til?

Dersom du ikke kan det kan det være at du selv også bommer på en analyse eller to ;).

VamPus sa...

Øyvind: Med andre ord så fikk en lokal leder umiddelbart en reprimande for sine standpunkt?

Anonym sa...

Pfff, for noe tull.....

Mulig enkelte av innvendingene dine har noe for seg, men du overser uansett alle de viktige, sentrale poengene til Vold i det glimrende, voksenopplærende innlegget hans i Dagbladet i dag. Det er jo en kjent teknikk når man er latterliggjort, at man prøver å spore av debatten med å kverulere på detaljer i randsonen av motstanderens innlegg.

Var jo for øvrig en selvfølge at en så reaksjonær person som deg ikke kunne la være å kommentere dette glimrende, Høyre-latterliggjørende innlegget fra fornuftige Erik Vold, en mann som har studert sammen med de Chavez-hatende, superpriviligerte rikmannselitene på universitet i Caracas.

Interessant også å merke seg hvordan en person som stadig beskylder andre for å bedrive demonisering, bakvasking osv, ser ut til å mene at det holder lenge å stemple noen som "sosialist", og så skal de liksom være fratatt enhver meningsberettigelse eller seriøsitet.

Ps. Hvilke tufser fant på å invitere DEG til debatt om Venezuela? Eller kanskje det var motsatt - et genitrekk for å drite ut reaksjonære høyrevridde, ved å paradere fram et av deres mest stereotype eksemplarer fra skrekkabinettet til liberalistgeriljaen i Oslo.. ?

Nyx sa...

Favorittvarianten er KLMs Hood Robin, som tok fra de fattige og ga til de rike. -Det var så mye enklere...
Med andre ord; intet nytt under solen.

Anonym sa...

Man forventer ikke annet fra folk som deg heller, VamPus. Er det noen som virkelig bommer voldsomt i karakteristikker i enhver Venezuela-debatt etter det USA-støttede opposisjonskuppet i 2002, så er det vel høyresiden i Norge - en av de mest reaksjonære høyresider i Vest-Europa.

Anonym sa...

Typisk eksempel på kjedelig, vammel VamPus-løgn:

"Vold synes kanskje det var mindre viktig enn å forsvare at den største opposisjonelle TV-kanalen i Venezuela mister sin lisens til å kringkaste fritt, men må over på kabel-tv (som så godt som ingen i Venezuela har tilgang til)."

Ja, Radio Caracas Television, en av opposisjonens mange rabiat Chavez-sjikanerende tv-stasjoner (tosifret i antallet, som Vold korrekt påpekte), utmerket seg jo som entydig delaktige i statskuppet i 2002 - nøyaktig 5 år siden.

Hvis en amerikansk TV-kanal hadde deltatt i et statskupp overfor Capitol eller Det Hvite Hus, ville de fått fornyet lisensen sin da? Ville kanskje ikke noe langt verre enn bare lisensinndragelse rammet dem, så snart presidenten i USA fikk tilbake makten igjen, slik Chavez gjorde etter to dager?

Jeg synes dette spørsmålet er betimelig og viktig.

Og så var det jo dette med godklumpen og sjarmøren McCain da, mannen som overgår en bruktbilselger i manglende moralsk ryggrad i jakten på makt og lykke..

"In a speech to veterans of the ill-fated, CIA-backed Bay of Pigs invasion of Cuba in 1961, McCain said his first trip if elected to the White House in 2008 would be to Mexico, Canada and Latin America "to reaffirm my commitment to our hemisphere and the importance of relations within our hemisphere.""

Skamløs stemmesanking hos forbryterske banditter med andre ord. Men McBain, unnskyld, McCain, har jo ingen skrupler i forhold til hvem han fallbyr sitt kandidatur til. De er ikke akkurat engler, flertallet av disse militante eksilkubanerene som massakrerte tusener av kubanere under Grisebuktinvasjonen (som heldigvis ble slått tilbake - se forresten gjerne den rimelig nye filmen "The Good Shepherd" om denne).

Anonym sa...

VamPus:

Ikke umulig, men den reprimanden jeg viser til kom fra NED og ikke fra IRI.

Kritikken kom heller ikke umiddelbart. I følge The Nations artikkel tok det tre dager, og kuppforsøket hadde da vist seg å være mislykket.

En del folk vil legge betraktelig tyngde i disse tidspunktene. Hadde jeg vært mer konspiratorisk anlagt hadde jeg sikkert gjort det jeg også.

The Nation's artikkel gir faktisk en ganske grundig gjennomgang av det hele. Vold trekker det selvsagt flere hakk for langt, og inkluderer påstander jeg ikke kan se det er dekning for, særlig i forhold til den bolivianske eks-ministeren. Dermed trekker han også konklusjoner det ikke finnes dekning for. At han dessuten gjør "latinofascisme" til et hovedpoeng synes jeg er synd, siden de virkelige latinamerikanske fascistene nok noen solide hakk drøyere.

Men samtidig ville det nok være betimelig for Høyre å være litt mer kritisk ovenfor sine latinamerikanske kilder.

Anonym sa...

Øyvind, andre, her er en artikkel fra det velrenommerte amerikanske instituttet Council on Hemispheric Affairs, om RCTV vs. Chavez. Dette er høyst anbefalelsesverdig lesning.

Om COHA:

The Council on Hemispheric Affairs, founded in 1975, is an independent, non-profit, non-partisan, tax-exempt research and information organization. It has been described on the Senate floor as being “one of the nation’s most respected bodies of scholars and policy makers.” For more information, please see our web page at www.coha.org; or contact our Washington offices by phone (202) 223-4975, fax (202) 223-4979, or email coha@coha.org

Anonym sa...

De virkelige latinamerikanske fascistene.

http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Perón

DE REAKSJONÆRE VENSTREKSTREMISTENE I NORGE HAR MYE TIL FELLES MED DE POPULISTISK FASCISTISKE BEVEGELSENE SOM SYD-AMERIKA HAR FOSTRET.
Venstresiden i RV og SV har opplagt mye til felles med denne sjåvinistiske nasjonalistiske bevegelse ,som dyrker alle mulige anti.amerikanske helter.

Denne komentaren passer godt for Chávez’s venner som tydligvis mener blogen til Vanpus egner seg til å spre propaganda.

Chávez’s worst enemy could be himself. Be they his rhetoric directed against José Miguel Insulza, or the vulgarity of his relationship with the outlandish president of Iran and other reprehensible Middle East ideologues, his actions have shown a lack of capacity for self-censorship and a recurrent inability to discipline himself.

Anonym sa...

Chavez fremfører sitt budskap med like ildfulle formuleringer som latinokollega Fidel Castro. Han har beskrevet president George W. Bush som «djevel» og «drapsmann, folkemorder og absolutt gal». Chavez har kalt generalsekretær José Miguel Insulza i den regionale organisasjonen OAS for en «idiot» og et «rævhøl», etter at Insulza kritiserte innskrenkningene i ytringsfriheten i Venezuela. Chavez mener dessuten at USAs utenriksminister Condoleezza Rice bør skaffe seg en seksualpartner.

http://www.dn.no/forsiden/kommentarer/article991078.ece?WT.svl=sistenyheter

Petrofascistene i Norge som vil boikotte Israel og USA har mer til felles med de syd-amerikanske populister enn de vil innrømme.
Det var ikke tillfeldig at ADOLF EICHMAN ,MENGELE og andre som hadde massemord på jøder som yndlingspasjon fant Syd-Amerika serdeles gjestfritt etter 1945.

Kongen på Haugen sa...

Det er ganske fantastisk at venstresiden i Norge (Statssekretær Johansen inklusive)slipper unna med å besøke diktaturet Cuba som sender opposisjonelle i fengsel i 28 år for å sin sine meninger - uten at de snakker med opposisjonen.

Det er ganske fantastisk at venstresiden i Norge, når de blir tatt i direkte løgner, bare kan slenge ut av seg at "det er å spore av debatten med å kverulere på detaljer i randsonen." (sitat annen blogger).

Visst har debatten i og om Latinamerika mange fasetter. Men at den norske venstresiden skal ha enerett på sannheten, og latterliggjøre andre med løgner, ja det synes jeg er for drøyt

Stig H. sa...

"Opplysningskontoret": Det står da enhver kanal fritt å tillate kritikk av regjeringen, uten at de blir "rabiat Chavez-sjikanerende" av den grunn. De som kjenner kanalene vet at RCTV er nøye med å også gi chavistene plass i debatter o.l., men de er som regel ikke interessert i å få stilt kritiske spørsmål. Den statlige kanalen VTV, derimot, har jeg ennå tilgode å se tillate opposisjonen sendetid. Kanalene trenger ikke å være nøytrale eller snille mot chavez - er det mange kanaler så konkurrerer jo flere om opinionen, noe som er viktig i et demokrati. Når RCTV stenges ned, kall det hva du vil, men det er det som skjer, så finnes det ikke lenger noen landsdekkende TV-kanal der opposisjonen og sågar Chávez-tilhengere kan komme med kritikk av regjeringen. Det betyr at det er mange steder i Venezuela man ikke vil ha tilgang til alternativer til statlig propaganda.

Når det gjelder påstanden om at de var delaktige i kupp: Har Chávez latt RCTV forsvare seg mot disse påstandene i administrasjonen eller domstolene? Eller opptrer Chávez som både lovgiver, dommer og utøver her?

Ellers er innlegget til Vold så fullt av faktiske feil at man vil måtte skrive et like langt motinnlegg. Med hans måte å se Latin-Amerika på er det jo ikke legitimt å være for _noe_ annet styresett i Venezuela enn sosialisme i en eller annen variant. Skulle man ønske seg noe annet er man automatisk fascist.

Det som gjør disse raddisene så rabiate med Latin-Amerika er at de altfor lenge har fått leske seg med tilnærmet monopol på informasjon og tolkning av kontinentet.

Anonym sa...

"Det var ikke tillfeldig at ADOLF EICHMAN ,MENGELE og andre som hadde massemord på jøder som yndlingspasjon fant Syd-Amerika serdeles gjestfritt etter 1945"

Riktignok det, og referansen til Peron er ikke helt uten fundament. Men glem ikke f.eks. Luis Garcia Meza Tejada. Jeg mistenker ikke norsk venstreside for å ha leflet så mye med sistnevnte.

Anonym sa...

"Det er ganske fantastisk at venstresiden i Norge (Statssekretær Johansen inklusive)slipper unna med å besøke diktaturet Cuba som sender opposisjonelle i fengsel i 28 år for å sin sine meninger - uten at de snakker med opposisjonen."

Reagerte du like mye da Stoltenberg besøkte Kina uten å besøke de opposisjonelle der?

Det er veldig merkelig hvordan liberalistgeriljaen overfokuserer på Cuba og Venezuela, Nicaragua og Bolivia osv, altså økonomiske lilleputtstater i forhold til Kina, men sjelden eller aldri gidder å bry seg med å henge seg opp i hva som skjer i ettpartistaten Kina, hvor internettsensuren er total, kommunistpartiet er eneste gyldige parti, og de opposisjonelle som blir for trøblete, ikke overlever til å kunne fortelle om hva de har opplevd (i motsetning til hva som er tilfelle på Cuba).

Angående Chavez, så finnes det ingen menneskerettighetsbrudd å klistre på ham ennå. Du/dere kan kritisere ham for klønete opptreden i sin tilnærming til andre lands diktatorer (og her vil jeg langt på vei være enige med dere), men når også USA og vi andre i vesten driver og klemmer på statsledere i Kina uten problemer, så har vi faktisk offisielt sett ingenting vi skulle ha sagt. Det får du/dere bare etterhvert lære dere å erkjenne - altså ta til dere.

"Det som gjør disse raddisene så rabiate med Latin-Amerika er at de altfor lenge har fått leske seg med tilnærmet monopol på informasjon og tolkning av kontinentet."

Når man skriver så reaksjonært og ekstremistisk som du selv gjør, så er det jo liten grunn til å gjøre annet enn å smile over dine karakteristikker på alt og alle du ikke er enig med... "Rabiate raddiser" - jaja..

Test sa...

VamPus: du er en kjempedame! Å høre deg snakke er som å høre meg selv slik jeg skulle ønske jeg var i stand til å ordlegge meg.

Takk.

Anonym sa...

Vampus og alle andre som prøver å koke suppe på en spiker, når dere snakker om Latin-Amerika henger dere dere opp i problemer i Venezuela som blir små i forhold til det som skjedde før Chavez, eller det som fortsatt skjer i andre land i Latin-Amerika.

Det var ikke en kjeft i vesten, aller minst de konservative partiene i Europa, som protesterte når flere tusen mennesker som demonstrerte mot nyliberalistiske reformer ble massakrert under Caracazo. Ingen brydde seg om at to partier som i praksis fungerte som ett tidligere kontrollerte Venezuela under Punto Fijo pakten, inngått på 1940-tallet og aktiv frem til Chavez, og som slår fast at de to partiene skal bytte på makten. (Har man to partier har man som kjent valgfrihet. Pepsi og Coke, etc.) Ingen sa noe når revolusjonære "forsvant" helt frem til våre dager, ingen sa noe om fengslingene av demokratiaktivister - nei, mange av dere sa at Venezuela var en rettsstat - dere sa ingenting om evigvarende varetektsfengslinger som foregikk helt til Chavez kom til makten og slapp fri 10.000 fanger, som alle hadde det til felles at de satt inne uten lov og dom...

Ingen av dere sier heller noe om det som skjer i Peru nå, hvor USAs allierte Alan Garcia arbeider for å gjeninnføre dødsstraffen og denne uken sørget for å stenge ned to tv-kanaler og fire radiokanaler som hadde satt fokus på drapet på en demonstrant.

Ingen av dere sier noe som helst om det som skjer i Colombia, hvor så sent som for noen dager siden en venstreleder ble drept, hvor Uribe er under angrep for sensuren av pressen, hvor signalene fra tv-kanalen Telesur blir blokkert fordi den er for Venezuela-vennlig, og hvor det har blitt avslørt at presidenten gav husly til paramilitære på 1990-tallet.

Ingen av dere sa noe når 800 demonstranter for kort tid siden ble arrestert i Oaxaca i Mexico, de aller fleste fordi de utøvde sine demokratiske rettigheter og gikk ut på gatene og demonstrerte, og ingen sa noe når det ble påvist valgjuks ved over 10.000 valgurner i et presidentvalg hvor venstresiden lå 0,5% fra å vinne og to millioner gikk ut i gatene for å demonstrere dette.

Dere snakker om Venezuelas feil, som dere sier angriper ytringsfriheten når regjeringen lærer fattigfolk å lese og skrive, gir dem identitetskort så de kan gå og stemme, bygger ut internett til fattigstrøkene, dobler antallet tv- og radiokanaler på åtte år og ser mellom fingrene selv når det kommer drapstrusler og oppfordringer til væpnet opprør mot den lovlig valgte regjeringen...

så får det heller gjemmes bort i en parentes at høyrepopulistiske Mexico har blitt det farligste landet på den vestlige halvkule å opererere som journalist i.

En kunne skrive mye om fagforeningsknusing i Sentral-Amerika, om drapet på opposisjonelle i det høyrepopulistiske Guatemala... eller om det velstående Haiti som har fulgt de internasjonale finansinstitusjonenes suksessoppskrifter og har en gjennomsnittlig levealder 51 år, om volden i El Salvador hvor man har fulgt høyresidens tradisjonelle råd om å satse på politi, fengsler og fri adgang for multinasjonale selskaper, dere kunne skrive om Luis Posada Carriles, terroristen som skrøt av å ha sprengt et passasjerfly på Cuba, og går fri mot kausjon i USA, dere kunne skrive om hvordan demonstranter ble slaktet ned for fote før Evo Morales kom til makten i Bolivia, eller dere kunne for den saks skyld skrive om de kanskje 600.000 som har dødd som følge av USAs Irak-invasjon, som støttes av så mange av deres støttespillere.

Dere kunne fortelle om hvordan de fattige roter på søppeldynga i Managua for å finne seg en matbit, etter 17 år med IMFs resepter for fattigdomsbekjempelse, eller dere kunne fortelle om hvordan lutfattige peruanere klatrer opp i lyktestolper for å stjele strømledninger som de kan stjele og selge på markedet, i så stor grad at det har blitt et problem for flere bystyrer i landet, eller om hvordan fattige i Honduras dør takket være multinasjonale selskapers kjemikalier, eller om hvordan indianere i Ecuador utvikler hudkreft fordi Chevron i en årrekke har dumpet oljen sin i Amazonas, eller hvordan de har hugget ned regnskogen og fortsatt gjør det, selv om den årlige reduksjonen riktignok har blitt redusert med 50% etter noen år med kamerat Lula i regjering.

Alt forbrytelsene mot menneskerettigheten og mot menneskeheten som er listet opp overfor har blitt gjennomført i demokratiske rettsstater som befinner seg eller inntil nylig har befunnet seg høyt på den CIA-finansierte organisasjonen Freedom House sin indeks, land som for det meste slipper kritikk fra den USA-finansierte "NGO-en" Journalister uten grenser (RSF), en organisasjon som henter det meste den har av troverdighet fra navnelikheten med en høyt respektert hjelpeorganisasjon.

....men dere gjør ikke dette!

Nei, dere velger å fortsette med korstoget mot Hugo Chavez & Co, av åpenbare ideologiske grunner. Det som er mest skremmende er at nesten hele den norske mainstreams-pressen spiller på lag med dere.

Anonym sa...

Oj vampus, den ble vist litt for vrien for deg å svare på. bedre lykke neste gang