Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 25, 2007

Fyrer med olje

Via VG:
Samtidig som regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lanserer sin klimaplan og oppfordrer nordmenn til å kvitte seg med oljefyring, varmer Stoltenberg selv opp sitt eget hjem med olje.

Jens Stoltenbergs egen oljefyr på Nordberg i Oslo slipper ut fem tonn CO2 i året, viser tall som Dagsavisen har hentet inn. Stikk i strid med regjeringens politikk vil han ikke kaste ut oljefyren med det første.
No comment.

13 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg ble så fristet til å herme etter deg: No comment.

JK sa...

Og da fikk vi vel igjen bekreftet at Jensemanns miljøengasjement ikke stikker særlig dypt. Noen av oss lurte igrunn aldri. Jens er en klimabølle. Noen luftige mål i en tale endrer ikke på det.

Mathias sa...

Jeg fyrer med olje, og jeg har ikke dårlig samvittighet av den grunn eller at jeg er flau av den grunn. Olje er ennå billigere enn strøm.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
VamPus sa...

Amund/Theo: Skal dere legge ut reklame for produktene deres på bloggen min skal dere betale for det. Hvis ikke, vennligst gi faen.

Anonym sa...

Beklager Vampus. :)
Jeg prøvde bare å være litt sarkastisk mot Amund. Etter mine begreper er et air-conditionanlegg ikke miljøvennlig, siden det kan brukes til nedkjøling om sommeren.
Jeg skulle nok vært mer saklig.

Anonym sa...

Hvis Jens og Mathias hadde vært FrP-ere ville alle rødgrønne hylt i kor: "Typisk FrP-ere. Egoister!"

Forøvrig: Liv. Lære. Hark. No comment.

Anonym sa...

http://www.varmeteknikk.as/

Leverte produktet til meg ferdig montert for kr 20.000,-

Jeg får ikke 5 øre for å fortelle at jeg er fornøyd kunde.

Der kan undersøke selv.


Før i tiden var det slik at panelovner ble betraktet som forurensningsfrie, fordi elektrisiteten ble produsert fra ren vannkraft. I dag må vi importere strøm for å dekke behovet, og den gamle sannhet gjelder derfor ikke lenger. Importert strøm kommer fra varmekraftverk fyrt på kull, olje eller gass, eller den kommer fra kjernekraftverk. EU kraft* gir 0,4 kg CO2 per kWh elektrisitet. Når vi reduserer vårt private forbruk reduser vi også produksjonen av forurensende importert kraft. En Toshiba varmepumpe kan redusere energiforbruket til oppvarming med to tredjedeler. Sparer du inn 8000 kWh med varmepumpen din reduserer du din families CO2 utslipp med 3200 kg hvert år.

En liter olje inneholder energi tilsvarende ca. 10 kilowattimer. Tap i fyrkjel og røkgass utgjør vanligvis 10 til 30 prosent. Nå olje og gass brenner reagerer karbonet i oljen med oksygen i lufta. En kilo olje produserer nesten 3 kilo CO2 når den forbrennes. Bruker du 2000 liter olje i sesongen på oppvarming, slipper du ut ca. 6000 kg CO2 i året. Går du over til TOSHIBA varmepumpe kan du spare inn 60-100 prosent av dette utslippet, avhengig av hvor du bor og hvordan huset ditt er.

Mathias sa...

Til Amund Lie! Vel og bra å bruke varmepumpe, men det er et økonomisk spørsmål. Når oljekaminen var montert i huset når jeg kjøpte det blir det uaktuell å la være å bruke den, når peisen er så dårlig at det nesten ikke varmer i det hele tatt.
Til Per: Du har kanskje rett, men forskjellen mellom meg å Jens, er at Jens har råd til å kjøpe seg en varmepumpe og innstallere solenergipanel på taket, jeg har ikke råd.

Anonym sa...

Jeg har tidliger hatt en god del luftveisproblemer i fyringssesongen som jeg har unngått i vinter. Siste generasjons varmepumper med elektoristatisk filter skal vistnok være topp.Jeg tror faktisk det har virker i mitt tifelle.
Jeg beklager om dette oppfattes som reklame for et produkt men det er sikkert andre like bra varmepumper som har like god lufrensing.

http://www.toshibavarmepumper.no/?vis=ras-jkvp-filtrering

Jeg vil foreslå 50% statstilskudd på varmepumper igjen.
Vil det være økonomisk for deg da Mathias ?

Mathias sa...

Nei. Det må være 100 %. Vel, jo kanskje. Det ville vel fått meg til å vurdere det i det minste!

Anonym sa...

In the long run, we're all dead. John Maynard Keynes.
Men regnestykket gjelder for ganske mange år.

To enkle grep for billig varme

http://www.dinside.no/php/art.php?id=277243

Tenke globalt handle lokalt.

Lønnsom luft-luft varmepumpe

10-15års levetid

Årlig kapitalkostnad ca
2 200 Kroner per år
Netto spart
5.000 Kroner per år (cirka)