Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, april 28, 2009

Cyanid til alle

Etter å ha fulgt utviklingen i svineinfluensasaken så sier jeg bare

GI CYANID TIL ALLE!

We're all gonna die!

Det ser ut til at mediene også denne gang gir en sedvanlig rolig og balansert fremstilling av den kommende globale svineinfluensapandemien. Sist gang verden sto foran en lignende katastrofe var i 2006, da fugleinfluensaen herjet. I hvert fall på forsiden av landets aviser.

Les hele kommentaren - Vaksinert mot pandemi

Under SARS-epidemien i 2002/2003 døde 774 verden over. Fugleinfluensa tok livet av 115 personer i 2006. For å sette dette i perspektiv; i 1999 hadde vi 200 dødsfall i Norge på grunn av vanlig influensa. Til sammenligning døde 960 av fallulykker i Norge i 1999.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Stort sett enig. Men poenget til mediene og myndighetene er kanskje at svineinfluensaen tar livet av folk som normalt ville klart seg fint gjennom en vanlig influensa?!

Skjegg sa...

Enig med Vampus. Jeg har funnet tall som gir grunn til ro i en artikkel på Slate.com, og har sitert her:

http://skjegg.blogspot.com/2009/04/svineinfluensa.html

Panikk bør liksom være et trumfkort man sparer til slutt, ikke det første kortet man spiller. Beklager metaforikken.

VamPus sa...

Det vet man faktisk ikke, da det fortsatt kun er noen og tyve bekreftede dødsfall og vi ikke har noen informasjon om deres helsetilstand før de ble smittet. Når 200 mennesker dør av influensa årlig i Norge, så kan man anta at 20 mennesker i Mexico - som har hvaffornoe - 110 millioner mennesker? - ikke er noe å begynne å hamstre hermetikk og flaskevann for...

Virrvarr sa...

Jeg har tett nese, sår hals, feber, vondt i magen og har ikke tenkt å ringe legevakten. Jeg skal spise paracet og være ubekymret. Stress er mye mer skadelig enn svineinfluensa.

Henrik Akselsen sa...

DON'T PANIC

- Arthur C. Clarke

Cassanders sa...

....Don't Panic!
....(?)

Var ikke det Douglas Adams?
(A Hitchikers guide to the Galaxy)


Men for øvrig:
#1)

Jeg tror ikke det kan dreie seg om mange timene før bloggere og "Truth"-bevegelser slår fast at dette er noe som USA (eventuelt + Israel) har kokt i hop og som nå har sluppet ut av laboratoriene.

#2) Jeg har obervert at religiøse hyperallergikere (her representert ved jøder og muslimer, det er godt de har noe viktig å enes om) har tatt anstøt av navnet på epidemien, og krevd at den kalles noe annet.

Cassanders
In Cod we trust

Hordaland KrF sa...

leste at det kom hjem noen misjonærer fra mexico nettopp som knapt hadde fått med seg noe om svineinfluensa - vi er kanskje litt vel informert her i Norge...

seilern sa...

Når det gjelder de 960 som døde av fallulykker: Kanskje en kampanje for et flatere Norge (støttet av Flat Earth Society) har større virkning her på berget enn svineinfluensavaksine?

Skarra sa...

Anbefaler denne:

http://www.theonion.com/content/news/millions_and_millions_dead?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

"experts estimate at least 250,000 U.S. citizens have died in the last month alone, with death tolls across the globe reaching into the millions. [...]

As Margaret Heller, a volunteer at a clinic in Baltimore put it, "We do everything we can. But for most of the people we try to help, the sad truth is it's only a matter of time.""

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=fU2mwrxRQyA

Slik var det vi skulle daue på 60 tallet.
Tom var i det minste morsom.

kjell

Puselur sa...

Leste forøvrig et sted (har ikke link, sorry) at en fyr Israel har foreslått at vi skal kalle det "Mexico-influensa" da svin er et urent dyr for jøder og muslimer og det vil da bli ekstra belastende for dem å bli syke... eller noe sånt...

Puselur sa...

Her fant jeg det:


"Israeli Official: Swine Flu's Name Isn't Kosher

JERUSALEM (AP) ― The outbreak of swine flu should be renamed "Mexican" influenza in deference to Muslim and Jewish sensitivities over pork, said an Israeli health official Monday.

Deputy Health Minister Yakov Litzman said the reference to pigs is offensive to both religions and "we should call this Mexican flu and not swine flu," he told a news conference at a hospital in central Israel.

Both Judaism and Islam consider pigs unclean and forbid the eating of pork products.

Scientists are unsure where the new swine flu virus originally emerged, though it was identifed first in the United States. They say there is nothing about the virus that makes it "Mexican" and worry such a label would be stigmatizing."

VamPus sa...

Puselur: Herregud. Jeg støtter staten Israel og alt det der, men noen av dens representanter er virkelig idioter.. Svineinfluensa ikke kosher. Tragimorsomt!

seilern sa...

Problemet med staten Israel er dens religiøsitet. Derfor kan statsrepresentanter uttale seg ut fra et religiøst utgangpunkt, og foreslå en latterlig endring av navn på en alvorlig sykdom.

Det er sykt, og viser hvor tullete det meste blir når religion slippes inn i den virkelige verden.