Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 22, 2009

Aker ingen Brustadbu

Jarle Røberg Larsen står for dagens morsomste bloggpost, der han mener at det er Kjell Inge Røkke som er ferdig som norsk industrieier - ikke partifellen Sylvia Brustad som er ferdig som næringsminister.

Da Brustad gikk fra å være helseminister til næringsminister for å trappe ned lurte Frank Aarebrot på om departementet var blitt en salderingspost. Dette i en regjering som ikke bare ønsker et mer aktivt statlig eierskap, men ønsker mer statlig eierskap i flere bedrifter. Læringskurven ser ut til å være laget etter EUs gamle regulering om krumming av agurker.

The Kjell Inge Røkke Show i ettermiddag gjorde Norges fremste kapitalist det klart at Aker Solutions ikke er en Brustadbu til tross for at næringsminister Sylvia Brustad gjør så godt hun kan.

Nå - frem med popcornet. Pressekonferanse med Sylvia Brustad. Let the games begin!

13 kommentarer:

Nyland sa...

Dette er en fin dag å være Høyre medlem på. Det er rett og slett morro å se hvordan AP i den siste tiden har snublet i sitt eget tauverk og følge "debatten" mellom Røkke og Jens m/venner

Anonym sa...

Røkke er en helt som skaper arbeidsplasser! Keep up the good work!

Politikere er som folk flest; gjenspeiler gjennomsnittet av befolkningen. Og Brustad er den dårlige delen av gj.snittet!

t!g sa...

Haha!

Morsommere enn Martin Kolberg!

ak sa...

^ Je!

Geirronimo sa...

Røkke viste i går at både politikere og journalister ikke vet hva de snakker om.

Og politikere skal ikke gå rundt og leke slik de gjør nå - og det bør vel være helt klart at Brustad er inkompetent - det har hun egentlig vist siden "Brustadbua"!

IvarE sa...

Hadde det ikke vært for to ting, for det første at valget nærmer seg med stormskritt og for det andre at denne regjeringen allerede har satt ny norgesrekord i statsrådavganger og -skandaler, så hadde Jens gitt BÅDE Brustad OG Andersen sparken allerede!

Dette blir bare morsommere og morsommere!-D

Gullstandard sa...

Hvorfor skulle Jens sparke Sylvia. Sylvias mother says at hun bare har gjort det Jens ba henne om.

Nesten hele det fordømte politiske miljøet er tilhengere av aktiv statlig eierskap. Glasshusene står tett som haggel, så det er neppe lett å si hvem som kan kaste steiner el. statsråder uten fare for egen troverdighet.

Mike sa...

At Røkke nekter å legge seg flat og spille død på kommando fra norsk presse, synes jeg det står respekt av.

Og pressen kommer som vanlig dårlig ut av slike saker. Årsaken er at de blander fakta og meninger inn i en suppe som det er umulig å få noe vettugt ut av.

Regjeringen gjør som politikere vanligvis gjør: Sirkler omkring i håp om å slippe til og er villige til å si/gjøre hva som helst for TV-tid. "Spissformuleringer" kaller de det.

Anonym sa...

Ikke akkurat uhyre relevant for saken, men agurkreglene har faktisk noe for seg. Rette agurker kan pakkes rett inn i standardiserte bokser og sendes uten store mengder luft mellom agurkene. Samtidig slipper man veie hver eske med agurker på hvert punkt på reiseruten. Penger spart. Og bra for miljøet.

IvarE sa...

Som Anonym helt korrekt påpeker så har faktisk "agurk-forskriften" en god begrunnelse.

For øvrig er det ganske morsomt hver gang EU-motstandere fremhever denne regelen som et av EUs dustevedtak, all den tid gode gamle Gnore hadde tilsvarende regler for agurkene lenge før EU.
;-D

VamPus sa...

EU har gått vekk fra standardiseringen, bl.a. for å øke kvaliteten på agurkene + motvirke matkrisen...

Geirronimo sa...

Det som er helt fantastisk - når vi nå er inne på standarder og agurker - Vi har jaggu en standard for bananer, men vi kan beviselig ikke produsere noen. Jeg vet ikke om dette er toppen av gjengsiklende kronidioti satt i system, men det er ikke langt ifra. Brustadbua er uansett et bevis for ikke-eksistens av intelligens hos nettopp Brustad, og det burde borge for flat-sparking over lav en sko..:-)

Gullstandard sa...

Som anonym og IvarE illustrerer så har agurkkrummereglene ingen anstendig begrunnelse i det hele tatt.

Dette at en viss handling er lønnsom og effektiviserende, er _i_n_g_e_n_ begrunnelse for at staten (eller imperiet) skal gi lovregler som tvinger noen til slik adferd.

Det er sikkert fornuftig av Rimi å ha et moderat vareutvalg. Staten bør ikke av den grunn opprette statlige kommisjoner for vareutvalg. Siste politiker som gikk inn for statlig vareutvalgskommisjon, var forresten Erna Solberg, i 2001.