Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 29, 2009

En dødelig epidemi herjer

Mens verden er i ferd med å gå av skaftet over at et tyvetalls mennesker har dødd av svineinfluensa, sendte Leger uten Grenser ut en pressemelding i dag om den dødelige epidemien som så langt har tatt livet av rundt 2000 mennesker - deriblant fire i USA:

Leger Uten Grenser har behandlet flere enn 56 000 pasienter, og vaksinerer i disse dager over åtte millioner mennesker i de mest utsatte områdene.

Krisen i tilgang på medisiner for sykdommer som tar livet av millioner av verdens fattigste er et velkjent problem, denne krisen blir ekstra tydelig når vi opplever utbrudd av epidemier som denne. Spesielt sykdommer som har opptatt lite plass i mediebildet fortsetter sin dødelige fremmarsj på tross av at det finnes effektive behandlinger for dem.

Den smittsomme sykdommen heter meningitt, men kalles gjerne for hjernehinnebetennelse. Leger Uten Grenser vaksinerer i disse dager åtte millioner mennesker i landene Niger, Nigeria og Tsjad i Vest-Afrika.

Støtt Leger uten Grensers arbeid - gå hit for å bli feltpartner.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Dette stiller jeg meg helhjertet bak.

Anonym sa...

Dette er jo uhørt av de kjetterske svineskeptikerne i Leger uten grenser. Det er umoralsk og direkte forkastelig å bagatellisere svinefaren. Svineinfluensaen vil skylle som en bølge over hele verden. Akkurat som klimaendringene. Faktisk er det klimaendringene som sørger for at smitten spres så raskt. Millioner av mennesker står i fare for å dø når svinekonsentrasjonen øker med 0.5% mot 2050.

Hydra sa...

Iik, driv desse grenselause legane og vaksinerar folk, altså, veit dei ikkje kor farleg det er med vaksiner?! Les dei ikkje aviser?