Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, april 07, 2009

Stopp støtten til koranskolene

Å gi penger til koranskoler i Pakistan uten å stille krav til verken undervisning eller pensum var aldri en god idè i utgangspunktet. Støtten ble av grunner det er vanskelig å forstå innført av BondevikII-regjeringen og er videreført med fynd av de rødgrønne. Å gi penger til ekstremister er selve grunnlaget for dialog, må vite.

Av de 118 skolene er 7 av dem i Swat-dalen, som nå er overtatt av Taliban, som har drept motstandere, pisker unge jenter offentlig, forbudt jenter å få utdannelse og har ødelagt over 200 skoler i området. Allikevel fortsetter norske myndigheter å støtte koranskolene. Ifølge deres evaluering er alt bare fryd og gammen:

- En uavhengig gjennomgang av hele prosjektet har vært vellykket. Barn har fått ikkereligiøs undervisning og jenter har fått tilgang på utdanning i et område hvor de ikke har andre alternativer, sier statssekretær Håkon Arald Guldbrandsen (SV).

Friskoler i Norge vil de ikke ha, men å støtte privatdrevne koranskoler i Pakistan ser ut til å være uproblematisk.

Det er ikke logisk, det er sosialisme.

4 kommentarer:

~SerendipityCat~ sa...

Det går ikke an å dele ut bistandsmidler uten å ha noen føringer som må etterleves!

Det finnes da mange måter å løse dette på med kontroller og oppfølging. Er vi virkelig så slepphendte som dette her?

Godt at noen tar tak i problemstillingen!!

Skjegg sa...

Å finansiere koranskoler i Swat er det motsatte av å bite hånda som forer deg. Det er å fore beistet som vil bite deg.
Når slike nyheter (for meg var det nytt at mine skattepenger gikk til dette uedle formål) kommer for en dag, opplever jeg en merkelig kombinasjon av følelser: Sjokk blandet med mangel på overraskelse. Det er jo en Ap/SV/Sp-regjering, dette her, så ingenting overrasker. Men sjokkert kan man likevel bli.
Hm.
Ser frem til den dagen Staten oppretter treningsleire for islamistiske terrorister - i dialogens navn.

Anonym sa...

Formålet med prosjektet er å fremme religiøs toleranse, og må vel betegnes som en ubetinget suksess når man ser hvor tolerante de bevilgende myndigheter er.

Du skal se at det neste regjeringen støtter er å gjøre disse alternative skolene til en del av den offentlige skolen i Pakistan.

Henrik Akselsen sa...

Amen!

Æh, jeg mener Allah Ahkbar!

bare glem det forresten