Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 23, 2009

Russ skapte twitterstorm


Den 18-årige bloggeren Even Sandvold ble så frustrert over å ikke kunne få tak i det nye albumet til yndlingsbandet på lovlig vis utenfor USA, at han ut kommentaren «Typisk! Ikke klag over piratkopiering» på Twitter.

Da sprakk det for Terje Pedersen i Warner Music.

- Da syns jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint, skrev han tilbake.

Blogger do as blogger does - Even la dette ut på bloggen sin og fyrte dermed av en storm mot både plateselskapet og Pedersen, og tre timer etter sin første melding la Pedersen ut en beklagelse på Evens blogg. Alt dette skjedde i går kveld.

Redaktørforeningen klarte å snu seg kjapt og Even Sandvold dukket opp på Redaktørforeningens vårmøte (hvor jeg blogger live sammen med Paal Leveraas og Ingeborg Volan) i dag. Se opptak fra intervjuet nedenfor.

Mer om saken hos ABC Nyheter, Dagbladet, Thomas Moen - og hans artikkel på Digg.Even selv? Næh, han begynte på medielinja på Nesbru Videregående, men er ikke så imponert over norsk journalistikk at han ønsker å satse på det.
- Det virker ikke som om journalistene har eller gis tid til å gå i dybden av saker, og da blir det mindre interessant.

Et hint til norske redaktører om hvordan talenter mistes ut av redaksjonene. Men helt ut av medier går han ikke. Når han bare er ferdig med russefeiring og artium begynner han rett i jobb som logger/assistent, på et foreløpig hemmelig sted.

Flink!

2 kommentarer:

Even sa...

Må få rette litt, jeg skal begynne som logger/assistent, og arbeidsstedet er foreløpig hemmelig :-) Flott innlegg ellers!

Vero sa...

hmm.. Fikk litt sånn god gammeldags: "det var en gang..."-historie følelse nå :) Askeladden som fikk prinsessa og halve kongeriket :P