Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, desember 04, 2008

Kan innta Høyre-tronen

VG skrev i går at sterke krefter i Oslo Høyre jobber for at Mikke Thatcher (også kjent under pseudonymet Michael Tetzschner) overta som leder i Høyre etter Erna Solberg. Selv avviser Thatcher at dette er en aktuell debatt på Oslo Høyres hjemmesider. Åpenbart et forsøk på å roe ned medlemmer som synes dette er utidig i det man er i ferd med å gå inn i et valgår. Noe som for så vidt er riktig.

Bli Michael Tetzschner-fan på Facebook!

Problemet er at det ulmer i medlemsmassen og blant velgerne. Noen er så frustrerte over manglende tydelighet og klare standpunkter at de dessverre håper på et elendig valgresultat for å få endringer i organisasjonen. Krise er som kjent en mulighet for å gjennomføre endringer, så sant man har en felles kriseforståelse og dermed grunnlag for å få alle med på de endringene som må gjøres. Deres holdning er at resultatet ved forrige kommunevalg var en katastrofe for Høyre, fordi man fikk et litt bedre resultat enn det historisk dårlige valgresultatet for Høyre i 2005, da partiet havnet på 14,1 prosent. Dette fordi man da oppfatter det som at det går riktig vei, og bare kan fortsette som før. Men mange mener jo at selve definisjonen på galskap er å gjøre det samme hele tiden, men forvente et annet resultat neste gang.

Jeg mener at Høyre burde evne å konkurrere om å være Norges største parti. Når vi ikke gjør det, så er det noe fundamentalt galt i fornyelsen av politikken vår og måten vi jobber på. Å bare bytte ledelse er ikke nødvendigvis svaret, dersom de som tar over vil fortsette på samme måten. Same shit - new wrapping- strategien fungerer ikke.

Oslo Høyre er kanskje Norges sterkeste Høyre-lag. I tillegg til stortingspolitikere som Per Kristian Foss og Ine Marie Eriksen Søreide, så har vi Erling Lae og hans byrådskollegaer, og Michael Tetzschner og Nikolai Astrup som leder og nestleder. Samtlige av disse har klarer å kommunisere politikk og prinsipper på en tydelig og positiv måte. Det er kanskje ikke tilfeldig at Høyre i Oslo gjør det bedre enn Høyre på landsbasis.

At det er sterke krefter i Oslo Høyre som ønsker at Mikke skal ta over som leder i Høyre visste jeg ikke (hm - note to self: sjekke egen posisjon internt). Og Michael har jo helt rett - dette er ikke tid og sted for lederdebatt. Når den kommer så forventer jeg at alternative kandidater har et program de vil gjennomføre - ikke bare ville bli leder fordi det er "deres tur", og så fortsette i samme tralten.

Men skulle Mikke Thatcher på denne tiden neste år vurdere posisjonen, så har han min fulle støtte. Så spørs det om kraften i "de sterke kreftene" er stor nok...

18 kommentarer:

Anonym sa...

Oslo Høyre er ikke kanskje Høyres sterkeste lokallag. Det ER det sterkeste. Men kanskje det er der problemet ligger, at Høyre er vel Oslotungt som det er?

Anonym sa...

Nei, ikke Mikke igjen! Folk husker da hvordan han lot Oslo forfalle sist!

Anonym sa...

I VG skriver de at "Mikke" retter indirekte kritikk mot den sittende ledelsen, selv om han har forklart seg ut av det etterpå.
Er det en tilsvarende indirekte kritikk mot Høyres ledelse vi ser fra denne bloggeren i at Jan Tore Sanner i stillhet har forsvunnet fra blogrollen?

Arnfinn Pettersen sa...

Høyre trenger UTVILSOMT fornyelse, både av politikk og ansikter. Jeg er langt mer usikker på om Mikke T er rett mann. Som det påpekes over var han ingen særskilt vellykket leder for Oslo.

Høyre trenger absolutt ikke en leder som gir inntrykk av at det er viktigere å holde budsjettet enn å utøve de basale fellesoppgavene, som renold, vedlikehold og sikkerhet.

Høyre trenger derimot en leder som tør snakke om frihet, ansvar og plikter. Og de trenger en leder som er på det rene med at konservatismens styrke er at den er pragmatisk og løsningsorientert. Dessuten er skattelettelser en fin ting.

Og en dag uten Jan Tore Sanner er en klart bedre dag enn en med.

Anonym sa...

virker som det bare er de helfrelste høyre-ideologene som ikke skjønner at partiet Høyre taper og taper oppslutning når de framstilles som "kalkulatorpartiet"

Henrik Akselsen sa...

Foss > Tetzschner > Erna > Sanner

Anonym sa...

Anonym skrev,

nei, det er ingen som husker at Mikke lot Oslo forfalle. Det har nemlig ikke skjedd.

Når skal fattige stakkarer som deg skaffe seg kunnskap om hvordan argumentere holdbart og bli oppmerksom på hvor patetisk det er å lire av seg løse påstander?

Argh som jeg forrakter fattige mennesker, være seg økonomisk eller åndelig. Hvor meget jeg hater dem som ga denne bærme lik vekt til sine standpunkter. Demokrati på sitt aller beste gir nettopp disse søplemennesker meningsberettigelse.

Fredrik Mellem sa...

Jeg synes at Høyre er flinke til å fornye seg jeg. Bare for noen måneder siden (og til enhver tid i alle foregående år for den saks skyld) mens verdensøkonomien fortsatt kokte, da foreskrev Høyre skattelette som medisin for å kjøle ned økonomien.

Nå, når det er finanskrise og sterk motvind i økonomien, foreslår Høyre skattelette som motkonjunkturpolitikk.

Høyre er veldig flinke til å tilpasse og fornye begrunnelsen og retorikken for - som du sier - akkurat den samme politikken.

Anonym sa...

Høyre er sosialistenes nyttige idioter, og er komplett ubrukelig. Det eneste de klarer er å forkludre liberalistiske idealer, slik at disse også fremstår som sosialisme.

Måtte de forsvinne fra jordens overflate.

Anonym sa...

Høyre er kun et falskt alternativ til det vi har i dag -- venstresosialister og høyresosialister er det liten forskjell på. Helst ser jeg at dette partiet fortsetter å miste innflytelse, slik at liberalistiske partier kan vokse og gi gi et reellt alternativ til sosialisme.

Vildo sa...

Du er etter min mening vel naiv, VamPus, når du drømmer om at Høyre bør kunne konkurrere om å være Norges største parti. Den muligheten ble for alltid borte da FrP fikk fotfeste i norsk politikk. Politisk står Høyre og FrP rimeligt nært hverandre. Men politikk handler aldri om saklig formulerte partiprogrammer. Som i alle andre av livets sammenhenger overstyrer følelseslivet det rasjonelle. Når en velger slipper valgseddelen i urnen, er det alltid FØLELSENE som har avgjort partivalget. Aldri intellektet. Det handler om hvilken "tribe" man føler at man tilhører. Og her er Høyre sjanseløs. Uansett hvor stor respekt man har for dette partiets frontfigurer, og for den kunnskap de besitter i motesetning til andre partiers mer "bornerte" representanter, så vil mange nordmenn føle at de ikke passer inn som gjester i et Høyre-hjem. De velger heller naboskap med "folk flest".

En gang i tiden kunne Høyre drømme om å bli et stort folkeparti. Jeg husker det godt. Jeg var formann i et lokallag av Unge Høyre på den tiden. (Slutten av 70-tallet og utover.) Vi hadde svulmende vyer, for å si det mildt..

Men en slik æra kommer aldri igjen for Høyre, med mindre FrP av en eller annen grunn skulle finne det for godt å oppløse organisasjonen, og be de tillitsvalgte finne på noe annet å drive med. (Har ikke hørt noe...) Beklager Vampus, - men du valgte selv Den Tarpeiske Klippen i 1994. Det var sikkert et riktig valg for deg. Men din nåværende familie blir aldri like stor som den du forlot. Men styrke er ikke alltid det samme som størrelse....

s sa...

Awesome.

Anonym sa...

ja, hva kan Mikke egentlig bidra med i valgkampen? "Jeg lover å holde alle budsjetter"?
Skikkelig valgvinner!knegg knegg!

Anonym sa...

Anonym, sånn skal det skrives. Det er hyggelig å oppdage at du er tilsnakkelig! Virkelig, Høyre er et annet navn på sosialisme ment for de som har blå som favorittfarge. Det er ingen prinsipiell forskjell mellom partiene på stortinget, når vi fordyper oss i den ene tingen som har størst innvirkning på befolkningens liv: økonomi. Samtlige partier på Stortinget er for statlig legalisert tyveri. Den eneste måte å bli kvitt dem er ved å meie dem med maskingevær, og nuke samtlige av deres tilhengere. Det er ikke realitisk å stille til valg med et alternativ parti som ikke kan love noe annet enn fravær av ting. Fravær av legalisert tyveri. Fravær av tvang. Dette appellerer ikke til psykopater flaska opp på stjel og del- mentalitet. Derfor må det flyte enorme mengder blod for å løse dette problem.

Anonym sa...

Chris Joy, hva gjør du egentlig her? Dette er åpenbart ikke det rette forum for deg

Skjegg sa...

Bra innlegg, VamPus.

Jeg er enig i at Mikke er en god kandidat. Han og Kristin Clemet er klare ideologer, og begge kunne tydeliggjort hva Høyre vil.
Høyre har ikke fattet at folk ikke forstår hva de vil gjøre annerledes enn de konkurrerende partiene; Høyre forbindes bare med "skattekutt til de rike". Når venstresiden slipper unna med slik idiotisk kritikk, fester den seg.

En ny ledelse er nødvendig, fordi den nåværende er elendig på kommunikasjon. Michael Tetzschner kan være the man.

Anonym sa...

hmm, hvem har åpenbart det for deg? Er det Jesus?

Anonym sa...

Feil ende av kjøkkenbordet, Vampus.

Riktig kjøkkenbord, men den beste Høyre-lederen sitter på andre siden...