Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, desember 27, 2008

Nyttårsmeny

Gurimusa! Her sitter man hjemme og psyker seg opp for køhelvete, og regner egentlig med å se halve St. Hanshaugen Høyre dytte kvinner og barn unna for å komme frem til champagnen på Vinmonopolet i Waldemar Thranesgate. Men nei. En rosinrynket dame klamrer seg fast til sherryen sin i kassen og hele to kjekke unge herrer kan hjelpe VamPus med vinvalget til nyttårsmiddagen. Til tross for at hun synder mot regelen om at søtt skal følge tørr og ikke omvendt så virker jo dette lovende:

Forrett: Andelever på ristet loff, med en dæsj aprikoskompott.
Vin: Castelnau de Suduiraut Sauternes.

Hovedrett: Helstekt kalkum spekket med hvitløk- og basilikum, assorterte grønnsaker, mandelpoteter og VamPus' hemmelige saus.
Vin: Vigneti di Torbe Ripasso

(Ok, da. Den hemmelige ingrediensen i sausen er eplemost. Ha løk, hvitløk, gulerøtter etc i litt vann i en langpanne under kalkunen under steking slik at all kraft fra kalkunen samles opp. Hell litt kyllingkraft med smør i over kalkunen med jevne mellomrom. Ta ut den ferdigstekte kalkunen og legg først aluminiumsfolie og deretter et stort brettet håndkle eller pledd over slik at den holder seg varm. Julaften holdt kalkunen varmen i mer enn 45 minutter slik.. Sil da av kraften fra langpannen, hell over i gryte og kok ned kraften før du tilsetter fløte, salt, pepper og altså en dæsj med eplemost. Maizenna kan være greit for å få faenskapet tyknet...)

Dessert: Crème Brulée med en stripe pasjonsfrukt.
Vin: Saracco Moscati d'Asti

Kombiner tilberedningen av dette med å rydde og vaske huset, skyfle unna katta, dekke bord, pynte (riktignok minimalt), knuse et glass, banne og sverte på kjøkkenet, brenne potetene, rydde og vaske seg selv, sette frem apertiff og snacks, finne en kjole som (fortsatt) passer, rakne strømpebuksen, ditche kjolen, forsøke å sette opp håret, finne frem den helvetes crème brulée-brenneren, få på en bukse og i hvert fall noe med dyp utringning, sminke deg samtidig som du står og kokkelerer over dampende gryter, gjemme unna undertøyet som fortsatt henger til tørk, finne ut hvor katta ble av, finne frem serveringsfat og verktøy til å ta mat, tuppere håret - som uansett havner i en hestehale, mate katta og slå av lyset på kjøkkenet slik at den katastrofen som er i ferd med å utvikle seg der (oppvaskmaskin fungerer ikke på tredje året..) før gjestene kommer, et voila - nyttårsaften i det VamPuske hjem.

Og det til gjester som hadde vært like happy med øl og pølse, bare det var nok av begge deler.

Puh. Hva med deg?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Namnam!!

Men på innlegget høres det ut som nyttårsaften har vært men sikkert lett å surre i disse romjulstider ;)

På julaften var det kalkun med en kjempegod semi-hjemmelagd saus. Toro + sky + fløte eier! Til dessert var det fantastisk gode hjemmesyltede multer med krem.

Nyttårsaften vet jeg ikke enda, men blir sikkert noe godt :)

Anonym sa...

Jeg tror at du glatt klarer å verve hundre medlemmer (til omtrent hva det skal være) med slik servering på vervemøtene dine. :-D

(for ordens skyld: jeg er på ingen måte like happy med øl og pølse - du må legge til et par-tre sorter god senep også - og egentlig er det ikke så farlig med pølsene)

Anonym sa...

Er det varm eller kalkun?

Bjellus Humourus Clorinius

Gullstandard sa...

Huslig ? Sjokkert !

VamPus sa...

nessie: Vi hadde kalkun på julaften også (ribbe både første og andre...), men dette var skrevet av erfaring...

Toro + fløte + sky funker helt strålende, derfor har jeg Toro som backup.

Digme: Vel, hvis jeg hadde hatt råd til slike vervemøter så hadde jeg vel sittet godt i det. Men dette er en vennemiddag, verving kommer senere.

bjellus: Hrmph.. Kalkum - det er sikkert sånn kalkunen min blir etter å ha blitt mishandlet på kjøkkenet mitt i fire timer.

Simon: Før du henter luktesaltet, så kan jeg berolige deg med at kjøkkenet er offisielt katastrofeområde i mange dager etterpå...

Gullstandard sa...

Puh, lettet.

Jeg for min del hadde en halv hel gris til jul. Ganske lite svin riktignok, slik at det gikk stekeovnen. Vi kjøpte den på gata i Beograd av PigsRUs. Griselekkert.

Ghost of Goldwater sa...

Selv hadde jeg penne arabiata i Roma onsdag 24. desember, uten at jeg helt kan fatte hvorfor denne datoen skulle interessere noen. Nuvel.

Anonym sa...

Hallo der ute: Dama skriker etter en oppvaskmaskin... Noen tilbud??

Anonym sa...

Hva med hvitløksmarinert liberalist?

Anonym sa...

Hørtes ut som en veldig deilig middag! Setter alltid stor pris på mennesker som påtar seg et slikt stort arbeid for å servere god mat til sine gjester.

Anonym sa...

Lillejulaften kjøpte jeg varm ribbe, ferdigpoteter og lagde litt brunsaus til. Veldig enkelt og veldig digg :)
Julaften hadde jeg grillpølser med potetstappe nam :D.
Nyttårsaften blir det vel Italiensk gryterett, hehe.

Anonym sa...

VamPus,

Skjærer du opp fuglen ved bordet som en "pater familias" a la Hollywood eller gjør du det uten påsyn og tilsyn på kjøkkenet først?

-A.

Anonym sa...

Jeg har over en 10 års periode fått liv i to ulike oppvaskmaskiner ved heftig trykking på knappene i et bestemt møsnter og frekvens.
Dette til orientering.