Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, desember 11, 2008

Kontroversielt?

VGs politiske kommentator Elisabeth Skarsbø Moen skrev i går om nominasjonskampen i Oslo SV (ikke på nett):

Kristin Halvorsen benyttet sin tale til å snakke om hvor viktig barnehagene var for kvinnesaken. På samme måte tror jeg Chaudhrys arbeid mot vold i hjemmene er viktig for mange kvinner og barn i Oslo. Det er modig av Chaudhry å velge seg en hjertesak som er kontroversiell blant hans egne.

Er arbeid mot vold i hjemmene en kontroversiell sak blant innvandrere med bakgrunn fra Pakistan? Altså at det er kontroversielt å ikke få banke kone og unger?

Da så.

18 kommentarer:

Kyle sa...

Ettersom Chaudry ikke fikk nominasjonsmøtets tillit så må vi vel anta at det heller ikke var en særlig viktig sak for SV i Oslo da

Anonym sa...

Selvsagt er det ikke kontroversiellt blant (flertallet) at man ikke skal banke kona si. Men det er nok kontroversiellt å si at det er et problem med konebanking i de pakistanske miljøene. Tror ingen miljøer vil ha noe sånt på seg, og jeg regner med at politikere som ikke tar opp tema får færre fiender i de mijøene enn andre.

VamPus sa...

Fordi myten om at pakistanere er langt bedre enn etniske nordmenn på konebankefronten er så sterk?

Dersom det er kontroversielt i si at konebanking også skjer i pakistanske miljøer, så må det jo være fordi noen mener at man ikke bør si dette høyt. Hvordan stiller SV seg til det mon tro?

Unknown sa...

Haha, helt fantastisk kommentar fra Chris Joy. Godt å få noen nye synsvinkler på ting av og til. :)

Anonym sa...

Øyvind: Du leste virkelig hele? ;)

VamPus sa...

Uenig med Øyvind, slettet Chris Joy. I dag også.

Anonym sa...

vi vet alle at terskelen for vold i hjemmet er lavere for våre nye landsmenn, men når SV ønsker at verdier skal være en del av skolegangen så er det kommunisme!

Når Chaudry i tillegg ønsker å gjøre en innsats på dette feltet, klarer "feministen" Vampus å vri på dette også. Skuffende og ikke morsomt

Anonym sa...

Nok en gang har det psykotiske og konfliktskye skrullehuet Vampus slettet, ikke mitt innlegg som byr henne imot, men referansen til Usenet hvor innlegget kan leses. Jeg har ikke noe imot at Vampus er et psykotisk skrullehue. Det er faktisk det eneste vi heroiske menn er istand til å sette ordentlig pris på hos eksempelvis vår kone. Det får oss lettere å glemme vårt logiske og slitsomme arbeide når vi kommer hjem fra jobben. Det problematiske er derimot at Vampus melder (riktignok bare i visse av sine bloggposter, fordi hun skriver i all hovedsak bare om psykotisk sludder) seg på debatten hvor viktige ting diskuteres. Da er det svært problematisk når hun deltar med sine psykoser og sitt skrulleri fordi de fleste av hennes lesere er ikke istand til å være tilstrekkelig disiplinerte for å avvise hennes skrullete vinklinger er skrullete. Det resultater i at de viktige debatter som Vampus deltar i her på bloggen sin, tenderer hygge og trivsler, selv i spørsmål om liv og død, frihet og tyranni. Når Vampus ikke klarer diskusjoner med høy temperatur, stor dynamikk, så medvirker hun til å forslumme debatten, slik at en aldri er istand til å utlede noen holdbar konklusjon. Det gir oss den slutning at Vampus' bidrag med sin blogg ved å befatte seg med alvorlige og viktige samfunnsspørsmål er fullstendig uønsket for alle fornuftige mennesker som ikke er flaska opp på sosialdemokratisk sympati eller majorstuisk overfølsomhet, hvor Vampus åpenbart gjør alt hun kan for å få innpass.

Her er mitt viktige bidrag i aktuall debatt. Alt jeg skriver er fra klokskap. Nå har Vampus nok en mulighet til å la denne min posting stå, og med dette vise at hun ikke er en umoden konfliktsky drittunge.

Link til Usenet (via google groups)
http://groups.google.no/group/no.samfunn.politikk.diverse/topics?hl=no

Følg tittelen
"3 - Tre positive ting ved islamist/muslimpakket". Be gjerne om "trådet visning" under alternativer for å se alle postingene i tråden i en trestruktur.

Og denne gang kommer jeg til å reposte denne posting inntil du lar den være ifred. Jeg har fått nok av ditt meningstyranni. Når du først har bestemt deg for å gi dine motstandere meningsberettigelse på dine sider, gjerne motivert av å skaffe deg en rikere blogg, så se å vise deg tørr bak øra til å la ting stå selv når du hater meningsinnholdet. Også når meningsinnholdet går ut på å forklare at dine meninger om vold gjør deg til et psykotisk menneske. Tål at jeg kaller deg ved ditt for tiden rette navn. Eneste måte å fri deg fra psykose er ved å skifte standpunkt!

Anonym sa...

Beklager, VamPus, men jeg må bare...

"Fysisk vold er det eneste du har igjen når fornuft ikke når frem. Slik er det i samfunnet; slik er det i krig: slik er det i hjemmet. Bare femiradikale sinnsforvirra skrullehuer har et psykotisk forhold til fysisk vold"

Jepp. Mulig det. Etter å ha lest innlegget ditt, Chris - og samtidig lest hvordan du omtaler mennesker som psykotiske (som vel egentlig er en mer eller mindre slags klinisk term for en mental lidelse) ikke mindre enn 8 ganger i løpet av et kort innlegg undrer jeg på om en rasjonell diskusjon overhodet er mulig med deg også.

Så da er alternativet mitt å køllebanke deg?

Eller er det å anklage deg for psykose og dermed ute av stand til å delta i rasjonell debatt, siden du åpenbart har en hang-up på ordet?

Anonym sa...

Hva er vitsen med å undre over hvorvidt det er mulig å holde en fornuftig diskusjon med meg. Hvorfor ikke bare prøve, fremfor det patetiske sprøytet du klarte å lire av deg?

Og siden du ikke har prøvd, så er ikke kriteriet tilstede å ty til vold, er det vel, Klodrik UnpoliteDevil Klovn?

Ja, siden du spør så pent. Det er absolutt grunn til å stille spørsmålstegn til om kanskje du også er et psykotisk skrullehue. Du har med din posting ikke vist den minste evne til å argumentere holdbart til støtte for ditt standpunkt.

Anonym sa...

VamPus: Hvordan holder du ut?

Anonym sa...

Marit,

Dette er så typisk kommentar fra et konfliktsky skrullehue til et annet.

Ingen av dem forstår at det å ta standpunkt i viktige spørsmål er nødt til å heve temperaturen. Særlig når standpunktet bryter med det stående paradigme. Og særlig når diskusjonen ikke har passert syretesten på en desk i en storavis, Ph7 +-.1. Og definitivt når spørsmålet lar seg angripe fra begge sider i politikken.

Hvordan man holder ut dette er ved å bli litt tykkhudet. Ikke at jeg anbefaler ei pike dette, da det reduserer hennes sjanser når skal finne make, men om det er viktigre å delta i viktige spørsmål enn å utvikle sitt kjærlighetsliv, er fremgangsmåten hardhudethet. En må bare passe seg for å bli så hardhudet at en ikke klarer å oppfatte essensen i et stridsspørsmål.

Når dette er sagt, jeg mener Vampus klarer seg alledeles fortreffelig på sine bloggsider, selv når hun tar opp vanskelige problemstillinger.

Hennes postinger er myke, og legger en forsiktig føring på
diskusjonen, men overlater til oss sluggere å bryte ned
stridsspørsmålet til sine enkelheter for så å utlede konklusjon. Dermed klarer Vampus å holde fast på sin kvinnelighet. Skal en absolutt
kritisere for Vampus for noe, så måtte det være hennes slettinger.

Ikke når kommentatoren er usaklig, eller har voldtatt en liste over logiske uformelle villfarelser, å neida, og heller ikke når noen ikke klarer å legge frem et komplett resonnement fra premiss til slutning til støtte for sitt standpunkt, ei heller når kommentaren består av intetsigende rør eller tendensløst jall, neida, men når noen angriper hennes person for å ha begitt seg inn på et tema hun åpenbart ikke behersker, men hvor hun likevel gjør krav på være en seriøs deltager.

Om Vampus kunne utvikle sitt selvbilde slik at hun klarer å styre unna slike slettinger så har denne blogg absolutt noe for seg. Det er en blogg skrevet av et vakkert pikehjerte som har funnet sosialiseringa på venstresiden, ekkel, og derfor søkt efter et alternativ. Et alternativ hvor en gjerne treffes i samfunnet, men hvor individet fremdeles er individ. Skulle Vampus forbedre seg måtte det komme som følge av å finpusse ytterligre på sine vinklinger. Istedenfor "markedet gir oss velstand!", hvilket er altfor vulgært og umodent for ei pike som ikke takler den råskap som
følger når en skal bryte ned en slik konklusjon til sine enkeltpremissser. Bedre ville vært "jeg liker ikke tanken på at staten skal blande seg inn og styre utvalget i markedet, men foretrekker markedet styrt av spontanitet hvor individets skaperevne kun tillates forstyrret når det er uskyldige til skade, og da kun som sanksjonering i enkelttilfeller hvor enkeltindividet har forbrudt seg imot annen med skade, og ikke som en generell lov ved forbud". Når en ikke er istand
til å forfølge en argumentasjonsrekke ned til roten av sine prinsipper vil et slik utsagn være meget mer slagkraftig enn vulgæriteter som
ikke følges opp behørig med holdbar argumentasjon. Å sitere andre liberalkonservative mennesker er faktisk uegnet i diskusjon om du ikke befinner deg tilnærmesesvis på samme nivå i mental utvikling eller mangler kunnskap om hvordan håndtere de vanligste innvendingene. Dessuten, avhjelper det å sove godt om natten for et søtt lite pikehjerte. Det har kanskje gått for lagt når pike har mareritt om sine strabaser i nettdiskusjon. Vampus ønsker seg åpenbart en blogg med jevn blanding av uviktige tulleting og spørsmål av seriøs og viktig natur. Jeg har nu gitt oppskriften for best å lykkes med dette, når en er et pikehjerte og har et ønske om å fortsette å være dette.

Anonym sa...

Beklager, kunne ikke dy meg - CJs kommentar var litt lang, jeg kuttet vekk ord og setninger jeg syntes var kjedelige, ble sittende igjen med dette:

===============================

Marit ... forstår ... viktige spørsmål ... særlig ... at jeg anbefaler ei pike ... finne make ... å utvikle sitt kjærlighetsliv, ...

... jeg mener Vampus klarer seg alledeles fortreffelig på sine bloggsider ... Hennes postinger er myke
... Dermed klarer Vampus å holde fast på sin kvinnelighet.

... Vampus ... denne ... blogg ... er en blogg skrevet av et vakkert pikehjerte ... Vampus ... for ei pike ... et søtt lite pikehjerte ... pike i nettdiskusjon. ... Vampus ønsker
seg åpenbart ... spørsmål av seriøs og viktig natur.

Jeg har nu ... lykkes med dette ... et pikehjerte ... har et ønske ...

===============================


Hilsen barnslig drage lun.

Anonym sa...

Anonym,

Jeg ser du har fjernet alt det negative, men beholdt det positive. Jeg forstår at du mener diskusjon skal la være å gripe fatt i kritikkverdige forhold til sine motstandere, men bare konsentere seg om aktverdige i sine motstanderes standpunkter.

Si meg, har du like liten sans for kontakt med virkeligheten i ditt eget liv, eller gjelder dette bare i diskusjon?

Anonym sa...

Chris Joy, hvorfor har du ikke din egen blogg? du må jo nå ut til massene, ikke bare gjemme deg her i kommentarfeltet til vampus!

Anonym sa...

Anonym,

Jeg jobber med saken. Efter forespørsel ifra over 30 personer via epost har jeg sagt meg villig til å starte en blogg, med kun en reservasjon. Jeg må klare å samle 100 mennesker med genuint ultraliberatriansk sinnelag. Disse må hver seg avsette fem timer i uken til å imøtegå innvendinger. Dette motivert av at min blogg vil bli så til de grader nedrent av venstreradikale gærninger som har et hjertelig ønske om å bore hull i logikken bak den ultralibertarianske filosofi og etiske system. En ultralibertarianer er nødt til å være absolutt liberal til alt som har noe for seg, men ikke til det som ikke har noe for seg. Problemet er dog at befolkningen er så dårlig utrustet når det kommer til holdbar argumentasjon at de ikke vil godta at en sletter en uholdbar tulleinnvending. Ikke bare forlager de at tulleinnvendingen skal bemøtes seriøst og pent, men vil ha en grundig forklaring til fordel for at den er uholdbar. Dette er svært krevende og roper i prinsipp på at vi må lære opp leserne i argumentasjonsteori, begrepsteori og vitenskapsteori. Dette er svært krevende for kun en mann som bare har en time daglig til rådighet.

Inntil jeg har klart å samle nevnte 100 mennesker, har jeg valgt å gå for andrevalget, nemlig å gjøre narr av venstreradikale tullinger, men særlig tullinger som innbiller seg at de står til høyere, men som i realiteten ikke skiller seg fra den venstreorienterte berme, flaska opp på stjel og del- mentalitet. Dette er mitt pustehull i hverdagen.

Anonym sa...

Hvis du mener du er en av disse 100, erklær dette i et argument som demonstrerer dette efter de prinsipper som er oppgitt på denne side:
http://groups.google.no/group/ultralibertarianisme?hl=no
Erklæringen skal sendes som epost til ultraliberarianer@gmail.com hvor topic inneholder "erklæring".

Erklæringen skal omfatte et resonnement som demonsterer at du må være en genuin ultralibertarianer eller har sterkt ønske om å bli det.

Google benyttes kun som en møteplass inntil egen webserver erstatter gruppen med blogg/forum/webTV m.m. Midlene til serverpark og båndbredde er allerede avsatt av meg. Det står kun på menneskekapitalen for at dette skal bli noe av.
Til nu har 15-17 meldt sin interesse.

Anonym sa...

@Chris Joy

"
Ja, siden du spør så pent. Det er absolutt grunn til å stille spørsmålstegn til om kanskje du også er et psykotisk skrullehue. Du har med din posting ikke vist den minste evne til å argumentere holdbart til støtte for ditt standpunkt."

Hvorvidt jeg er et psykotisk skrullehue eller ei finner jeg det ikke nødvendig å stille spørsmålstegn ved - det er noe jeg vet at jeg er.

Og jada. Jeg innrømmer at det var et billig, enkelt angrep - uten noe særlig logisk resonnement bak.

Men en ting; du skriver
"Her er mitt viktige bidrag i aktuall debatt. Alt jeg skriver er fra klokskap"

Ja, dette kommer nok til å bli oppfattet som nok et dårlig angrep, men det får du tåle.

At alt du skriver er fra klokskap er sikkert vel og bra. Men klokskap definert ut fra hvilke eller hvem sine premisser? Dine egne? Synes å ha lest noen ganger nå at du etterlyser logiske og sunne resonnementer.

Men jeg kan da vitterlig også argumentere for at jeg er klok, og følgelig at det jeg sier er klokt - i kraft av min klokskap. Men det betyr da vitterlig ikke at det jeg sier er klokskap - eller at jeg er særlig klok...?